dimecres, 17 de juliol de 2013

ACORD PER L'AIGUA POTABLE GUADASSUAR-L'ALCÚDIA

Las Províncias - La Ribera-Costera 13.07.13 
Manuel García | Azira.
El president de la Diputació de València, Alfonso Rus, ha informat conjuntament els alcaldes de l'Alcúdia i Guadassuar de que l’administració provincial finançarà els treballs d’instal·lació d’una planta de filtres de carbó actiu destinat a l’eliminació de plaguicides en el sistema de subministrament d’aigua potable per als dos municipis.
Segons un comunicat remés des de l’Ajuntament de l'Alcúdia, eixa decisió és conseqüència de la petició realitzada pels dos alcaldes després de la recent aparició de restes de plaguicides en les aigües potables dels pous que subministren a altres municipis de la comarca amb nivells superiors als permesos. Prenen esta decisió com a mesura cautelar, continuen, «en el cas que els nivells detectats fins a eixe moment en les nostres captacions d’aigua anara augmentant o almenys per a estudiar la possibilitat de preparar la preinstal·lació d’eixe sistema per a poder reaccionar ràpidament». De totes maneres, l’alcalde de l'Alcúdia, Robert Martínez, municipi en què es troben les captacions d’aigua dels dos pobles, va manifestar que encara que els nivells detectats estan molt per davall d’allò que s’ha previst s’ha considerat prudent preparar les instal·lacions per al supòsit que eixa situació canviara de manera inesperada. L’empresa Egevasa continuarà realitzant controls mensuals.
Ambdós alcaldes van agrair a la Diputació la inclusió del projecte en el seu programa d’actuacions.
Com era d’esperar, encara que créiem que tardaria més temps, el brollador que assortix el pou d’aigua potable en la Garrofera per als municipis de l’Alcúdia i Guadassuar, comença a detectar-se en les anàlisis contaminació. Els veïns no estàvem assabentats, no obstant ens congratula veure com els alcaldes de l’Alcúdia i Guadassuar s’han posat d’acord en este tema tan important per als seus veïns i han estat atents per a previndre amb temps i tindre una alternativa a la situació. Enhorabona!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

contador de visites