dimecres, 21 de setembre del 2011

DIA MUNDIAL DE L'ALZHEIMER


AMB TOTA L'ESTIMA
 Las Provincias.es
El 21 de setembre va ser la data triada per l'Organització Mundial de la salut i per la Federació Internacional d'Alzheimer per a celebrar el dia mundial de la malaltia. Per este motiu alguns municipis celebraran hui activitats per a commemorar este dia, encara que els actes no sols es concentraran hui.
L'associació de Guadassuar d'amics i familiars de persones amb alzheimer, Aguafa, muntarà, hui al matí, una mesa informativa en el centre de salut de la localitat. A la vesprada es llegirà un manifest, a les set i mitja, i a continuació hi haurà una exhibició de gimnàstica i un concert de la coral 'Mestre Cuevas'. El dijous es projectarà la pel·lícula 'Lluny d'ella' i el divendres es clausurarà la setmana amb una 'globotà'.
També l'associació hi ha publicat una revista i l'ha repartit a totes les cases del poble. La presidenta Maria Olmos i Camarasa en l'editorial destaca:"El sector públic ha de fer un esforç addicional al què fa actualment, ja que hui en dia els malalts d'Alzheimer són atesos, prioritàriament, per familiars o pel sistema privat".
Actes programats:
15 de setembre: Meses petitòries i informatives.
19  de setembre: projecció del documental "bicicleta cullera poma"
20 de setembre: dia de portes obertes
21 de setembre: ( Ja comentat).
22 de setembre: Sorteig de quadro Donat per Martí Asensi Osca.
                             Projecció de la pel·lícula " lluny d'ella".
23 de setembre: tancament de la setmana amb una "globotá"
19 de desembre: inauguració mercat benèfic.
                           repartiment de premis de: dibuix infantil i fotografia.
                           vi d'honor a càrrec de l'ajuntament.
"Per a acabar, diuen que els malalts d'Alzheimer perden la memòria, jo crec que això no és del tot correcte: Nosaltres som la memòria dels nostres pares". (Vicent Roig Colomer)

2 comentaris:

contador de visites