dimarts, 6 d’agost del 2013

CRIST DE LA PENYA

FESTERS/ES 2013
Hui 6 d'agost celebrem la festivitat del Santíssim Crist de la Penya. Un dia assenyalat per al poble ple de festa, tradició i devoció.

Conta la llegenda que la imatge del Crist aparegué una nit de forta pluja i tempesta a la porta de l'ermita de Sant Roc. Va ser portada a l'església,però com de nou reapareixia a la porta de l'ermita, és va decidir que és custodiara en la casa de l'ermità, possiblement per ruïna de l'ermita.
El Crist de la Penya ha estat considerat sempre un protector de la població; des de la Seua Troballa ha estat molt lligat al poble, a Ell s'ha recorregut en èpoques de grans calamitats: sequeres,inundacions, plagues de la llagosta, perill de guerres, etc. que amenaçaven el poble de Guadassuar.
La imatge deL Crist,és una talla Barroca de gran qualitat escultòrica data de finals del s. XVII, amb uns 300 anys d'antiguitat. l’any 2006 va ser restaurada.

Avui als 12h és celebrarà la Santa Missa en honor al Santíssim Crist de la Penya, cantada per la Coral Polifònica Mestre Llorenç Ruiz.
Als 20h després de la missa vespertina és farà la processó segons l'itinerari de costum.
Eixim tots al carrer per a acompanyar al nostre protector.
Visca el Santíssim Crist de la Penya!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

contador de visites