dijous, 27 de juny del 2013

CRISI EN EL PP DE L'AJUNTAMENT DE GUADASSUAR

L’alcalde de Guadassuar obri una crisi en el PP després de destituir la tinent d’alcalde que sonava com el seu relleu
Osca cessa després de diversos fregaments amb membres del govern local i la regidora diu que se’n va per qüestions personals
CARLOS ALÓS | ALZIRA 27-06-2013
La destitució de la fins fa uns dies primera tinent d’alcalde de Guadassuar i número dos de la llista del PP en les últimes eleccions municipals ha obert una crisi en el govern local. L’alcalde, José Ribera, ha firmat un decret que arreplega el cessament com a membre de la junta de govern de Laura Osca, qui abandona també les seues competències al capdavant de Cultura, Biblioteca, Museus, Arxius, Educació i Bandes de Música, encara que conserva la seua acta com a regidora, però sense cap atribució.
El mateix decret inclou el nomenament com a primer tinent d’alcalde de Domingo Añó, que és president local del PP; de Vicente Estruch, que serà segon tinent d’alcalde i d’Amparo Clemente, tercera. La decisió de l’alcalde es produïx després de diverses topades entre Osca i alguna de les seues companyes de partit. El més recent es va produir en l’última sessió plenària quan Osca, que llavors ocupava la presidència accidental del consistori ja que l’alcalde estava de viatge, va decidir abstindre’s en un punt de l’orde del dia en què es tractava sobre una qüestió laboral de l’ajuntament. Segons alguns dels assistents, la regidora de Personal, Amparo Clemente, li va recriminar el sentit del seu vot en un intercanvi de paraules amb una certa càrrega de tensió, segons van confirmar diferents fonts municipals, que inclús van assenyalar que membres de l’equip de govern havien fet el buit a actes organitzats per la regidora de Cultura.a Osca també li hauria molestat que la regidora de Personal canviara l’horari a les treballadores de la Biblioteca i la Casa de la Cultura sense el seu coneixement.
L’alcalde, José Ribera, va dir ahir que es tracta d’una «substitució» i que Osca abandona per motius personals perquè passa a ser directora d’un centre educatiu a Alginet. «Ha sigut ella la que ha dimitit, però seguix com a regidora. En el decret igual que li ho vaig donar, li ho he llevat. Tensió hi ha hagut sempre, però amb mi mai ha tingut cap problema, i amb la resta, el normal com ocorre en tots els llocs», va assenyalar Ribera.
Este periòdic va tractar ahir de conéixer la versió de Laura Osca, qui no va atendre les múltiples telefonades. Segons les fonts consultades, Osca havia sonat inclús com a possible relleu de l’alcalde en el cas que Ribera decidira no presentar-se a les eleccions municipals d’ací a dos anys.

Els veïns/as de Guadassuar estan esperant una explicació de les dos parts, perquè a l’Alcalde tot li pareix normal, i creiem que per respecte el poble se la mereix. Especialment els seus votants, els del PP. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

contador de visites