dijous, 16 de setembre del 2010

"NO PASSA NA!"


GUADASSUAR VA AUGMENTAR EL PREU DE L’AIGUA UN 30% SENSE QUE EL PLE HO AVALARA.
El PSPV exigix la dimissió del govern del PP per «inepte» i la devolució dels diners cobrats per Aquagest
LEVANTE EMV. CARLOS ALÓS ALZIRA, 16-09-2010
 El jutge del contenciós administratiu número 6 de València que ha anul·lat la privatització del servici d’abastiment d’aigua potable de Guadassuar veu el procés d’adjudicació ple de defectes i vicis de nul·litat, però l’oposició creu que la llista de «il·legalitats» és encara major.
Segons figura en la documentació municipal, el ple va aprovar el 26 de novembre del 2009 els pressupostos per al 2010 i en aquella sessió va acordar mantindre estable el preu del rebut de l’aigua per a no carregar encara més el contribuent davant de la crisi econòmica. No obstant això, la tarifa publicada el 15 d’abril del 2010 per l’empresa concessionària del servici, Aquagest Levante, era un 30 % més cara que la que l’ajuntament s’havia compromés a mantindre i sense que mediara sessió plenària que ratificara la pujada. L’empresa sempre va al·legar que en eixa xifra estaven incloses inversions que superaven el milió d’euros.
Per això, i després de la sentència publicada ahir per Levante-EMV que anul·la tot el procés de privatització del servici, el portaveu socialista en l’Ajuntament de Guadassuar, Vicent Rossell, va exigir que es paralitzen tots els pagaments de l’aigua potable a Guadassuar. També reclama que es torne els diners «cobrats il·legalment» i que s’aplique la tarifa vigent l’any 2009 «que és l’única que és legal», va dir Rossell. A més els socialistes reclamen la dimissió de tot el govern del PP en l’Ajuntament de Guadassuar «per la ineptitud demostrada i la nul·la defensa dels interessos dels nostres ciutadans». A més, els socialistes creuen que la ciutadania ha de passar a l’acció i recomanen que tornen els rebuts d’aigua potable domiciliats, que retiren el permís al banc perquè els pague i que presenten el recurs davant de l’ajuntament que este partit els facilitarà.
Denúncia davant de Protecció de Dades
A més, els socialistes van presentar ahir mateix un recurs davant de l’Agència Espanyola de Protecció de Dades al considerar que l’Ajuntament de Guadassuar, en complicitat amb la concessionari Aquagest, han incomplit la llei al transvasar les dades privades (entre ells comptes bancaris) de tots els usuaris sense haver-los demanat permís.
A més, Rossell va posar el crit en el cel a l’assegurar que la tarifa amb l’increment del 30% es cobra des de principis de 2010 quan es va aprovar el 15 d’abril. «Com és possible que al servici des de l’1 de gener se li aplique un preu aprovat amb posterioritat?», es pregunta el portaveu socialista.
Mentrestant, des de l’empresa adjudicatària, Aquagest, van eludir valorar la sentència, que no és ferm i contra la que pot interposar-se recurs.
 No obstant això, altres fonts coneixedores del procés consultades per este diari mantenen que situacions semblants han ocorregut en altres municipis i que la gestió del servici a Guadassuar es mantindrà en les mateixes condicions. També descarten que l’empresa haja de tornar els diners cobrats fins al moment.
REACCIÓ DE L’ALCALDE
Ribera: «Si cal tornar a repetir el procés,  es farà»
 L’alcalde de Guadassuar, José Ribera, es va escudar ahir en els tècnics quan va ser preguntat per este diari sobre la sentència que anul·la tot el procés de privatització del servici d’aigua potable i sanejament de Guadassuar. «Són coses tècniques i si cal tornar a convocar el ple i a esmenar els problemes, ho farem. Però primer hem d’estudiar tot bé». Ribera va recordar que la sentència no és ferma i va donar per segur que l’Ajuntament de Guadassuar recorrerà la resolució del jutjat del contenciós administratiu número 6 de València. L’alcalde va dir: «En estes coses no cal avançar-se i si recorrem igual ens donen la raó. Ja veurem com queda». Preguntat per si l’adjudicatària del servici podria veure’s obligada a tornar els diners cobrats en l’últim any —Com també reclama el PSPV local— Ribera va rebutjar esta possibilitat «perquè els ciutadans han pagat per un servici que s’ha realitzat», va assegurar ahir l’alcalde.
NO PASSA NA!. Si cal repetir el ple, es repetix. Em preocupa l’última frase de l’alcalde a la proposta de tornar els diners, rebutja la possibilitat “perquè els ciutadans han pagat per un servici que s’ha realitzat”. Podríem realitzar el servici de passar els camps de l’alcalde de retovator i no per això ser legal el cobrar-ho, si ell prèviament no ens ho haguera manat o li cobrem un preu no pactat i abusiu. I com es diu sempre en l’administració: “primer pagar i després reclamar”, però si recorrem, crec que amb raó, i no ens ho tornen, no se si hauríem d’haver pagat, atés que no se’ns donen garanties.
Una altra, no és just, com sol fer que, s’escuda en els errors tirant la culpa als tècnics, i en la no contractació de parats als sindicats. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

contador de visites