dissabte, 25 de maig del 2013

EL JUTJAT DESESTIMA EL RECURS DE L'ALCÚDIA CONTRA EL CONSORCI RIBERA


LAS PROVINCIAS LA RIBERA-COSTERA
La localitat de l'Alcúdia anuncia un recurs contra la resolució i afirma que continuaran protestant contra el que consideren molest per als veïns 
25.05.13 - 01:01 - MANUEL GARCÍA | ALZIRA.
La justícia ha donat la raó al Consorci Ribera Valldigna i ha desestimat el recurs contenciós administratiu que l’Ajuntament de l'Alcúdia va interposar contra la modificació de contracte del Consorci del passat 3 de febrer de 2012 pel qual s’aprovava la construcció d’una planta de voluminosos i un depòsit ecològic al mateix temps que s’universalitzava l’ús dels ecoparcs per als veïns dels 52 municipis que ho componen.
Segons assenyalen des del Consorci, la justícia els continua donant la raó enfront d’uns alcaldes que «dilapiden els diners de tots els ciutadans, tant dels seus propis com els de tot el Consorci, malgastant els diners en recursos i procediments judicials que mai els porten enlloc i mai els donen la raó».
El president del Consorci, José Ribera, va criticar el «silenci» de l’Ajuntament de l'Alcúdia: «On estan ara? Per què no admeten públicament que es van equivocar i conten als seus veïns el que els ha costat la seua fanfarroneria política?»
Segons van afegir, el tribunal afirma que resulta «evident que el canvi d’ubicació de l’abocador de Tous a Guadassuar obeïx a un criteri d’interés públic» i en l’expedient «consten els informes tècnics de l’Institut Geològic Miner en què es fa constar pel que fa a la innocuïtat per a les aigües subterrànies de l’activitat de referència, es considera que la ubicació proposada per al got de l’abocador és adequada».
A més, el jutjat «ha condemnat a l’Ajuntament de l'Alcúdia a pagar les costes del procediment, la qual cosa suposa un renyada a la seua manera d’actuar i un gasto no previst per a tots els ciutadans» al mateix temps que este recurs redactat pel secretari «està ple d’insults i desqualificacions».
Per la seua banda, l’alcalde de l'Alcúdia, Robert Martínez, el qual va comparéixer ahir en roda de premsa junt amb el seu predecessor Francesc Signes, va assenyalar que el normal és que recórreguen esta decisió judicial. Va afirmar que la instal·lació, per als veïns de Montortal, «és molt molesta».
Per a la majoria de guadassuarencs/es els motius són altres:
 Senyor Alcalde vosté no ha explicat als seus veïns perquè necessàriament s’ha d’ubicar tot açò en el terme de Guadassuar. Tota la resta és una conseqüència.
Podríem valorar tres factors: econòmics, socials i ecològics.
1º.- Valoraríem la situació econòmica actual de l’ajuntament intentant esmenar amb el que recapte el balafiament i el malbaratament del deute de 8 milions d’euros (municipi 346 d’Espanya en deute) (Podria ser una solució coyuntal a què ens ha portat la seua mala gestió).
2º.- Social. La situació de la desocupació amb 479 persones desocupades al mes d'abril en el poble:
a) Els treballadors/as, en quina quantitat seria del poble?.
b) Es faria una borsa de treball?.
c) Quines capacitats es valorarien en la selecció?.
d) Es faria una selecció arbitrària i de dependència del poder?.
3.- Ecològica, Està disposat el poble a perdre la qualitat de vida ambiental que gaudim ara, per sempre?
 Vosté ha assumit una responsabilitat, amb els seus regidors, dels perjuís que açò pot ocasionar al seu poble. No tot val.
Respecte als diners gastats en juís, per què no ens fa una llista de tots els que l’ajuntament de Guadassuar ha perdut? Fa poc va aprovar en ple una transferència de crèdit de la partida de personal dels pressupostos a la de defensa jurídica de 50.000. euros.
Per tant, vosté podria cometre un “error no forçat”, és a dir, és la seua opció personal: Ningú ni res li obliga a prendre la decisió d’ubicar l'abocador i la nova planta de voluminosos en el terme de Guadassuar, és vosté l’únic responsable, amb les conseqüències que això ocasionaria. Podria succeir que “l’error fóra forçat”, llavors els veïns/es voldríem saber quines són les circumstàncies que li han portat a prendre la decisió. I la seua obligació és explicar-nos-ho i si ens convenç de que és un bé general per al poble i els seus veïns/es, podríem compartir la seua decisió.
Encara que em fa la impressió que per a vosté no hi ha cap residu que siga contaminant. Pel que em dóna que, prompte es posarà en funcionament la Planta de Residus Sanitaris i, una vegada posats, per què no els residus nuclears?.
En conseqüència tot açò no hauria d’haver arribat fins a este punt. No defenga tant el seu càrrec de President del Consorci i pense més en el seu poble. No tot val, 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

contador de visites