divendres, 8 de gener del 2010

RAVALET


Demà al Plenari municipal es tornarà a tractar d'aprovar la realització del projecte de parquin al Ravalet. És la segona intentona, la primera la pararen els veïns. Per què una altra vegada?. Sembla que es volen invertir els diners que dona el Pla Camps en aquesta obra. Jo més be pense que hi han altres motius:





1.- Es va fer un concurs per dissenyar tres obres: a) L'edifici del costat de la biblioteca. b) l'espai sonor. c) El parquin del Ravalet. La decissió salomònica va ser atorgar el premi als tres arquitectes que es presentaren, un a cadascún. I això que vol dir? Que queda un arquitecte agraviat, perquè el seu projecte no s'ha realitzat. Però què és necessari i obligat fer les tres obres?. Jo crec que no, perquè si és un concurs ja s'ha emportat els diners del premi. Ja! i la direcció d'obra ...?

2.- Qui és l'arquitecte? Cal recordar que és el mateix que va destruir el Ravalet antic i fet el deplorable disseny de l'actual?.



3.- Recordem que hi ha un regidor que al seu programa electoral va prometre que tornaria el Ravalet al disseny de tota la vida? Ja ha passat una legislatura i mitja, per tant dubte que complisca la seua promessa amb els electors que el votaren.



4.- En aquests moments l'ajuntament no te cap projecte redactat i aprovat, per tant no te altra alternativa.



5.- Açò no és nou perquè porten sis anys enfrascats amb els PAIS, aeroport, camps de golf, regals de nous auditoris, cotxes ambulàcia... que no han tingut temps de dissenyar un PGOU en trellat.



I ara què? Després d'aquest desficaci, crec que ha de haver alguna persona que li posse un poc de seny a l'assumpte, prenga aire i temps per recapacitar i fer recapacitar als seus companys de grup.



a) El PGOU que tantes vegades ens han dit que ja està aprovat, s'ha de paralitzar i tornar a dissenyar. Per què? Perquè els punts de partida en el moment de la redacció ja no existeixen. No hi han cinc PAIS, ni dos camps de golf, ni palau de congresos, ni col·legi anglés, ni nou auditori, ni aeroport ... però clar això s'ha d'explicar als veïns/es. I qui és el que li possa el cascavell al gat?. Els responsables són: l'Alcalde i el regidor d'urbanisme. Crec jo!. No foren ells els que donaren tota l'explicació a l'auditori?. Doncs ànim!. Altra vegada a explicar-se a l'auditori.



b) Si acceptem el punt anterior, i en la nostra ment tenim una idea clara d'allò que volem que siga el nostre poble en el futur, si sabem com ha de ser el poble que els nostres fills han de gaudir, de quins serveis utilitzaran, per tindre una qualitat de vida immillorable, si sóm utòpics però amb els peus a terra. Si tenim en compte les idees dels demés. Aleshores farem un projecte maravellós. I possarem els jardins al seu lloc, els parquin estaran al lloc adequat per evitar trànsit dins el poble i els nostres xiquets/es tornaran a ser els protagonistes del carrer i utilitzaran més la bicicleta. Construirem les cases i els edificis necessaris, bonics i amb nous recursos i energies ...
 

Conclusió: Pareu-ho tot i dediqueu un temps a reflexionar!. Mentre, si no tenim cap projecte d'obra amb trellat, dediquem els diners a contractar als aturats per realitzar feines al poble i a la muntanya (que és una maravella!).





NOTÍCIA D'ÚLTIMA HORA: Al Plenari de l'Ajuntament acudiren tots els veïns/es del Ravalet i aconseguiren que la decisió quedara sobre la mesa, amb la proposta de l'Alcalde que dilluns es faria un Ple monogràfic sobre el tema. La qüestió és que aquest Plenari s'ha anulat sine die, la qual cosa fa suposar que els veins han aconseguit paralitzar el projecte de l'aparcament soterrani. Ens alegrem i congratulem. Esperem que la pròxima decisió siga tornar a deixar el Ravalet com era antigament.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

contador de visites