diumenge, 23 de gener del 2011

SANT VICENT DE LA RODA, PATRÓ DE GUADASSUAR

Ahir va viure Guadassuar el seu dia gran. Les penyes d'amics van festejar la festivitat durant tot el dia i van ocupar bars i terrasses per a disfrutar de concorreguts esmorzars que es van allargar fins ben entrada la vesprada. Una gran mascletà a migdia i la solemne processó, a les 20 hores, van ser els actes oficials d'un dia marcat per l'ambient festiu en els carrers i per les reunions entorn de la taula. La fira, a pesar de l'intens fred, va recuperar el seu ambient, molta gent del poble en el carrer i dels pobles d'al voltant. Des d'ací li envie una salutació al meu cosí Enrique Montalvá Jornet i família que es troben a Polònia, sé que ens llegirà i li envie una foto de "dos mitgeres passejant per la fira". Estos dies són especials per als veïns que vos trobeu fora del nostre poble vaja per a vosaltres el nostre record i afecte. Acabada la processó disparada d'un monumental castell de focs artificials. Hui les festeres de la Divina Aurora (esposes dels festers de Sant Vicent) celebren la seua festa des de bon matí. A les 6:30 hores ha tingut lloc el Rosario de l'Aurora i després d'ell s'ha oferit mona amb xocolate a tots els assistents. Jo no he assistit però he oïda la música des del llit. Enhorabona als festers i festeres.

"DOS MITGERES"
  



2 comentaris:

  1. Bon día Vicent,
    Un any més he pogut disfrutar del tradicional esmorzar de San Vicent, de la fira i de la companyia de familiars i amics, hem saludat a gent que feia anys que no veiem i ens hem divertit, però una vegada passadaa l’eufòria també ens adonem que moltes coses s’estan fent mal en aquest poble quan una cosa tan volguda i tan arrelada entre nosaltres com es la fireta, la estem deixant que desaparega poc a poc, millor dit, la estan deixant, per que jo només veig un responsable, i es el nostre ajuntament, perque la fira no s’està promocionant gens, no es publicita, no se fa un esforç verdader per reflotar-la, mes be al contrari, se cobra quantitats exagerades per a la crisi que vivim a la gent que es digna a ficar paradeta ho a instal•lar les atraccions, any rere any vegem a exie funcionari de l’Ajuntament cobrant-los els impostos als venedors i no puc evitar enrecordarm’en (encara que el que estan fent es totalment legal però moralment reprobable), d’aquells mafiosos de Nova York als anys 30 que extorsionaven els comerços fins limits insuportables. Per a mi el tema està clar, la fira no es un PAI, ni un “pelotazo”, per tant no hi han diners ràpids i fàcils a guanyar, i s’equivoquen, en el cas de la fira quan més gent ve, millor per al Poble i per als negocis locals.
    Recorde una época, no fa tants anys, en la que Guadassuar i la seua fira era l’enveja dels pobles del voltant, era un poble bonic, tranquil, amb festes i tradicions com no hi havia en cap lloc i ara Guadassuar es un poble trist, vingues per on vingues dona llàstima vorel, sense quasi zones verdes, les que hi han, plenes de basura i descuidades, altres utilitzades per a pàrquing de constructores o com a camps de futbol abandonats, com les del polígon, amb industries que tanquen o desapareixen, i altres subsistint a dures penes, i l’ajuntament sense fer res, al contrari, el que fa ho fa mal fet, si se donen diners per arreglar el carrer Colom o la ronda, se malgasten i se fa el que s’ha fet, deixar-ho pitjor, si s’amplia el poligon, es fa mal fet i a dia de hui estem en litigi en la constructora que ho va fer, igual que ha passat amb l’urbanització de davant del Solimar, la qual s’ha fet mal i després s’ha tingut que rectificar, pagant-ho el poble per supost. I Jo em pregunte, Quantes coses mes han de fer mal per a que la gent es done conte?, al final Guadassuar será el típic poble dormitori, sense personalitat, ni cultura ni tradicions, i ens ho poden llevar tot, ens poden deixar arruinats (com ja ho estem) pero les nostres arrels no ens les deuen de llevar. Espere i desitge que la gent reaccione i no permeta que tornen a guanyar estes persones perque la veritat es que pitjor no es pot fer i si continúen més temps l’herència que deixarem als que venen darrere serà lamentable.

    ResponElimina
  2. La Fira: "qui t'ha vist i qui et veu". Hem passat de no poder instal·lar ni una atracció més per falta d'espai, de no cabre ni una persona més, ni un agulla de cap a... quina pena!. Motius? entre altres els que tu menciones I analitzes molt bé. També podem anar aplicant la lliçó a la Fira Agrícola. Les dos juntes es complementaven. Separades ?.

    ResponElimina

contador de visites