dilluns, 10 d’octubre del 2011

RETALL AL PATRIMONI CULTURAL, RELIGIÓS I ARTÍSTIC DE GUADASSUAR

La Generalitat renuncia a restaurar l'església de Guadassuar per la crisi
El cost de l'obra estava pressupostat en 489.602 euros
CVA-CULTURA RESTAURACIÓ
València, 10 oct (EFE).- La Conselleria de Turisme, Cultura i Esport ha renunciat a la realització del contracte d'obra de restauració d'una església de Guadassuar (València), pressupostat en 489.602 euros, a causa de la contenció pressupostària del gasto que comporta l'actual situació econòmica.
L'anunci de licitació d'esta obra, consistent en la restauració de la nau principal i la sagristia de l'església de Sant Vicent Màrtir, es va publicar el passat 21 de febrer en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana (DOCV), per mitjà de procediment obert i tramitació ordinària i un import de 489.602 euros, IVA exclòs.
La data límit de presentació d'ofertes va finalitzar el 21 de març, i deu dies després es va reunir la mesa de contractació per a procedir a l'obertura dels sobres 1, mentres que el 8 d'abril es va tornar a reunir la mesa per a obrir els sobres 2, amb les proposicions tècniques.
No obstant això, el 14 de setembre la direcció general de Patrimoni Cultural va comunicar que, davant de les limitacions pressupostàries existents, no seria possible contractar l'obra, per la qual cosa va proposar l'anul·lació del procediment de la contractació de l'obra per raons d'interés públic.
La llei de contractes del sector públic arreplega que només es podrà acordar la renúncia a la celebració de contracte per l'òrgan de contractació abans de l'adjudicació i per raons d'interés públic degudament justificades en l'expedient.
Una resolució de la Conselleria del passat 26 de setembre, que publica hui el DOCV, assenyala que l'actual situació econòmica porta com a conseqüència la contenció pressupostària del gasto, provocant una reducció pressupostària, tant en este exercici com en la programació del pressupost de l'any que ve.
Això ha obligat per raons d'interés públic a una "reassignació de prioritats", per la qual cosa es considera "oportú" tramitar la renúncia a la celebració d'este contracte, exposa la resolució.
Esta notícia publicada hui en el DOGV m'ha omplit de tristesa i desassossec. No vull que el meu escrit servisca perquè alguns se senten culpables d'esta decisió. Potser tots hem contribuït a això, la situació econòmica de què no ens sentim responsables cap de nosaltres, ni de la decisió de la Conselleria, però sí que crec que hi ha faltada decisió als responsables a nivell polític del nostre poble, potser també més suport i pressió dels veïns i per descomptat més responsabilitat per part dels tècnics a concloure el projecte amb menys temps de què s'han pres. És un atac frontal al nostre patrimoni cultural, religiós, artístic ... dels guadassuarencs, i que l'Església Sant Vicent Màrtir no patisca majors desperfectes, causant un mal irreparable.

2 comentaris:

  1. Bon dia Vicent, en aquesta ocasió no comparteixc el teu punt de vista, no tots hem contribuït a aquesta situació, si u té pocs diners per gastar, el que té que fer es gastar-ho en alló més urgent, a Guadassuar s'han tirat a la basura mil·lions de euros "regalant-los" a amistats per fer obres pràcticament inútils (la nave de polígon, el intent de carril bici de la ronda, el nou ajuntament) i mentrestant s'han deixat per fer coses prou més urgents (el tema de l'esglèsia, netejar el marge del riu, etc.), a l'alcalde i al PP es al que hi ha que fer responsable d'aquesta situació i de les pròximes situacions difícils que de segur vindran, no em cuadra que en un ajuntament vajen els funcionaris amb mercedes a treballar i que l'esglèsia del poble que està al costat es caiga a trossos. Gasten el mateix argumentari que els de la Generalitat, es queixen que no hi diners per a Sanitat, Educació, etc.. i els que tenen sel's gasten en Formula 1, Open de Tenis, Hípica i visites papals, ens mereixem un poc més de respecte, els que els voten estaran tontos pero nosaltres no.

    ResponElimina
  2. ÉS NORMAL QUE NO ESTEM D'ACORD EN TOT. JO PER EIXEMPLE ESTIC AMB TÚ D'ACORD EN QUASI TOT EL QUE DIUS EN EL TEU COMENTARI. ESTÀ BÉ DISCREPAR EN ALGUNES COSES, SERIA ABURRIT SER UNIFORMES ESPECIALMENT EN LES IDEES. SALUTACIONS . VICENT

    ResponElimina

contador de visites