divendres, 10 d’agost del 2012

TORNEN ALS ENTROPESSONS I DESGAVELLS A GUADASSUAR (acte I)

Levante EMV - El TSJ anul·la la contracta de l’aigua de Guadassuar al detectar irregularitats
CARLES SENSO ALZIRA 

La Tribunal Superior de Justícia ha ratificat la Sentència de primera instància datada al setembre de 2010 i obliga a l’Ajuntament de Guadassuar a realitzar novament el concurs d’adjudicació del servici d’aigua potable en la localitat després d’anul·lar l’anterior procés per diverses irregularitats en el plec de condicions, per la qual cosa queda inutilitzat el compromís amb l’empresa Aquagest Llevant. La justícia va enviar la passada setmana un requeriment que obligava al consistori de José Ribera a complir en un termini de deu dies la sentència, per la qual cosa l’equip de govern es va veure forçat a introduir la seua intenció de convocar un nou concurs públic en l’últim ple municipal celebrat abans de la paralització institucional del mes d’agost.
La justícia ha acabat per ratificar la seua decisió de donar la raó a l’empresa Companyia General d'Aigües de Catalunya SA que en el seu moment va denunciar el procés d’adjudicació al modificar l’ajuntament el plec de condicions quan l’elecció ja s’havia realitzat. El consistori va introduir el manteniment del clavegueram una vegada Aquagest va guanyar el concurs que, en un principi, només comprometia al subministrament de l’aigua potable. Inclús l’empresa que posteriorment es va fer amb la contracta va protestar formalment pel procediment municipal.

Levante EMV 31-07-2912 - Guadassuar canvia el PGOU per a permetre 8 anys després la planta de residus sanitaris

CARLES SENSO ALZIRA Guadassuar torna a despertar vells fantasmes. El Text refós del Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU) aprovat amb els únics vots a favor del PP es traduïx, segons l’oposició, en que la zona industrial de la Garrofera adquirix definitivament el nivell de perillositat 4, per la qual cosa podrà albergar indústries de la dita qualificació o, és a dir, el mateix, l’abocador de residus sanitaris que es va construir fa ja huit anys i que seguix bloquejat per no tindre la declaració d’interés comunitari i de llicències municipals. 

L’alcalde torna a marejar la perdiu amb un tema en què portem molts anys barallant. Pareixia oblidat i la gent de Guadassuar i dels pobles pròxims ja van mostrar la seua disconformitat. No sé quins interessos ocults té Ribera però hauria de fer-los públics", va reclamar el regidor del PSPV-PSOE en l’ajuntament Vicent Rossell.

Tornen a aflorar vells fantasmes a Guadassuar. Es vol recaptar de la manera que siga. Primer privatitzant l’aigua. Açò només ha derivat en la major pujada de la mateixa per als veïns sense millorar la qualitat que com és sabut, Guadassuar i l'Alcúdia s’abastixen del mateix pou de la Garrofera. És arreplegar diners ràpids prolongant en el temps l’endeutament. La millor solució seria aprofitar l’ocasió de la sentència, si és possible, i que torne a ser un servici públic municipal, de gestió directa per l’ajuntament.
La segona manera de recaptar ràpid és ubicant tot el fem hagut i per haver-hi en la Garrofera. I si per a això cal modificar el PGOU, es modifica i es puja el grau de perillositat encara que haja que albergar a més la planta de residus sanitaris. Sempre utilitzen la mateixa melodia, la creació de llocs de treball. Encara que potser serà eixe un dels fins, el principal és el recaptatori. Recordem que Guadassuar té una dels deutes més grans de la comarca, uns 6 milions d’euros, tots sabem qui és el responsable, i a pesar d’això es permet que continue amb els seus despropòsits i pèssima gestió.
La tercera era el canvi de l’enllumenat públic i la corresponent privatització. Pareix que este tema s’ha paralitzat. No obstant fa uns dies en la premsa, el president de la Diputació oferia eixe servici als pobles. Crec que el tema podria resultar més barat si s’encén l’enllumenat més tard i s’apaga més enjorn. A més d’apagar en tot el poble la mitat de lluminàries. Però pareix que això tan simple i ecològic no interessa, no mou molts diners.
"Virgencita, virgencita" que s’estiga quietet, no volem paternalismes caciquils i sí bona gestió.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

contador de visites