divendres, 5 de novembre del 2010

NO EM FIE

L'alcalde de Guadassuar porta unes quantes setmanes o mesos eixint en la premsa. La qüestió és que des que li van anomenar president del Consorci de Residus se li han multiplicat els problemes. Per un costat el tema de la Taxa de Reciclatge i actualment la busca d'un abocador on portar els residus comarcals.
Davant del desgavell que es va organitzar amb la taxa: augment de la mateixa, informació precipitada i a deshora, entre altres coses va alterar els ànims dels veïns/es de la comarca. Després les declaracions desencertades d'alguns alcaldes van contribuir encara més a l'arreplega de firmes i de recursos. A tots ells ha hagut de respondre individualment la Diputació per escrit. Només ens queda el recurs als veïns de presentar denúncia davant del jutjat. Hui s'ha repartit per tota la població un fullet informatiu que potser hauria d'haver sigut el primer que hauria d'haver-se repartit. De totes maneres sobre este tema farem una reflexió més detinguda.
Particularment a mi em preocupa més el tema de l'abocador. No em fie!. No em fie en absolut el que es pot fer en este tema amb la lleugeresa que sempre ho ha tractat l'alcalde. En les seues declaracions sempre va per davant el tema econòmic, mai li he oïda o llegit que li importe el tema ecològic. A mi m'importa molt on es va a instal·lar, ja tenim la planta de fem. Tots recordem les declaracions que va realitzar en la premsa l'alcalde, sobre la planta de residus sanitaris que es va instal·lar a Guadassuar i després no s'ha posat en funcionament. Ara estem veient com altres alcaldes realitzen declaracions en contra que l'Abocador s'instal·le a Tous perquè pot contaminar els aqüífers dels quals ens abastim alguns pobles d'al voltant. Al nostre alcalde no li llig en premsa defensar la qualitat de la nostra aigua, només que serà més car com més lluny estiga l'abocador. I em fa por, molta por, perquè al costat de la planta de fem ell va aprovar junt amb el PP, un abocador que hauria de ser d'inerts quan ja estava ple de tota classes d'abocaments sense cap control, es va tapar amb terra i això ho ignoren els veïns. Buscaré la data del Ple i donaré les dades. Tinc clar que l'alcalde porta molts anys de govern, en els quals ha portat iniciatives positives per al poble però, per a mi, no volguera, però és una responsabilitat tan gran la que va adquirir amb este tema, que espere, desitge i confie que no passe a la posteritat  per este fet. Estem convençuts què, ningú va analitzar, les tones i tones que allí estan depositades.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

contador de visites