dimecres, 28 de setembre del 2011

GRAN CORREGUDA DE JÒNECS A ALGEMESÍ

Fernando Adrián talla una cua en la quarta d'Algemesí
Va aprofitar la qualitat d'un excel·lent jònec de Marcos Núñez, en tant que Antonio Puerta va tallar un trofeu
ENRIQUE AMAT VALÈNCIA – Levante EMV 28-9-2011
La plaça es va tornar a omplir d'un públic entusiasta, i amb una notable presència de gent jove. Encara es parlava de l'actuació del paisà Jorge Expósito la vesprada anterior, i també contaven que en la becerrada cadafalera de la nit va destacar Sergio García, de la penya Kasidebaes.
Ahir es va torejar un tancament de Marcos Núñez, desigualment presentat, que va tindre noblesa i va resultar molt manejable, si bé no li van sobrar les forces.
El lleig i cariavacado primer va cedir però anava i tornava repetint les seues envestides. El giràs segon, que si també haguera sigut estel era un clon del cèlebre Raton”, que per cert ha protagonitzat una portada en el «Wall Street Journal», mansejà i va fugir de la seua ombra en els dos primers terços, encara que després no va ser ningú. El castany tercer, més farcit, va renegar en vares i es va doldre en banderilles, si bé en la muleta va resultar molt pasturer, i el quart, Murgueto, va tindre una gran qualitat
Antonio Puerta va saludar amb llargues de genolls als seus dos oponents. Va caminar posat i amb ofici davant del primer, en una labor mal rematada amb els acers i va posar de manifest aires artístics amb el tercer, a què va trastejar a mitja alçària amb port i són.
Per la seua banda, Fernando Adrián, va plantar cara amb tècnica, consciència i solvència al manso segon, i va completar una gran actuació davant del quart. Brillant amb la capa i en banderilles, muletejà a gust i a plaer, amb compàs i relaxe, a l'excel·lent quart, al què va despatxar d'una gran estocada.
Tenim per costum tots els anys, a l'hora d'ara de les festes d'Algemesí, acudir amb la nostra companya Xelo un dia a dinar i passar un estona compartint la festa, l'ambient taurí, amistat  i alegria del nostre poble veí. La sorpresa va ser que, a l'acabar de dinar, ja tard, només ens quedem tres a prendre'ns "un colpet", quan se li ocórre al nostre amic i amfitrió Vicent Campos, que podíem asistir a la correguda de jònecs de la vesprada. La veritat és que no sóc gens entés en l'assumpte però assentim i allí ens veus prop de la presidència, presenciant una correguda que per sort va ser excepcional i que ens va fer vibrar en el quart jònec de la vesprada. Pose el comentari de la premsa (ja vos dic que jo no entenc res) . Només em queda agrair a Xelo i a Vicent la magnífica vesprada que vam disfrutar ahir. (fotos cedides per Vicent Campos)
                                                                                                                                         

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

contador de visites