dimecres, 21 de març del 2012

GUADASSUAR FA FALLIDA?

ULTIMA NOTÍCIA!
Guadassuar destapa sis vegades més deute que Alzira
Levante EMV. 21-03-2012 CARLOS ALÓS ALZIRA
El llistat de factures impagades a proveïdors que els ajuntaments acaben de remetre al Ministeri d’Hisenda no deixa d’oferir sorpreses perquè comencen a aflorar factures no sols impagades, sinó que han romàs ocultes durant anys.L’última coneguda és que un municipi com el de Guadassuar, on residixen 6.163 veïns, ha acumulat en tots estos anys prop de sis milions d’euros en impagaments, el doble que Alzira i Carcaixent juntes, amb 65.000 habitants, que declaren tres milions. Les aventures urbanístiques en què s’ha embarcat el consistori que dirigix Pepe Ribera comencen a passar factura i l’exigència del Govern que tots els ajuntaments posen damunt de la taula les factures ocultes destapa la magnitud del forat que autonomies i molts ajuntaments han anat cavant estos anys fins a posar en seriosos compromisos l’economia espanyola.
El discurs en privat del govern local, amb majoria absoluta del PP, és un poc més preocupant. Ho revela l’acta de la junta de govern del 5 de març. En ella, el responsable d’Economia, Vicente Estruch, va desvelar que la previsió de liquidació del pressupost de 2011 tirava un romanent de tresoreria negatiu de més de 500.000 euros.
Dies arrere publicava en este bloc (13 de març) que ningú ens informava del deute municipal, ni l’equip de govern ni l’oposició. Que portàvem dos anys prorrogant els pressupostos i em vaig témer que era per a no donar comptes a ningú del que ocorria. M’imaginava quelcom d’açò, però si dic la veritat,¡ tant, tant NO!.Este deute no és el total del que es deu, només són les factures no comptabilitzades. A això cal afegir els préstecs amb els bancs... El total: …..?. L’estat deixarà els diners per a pagar eixes factures, però cal tornar-ho en deu anys. Com?. I ja està ben així?. Tota esta gent, (com els regidors del PP de l'anterior legislatura tots cobrant) que ha arruïnat les distintes administracions, Quines responsabilitats se’ls exigixen?. S’hauria de fer com a Marbella, nomenar una gestora i els jutges que determinen el grau de responsabilitat i les seues conseqüències, em pareix a mi que seria just!. O Se’n van de rosetes? Vosaltres creieu que ens van a donar algun tipus d’explicació?. Potser eixes eren les presses per a aprovar la instal·lació del macroabocador de fem en el poble i poder cobrar?. De la privatització de l'aigua potable?. De la privatització del manteniment de l'enllumenat?. Què fem amb l’edifici de les escoles derruït?, Amb el desastre de la Ronda?,Amb l’aparcament subterrani?Amb els pins de la Gran Via?, De la piscina coberta?.

5 comentaris:

  1. No fa falta ser molt intel·ligent per a adonar-s'en que alguna cosa no s'ha fet bé. Si ací s'han gastat 6 milions de euros només en factures a proveïdors cal que es faça una auditoria i que justifiquen exactament on s'han invertit eixos diners i no estaria de més que s'estudiara el patrimoni dels nostres representants municipals avanç i després de entrar a l'ajuntament per que quede clar que ningú s'ha beneficiat de manera "poc legal", de lo contrari ens pot fer pensar que el que s'ha fet ha pogut ser unicament en benefici propi. No entenc encara com la gent d'aquest poble té vergonya de seguir votant a un determinat partit polític sense demanar-li cap explicació ni responsabilitat, perque si de veres s'han gastat eixos diners i el poble està com està, la veritat es que s'han cobert de glòria.
    Però com be he dit, la culpa es de la gent que els vota, perque en general, ha entrat ha governar gent amb escasa formació per a la feina que se'ls ha encomanat, amb contades excepcions, i això ens porta a situacions com aquesta. Si tots tenim clar que no es pot pilotar un avió amb formació de llaurador, Per qué deixem gestionar cantitats de mils de milions de les antigues pesetes a gent que té el graduat i gràcies?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Avore si ara l'oposició és capaç de demostrar a la gent del que ha fet certa gent que governa. I guadassuar li lleva la careta a alguns de calificació dubtosa

      Elimina
    2. Pero si afortunadament per a uns y desgrasiadament per altres fa molts anys que GUADASSUAR ni te oposisio ni se li espera.¿ Que volem ?

      Elimina
  2. ESTEU ENCERTATS EN ELS VOSTRES COMENTARIS. CREC QUE PART DE LA RESPONSABILITAT ÉS DELS CIUTADANS QUE, PER COMODITAT … (MIL MOTIUS), NO PARTICIPEM I DEDIQUEM PART DEL NOSTRE TEMPS A MILLORAR EL BENESTAR DELS NOSTRES VEÏNS, DE LA SOCIETAT, I NO PARTICIPEM EN LA VIDA PÚBLICA DEL NOSTRE POBLE. CADA U EN EL QUE SÀPIA I S’ASSENTA REALITZAT: ENTRENADOR ESPORTIU, CULTURAL, FESTES, ANIMADOR, COL·LABORADOR, ASSISTENTS SOCIALMENT, VOLUNTARIAT, ... POLÍTIC. NO ES TROBA GENT PREPARADA EN QUALSEVOL ESTUDI O EXPERIÈNCIA QUE ESTIGA DISPOSADA A ANAR EN LES LLISTES ELECTORALS. ÉS UNA LLÀSTIMA, PERÒ ÉS AIXÍ. HI HA MOLTA MES GENT BONA, HONRADA , PREPARADA, TREBALLADORA... ESTA GENT HA DE DEDICAR UN TEMPS DE LA SEUA VIDA A LA SOCIETAT, ÀNIM!

    ResponElimina
  3. L’Ajuntament porta dos anys prorrogant els pressupostos i ara el alcalde diu que no pot confirmar la xifra exacta de comptes que remés al govern. També falta a la veritat quan diu que: “La gent paga el fem i després tornen els diners, són coses que hem fet fins ara i a lo millor no podrem seguir fent-ho”. Fins ara?.

    Sr. Alcalde: “sols ho ha fet un any”, el que “si” ens donava fins fa dos anys era una petita ajuda per als llibres escolars. Que ha passat amb això?

    Respecte a l’oposició quant demanen explicacions i comptes la resposta del govern local és molt “curiosa”, diuen que “és lo que hi ha: 8 a 5”! Accepteu-ho! Majoria absoluta durant anys i anys... De qui és la responsabilitat de eixa majoria? Sols de l’oposició?

    Algú sap el per què ha eixit eixe article en el periòdic Levante-EMV? No crec que el Sr. Alcalde o el seu equip de govern els interessara fer-ho públic en un periòdic.

    Per tant “ alguna cosa s’està movent per a que el poble s’assabente (si algú no ho sabia ja) del que està passant des de fa molts anys... Sols desitje que açò canvie alguna vegada, quan la gent deixe d’estar “anestesiada” i s’assabente del pou en el qual ens han ficat, amb tants enganys i mentides. Guadassuar és de tots, no sols de uns quants amb familiars i “amiguets” incluits.

    ResponElimina

contador de visites