dilluns, 6 d’agost del 2012

COMENCEN LES FESTES A GUADASSUAR

                                                                              
Ahir amb el trasllat de la imatge del Crist de la Penya des de l’ermita fins a l’església, donen començament les festes estiuenques de Guadassuar. D’una banda les religioses, hui amb la processó del Crist a la qual acudixen i assistixen molts veïns/as, demà amb la festa de la Patrona la Mare de Déu de la Misericòrdia. Posteriorment l’Asunció i Sant Roc. Finalitzaran les festes amb la sestmana de Danses, declarada d’interés turístic nacional.


Al meu amic Miguel i familia enhorabona
Hui es fa un acte emotiu i molt bonic. La SUM Sta. Cecilia mentres fa la cercavila va arreplegant a la porta de les seues cases als/les nous músics, que estan acompanyats pels seus pares i familiars. El director de la banda els saluda i introduïx com a nous membres en la banda, alhora que es dispara una traca.

Conta la llegenda que la imatge del Crist aparegué una nit de forta pluja i tempesta a la porta de l'ermita de San Roc. Va ser portada a l'església,però com de nou reapareixia a la porta de l'ermita, es va decidir que es custodiara en la casa de l'ermità, possiblement per ruïna de l'ermita. 
El Crist de la Penya ha estat considerat sempre un protector de la població; a Ell s'ha recorregut en èpoques de grans calamitats: sequeres,inundacions, plagues de la llagosta, perill de guerres, etc. que amençaven el poble de Guadassuar.
La imatge deL Crist data de finals del s. XVII, amb uns 300 anys d'antiguitat. (facebook Parroquia)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

contador de visites