dimarts, 3 d’abril del 2012

LES FACTURES IMPAGADES A GUADASSUAR NO SÓN DE L’AJUNTAMENT ANTERIOR

Levante EMV – C. Alós 1-04-2012
GUADASSUAR INCLOU UNA FACTURA DE FA 11 ANYS EN EL SEU DEUTE ALS PROVEÏDORS.
EL PAGAMENT PENDENT ERA AMB UNA CONSTRUCTORA QUE EN AQUELL MOMENT REALITZAVA LA MAJORIA D’OBRES PÚBLIQUES PERÒ FA ANYS QUE NO LA RECLAMA.

L’Ajuntament de Guadassuar ha inclòs en la seua relació de factures impagades a proveïdors, que ascendix a 6,5 milions d’euros i és la segona més important de tota la comarca de la Ribera després de Cullera, un deute que porta sense liquidar des de fa 11años. Concretament, la factura en qüestió té data de 2001. La resta són de 2004, 2006, 2008 i així fins a 2011.
El pla d’ajust obligarà a l’ajuntament a estrényer-se seriosament el cinturó. Haurà d’afrontar un pagament pròxim als 100.000 euros cada trimestre, una quantitat que eixirà dels retalls que té previst l’equip de govern incloure en el pressupost de 2012 en les partides de política social, cultural o esport.
Crec que el llistó està molt alt 100.000 euros al trimestre, amb els escassos retalls que planteja i amb uns ingressos molt exigus. L’ajuntament en estos moments no paga ni xicotetes factures des de fa més d’un any.
És el moment d’informar els veïns/es de la realitat del deute. No es poden anar soltant globus sonda que pràcticament tot o quasi ho deu Conselleria al poble. Si és així que es faça càrrec de demanar al govern directament la Generalitat. Se’m presenten dos disjuntives: la cosa no està tan clara com diuen i ens hem excedit demanant subvencions que comporten una participació alta de l’ajuntament en obres que no eren realment necessàries o el nostre Alcalde és un fenomen a l’hora d’atraure subvencions per al nostre poble per una quantitat tan alta, (i més quan Conselleria i Diputació no estan per a estos trots) en este cas hauríem de fer més gasto i fer-li un monument en la plaça Major. Siga el que siga crec que els veïns hem de ser informats, creiem tindre la suficient formació com per a entendre les explicacions que se’ns donen, ara això si, ens fiem més d’una certificació del secretari interventor amb la seua firma.

2 comentaris:

  1. La factura de CESMAN, una empresa dessapareguda pero en el seu temps mol amigueta del alcalde i algun regidor de urbanisme..................

    ResponElimina
  2. Si es ras ara bé eixirà molta m..., I el secretari per a que està? El problema es que als peperos de tota la vida els dona igual, mentre siga dels d'ells el que ho fa, ben fet està. Tenim un muntó de obres empantanades i per acabar i els que ho han fet ho han cobrat tot, d'açò tampoc se fa ningú responsable, ni l'alcalde, ni el tècnic municipal del Mercedes, açò es catxondeo

    ResponElimina

contador de visites