dijous, 18 de juliol del 2013

APROVAT EL PGOU DE GUADASSUAR

Infraestructures y Medi Ambient aprova el PGOU de Guadassuar
El Periodic.com 17-07-2013
La Conselleria d’Infraestructures, Territori i Medi Ambient ha acordat hui l’aprovació definitiva del PGOU de Guadassuar, amb el que queda ordenat la totalitat de terme municipal.
El model territorial proposat planteja un creixement natural del nucli residencial en quatre direccions. Cap al Nord, fins a arribar a la Séquia Reial del Xúquer, cap a l’Oest fins als límits amb la CV-50, cap al Sud en una operació de continuat de la trama, i cap a l’Est prenent com a límit el vial projectat que procedix de la nova zona industrial d’Alzira. A més, es planteja una ampliació de l’actual sòl urbà industrial existent, a l’altre costat de la CV-50, en la zona de la Garrofera.
Quant a l’adequació als Plans d’Acció Territorial, el municipi es veu afectat pel PATRICOVA, ja que Guadassuar compta amb zones amb risc d’inundació 1, 4, 5 i 6; així com pel Pla d’Acció Territorial de Corredors d’Infraestructures de la Comunitat Valenciana. A més, els espais naturals Xarxa Natura 2000 del seu entorn són els Llocs d’Importància Comunitària LIC "Ullas del riu Verd" i LIC "Curs mitja i baix del Xúquer" i el Pla d’Ordenació de lloa Recursos Naturals de la Conca Hidrogràfica de l’Albufera.
El PGOU preveu la classificació com a sòl urbà d’una total superfície de 1.619.763 m2; com a sòl urbanitzable, la superfície ascendix a un total de 2.496.315 m2 dividits entre residencial, industrial i terciari.
Finalment, el PGOU de Guadassuar establix com a espais lliures i zones verdes un total de 218.727,42 m2 que suposa una relació de 15,09 m2 per habitant superior als 10 m2/hab, previstos en la normativa territorial de la Generalitat.
Es tracta d’un dels acords adoptats per la Comissió Territorial d’Urbanisme de València, que s’ha reunit hui.
Nou anys han hagut de transcórrer per a arribar a este punt. No sé quantes vegades s’ha hagut de modificar per distintes raons: PAIs, excés de zona edificabilitat, camps de golf, falta d’aigua... i retocant, retocant arribem a este punt amb una previsió a 20 anys d’augment de zona urbana que permeta construir unes 2000 cases (a la zona de l’Alter. Les mateixes què hi han en tot el poble, per a una población de 8000 a 10.000 habitants), i moltes zones verdes i... una zona industrial que permeta la instal·lació d’indústries com la Planta de Residus, el Macroabocador, Planta de residus sanitaris.... en fi tota una joia de la corona. Ningú explica els avantatges del nou Pla General d’Ordenació Urbana. Com de costum nostre alcalde torna a arremetre contra l’alcalde de l’Alcúdia per ser responsable per la presentació d’al·legacions ( suposem que les haurà fet per a defendre al seu municipi) que han suposat el retard en l’aprovació.

Nou anys són molts anys i un Pla General és car. Quants diners ha costat éste? 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

contador de visites