dijous, 11 d’abril del 2013

MENTRES, L'ALCALDE MIRA I DELEGA...



El dimecres 3 d’abril i amb el títol “Benvinguts a Guadassuar” donava compte del retall de 60 mil euros de la partida de personal per a augmentar la de defensa jurídica en 50 mil euros. Finalitzava preguntant en quins embolics està ficat el nostre ajuntament?.
Alguns de molta envergadura com el PAI de la Garrofera, o el de l’aigua potable...
Però hui no em vaig a referir a estos, sinó a altres més pròxims, més sensibles.
Des del principi d’esta legislatura alguns regidors han entrat en les seues competències com un elefant en una ferralleria. Fins ara el senyor alcalde feia i desfeia al seu capritx, però en esta legislatura s’ha tornat molt democràtic(?) i ha decidit delegar i que els seus regidors/es assumisquen totalment les seues competències. Per què? Perquè en les arques només hi ha deutes i problemes. Així expeditivament ha delegat les dos amb el beneplàcit i l’optimisme d’alguns regidors que s’han vist revestits de poder, i què poder!.
Sabíem que, des de sempre, no hi ha hagut un entente entre l'alcalde i el secretari. El secretari sempre ha sigut una persona peculiar però, coneixedor de les seues funcions i fidel assessor de l’alcaldia, advertint-li i assessorant per a evitar errors legals o de gestió i com a funcionari limitant-se a complir la llei, posant els seus inconvenients en aquells assumptes que creu. Diverses han sigut les vegades que s’ha pretés tirar-lo de l’ajuntament, i sempre ha sigut l’excusa i culpable davant dels veïns de les coses que no eixien bé. L’última vegada se li va voler abaixar el sou i també separar les funcions de secretari-interventor. La qüestió és que l'han jubilat i a esperar un altre més dúctil.
Creia que ací havia acabat la qüestió de personal, doncs no. No es tracta d’una remodelació, és un terratrémol. Cap funcionari se sent segur ni a gust amb el seu treball. Tot són amenaces, des del moment que intentes raonar l’horari, la jornada laboral o condicions arbitràries de treball que imposa el/la regidor/a es munta el corresponent expedient disciplinari i a buscar-te un advocat. Els funcionaris estan callats, ningú parla i pareixen els culpables del desgavell econòmic de l’ajuntament. Ara bé, com l’alcalde ha delegat, allà se les ventile el/la corresponent regidor/a..
Donen la cara els regidors/as representants de les corresponents delegacions dels funcionaris o treballadors que depenen d’ells? O estan tots descontents dels seus treballadors?. Si callen és que atorguen i fan desistiment de les seues funcions, altres aprofiten i exhibixen el poder!. Mentres l’alcalde, mira i delega...

3 comentaris:

  1. Perdona pero despres de llegir el teu comentari crec que deuries informarte abans de fer afirmacions gratuites que poc es corresponen amb la realitat

    ResponElimina
  2. Aquest comentari va dirigit respecte al "d'anònim":
    Perdona però després de llegir el teu comentari crec que hauries de no desmentir "gratuïtament" a una persona. Què és el "molt" que no correspon a la realitat segons tu?, pot ser: la retallada de la partida de personal? ; la pujada en defensa jurídica?; és l'assumpte del secretari?; és el cas dels treballadors de l'ajuntament, i el que pot passar si intenten negociar els seus horaris i jornades laborals?; és perquè alguns treballadors prefereixen estar callats, i tenen por a les amenaces i expedients disciplinaris?

    Si tan informat estàs, il·lustra'ns amb la teva veritat, explica'ns "la realitat". Estem molt interessats en conèixer-la. Si no contestes amb arguments, haurem de pensar que les afirmacions de Vicent no són gratuïtes, i el que s'hauria d'informar del que passa al nostre ajuntament ets "tu", abans de fer un comentari. O és que tu també tens por de pronunciar-te obertament?

    ResponElimina
  3. Algú que llança acusacions amagant-se en l'anonimat no mereix cap comentari, ni rèplica

    ResponElimina

contador de visites