dimarts, 26 de març del 2013

ELECCIONS A MEMBRES DEL CONSELL RECTOR DE GUADACOOP


La primavera ha arribat el dia 20 de març. De moment només s’ha notat els dos primers dies, després hem tornat a la tònica d’enguany: VENT. No obstant la naturalesa seguix el seu camí i els tarongers ja estan plens de la flor que perfuma de tarongina Guadassuar. Mentres la Cooperativa Agrícola Santíssim Crist de la Penya, ha renovat alguns membres de la junta en l’assemblea celebrada el dia 21 de març:
President: Enrique Roig Oliver
Vocal 1r. Vicente Pascual Ibiza Alonso
Vocal 3r: José J. Cucarella Perales
Vocal 4t: Miguel Montañana Sanz
Vocal 5t: Enrique Boils Añó
Vocal 6t: Juan José Jornet Jornet
Vocal 7m: Estanislao Asensi Casaní
Amb l’agraïment als membres ixents per la seua gestió, especialment en la unió de les dos cooperatives, desitgem que totes estes persones, amb noves idees, aporten una millora en els preus dels productes del camp, per al benestar de propietaris i treballadors. 

diumenge, 24 de març del 2013

SETMANA SANTA DE GUADASSUAR


Divendres 22
20:00h Pregó de setmana santa a càrrec del germà franciscà Juan Carlos Moya Orejero
Diumenge 24
11:30h Processó o entrada dels rams des de l'ermita fins a l'església.
12:00h Santa Missa
17:00h Via crucis
19:45h Trasllat de la Confraria de les Set Paraules.
Dimecres 27
20:30h Processó del trasllat de les confraries: Oració de l'Hort, Jesús el Natzaré, La Preciosissima Sang de Crist, El Sant Sepulcre i la Verge dels Dolors.
Dijous 28
17:00h, 18:15h i 19:30h Santa Missa en el Sopar del Senyor.
23:00h Hora Santa.
Divendres 29
8:00h Via Crucis
12:00h Tamborrada
17:00h Sants Oficis
22:00h Processó del Sant Enterrament
Dissabte 30
21:00h Solemne Vigília Pasqual
Diumenge 31
9:00h Processó del Sant Encontre
12h i 20:00h Santa Missa.

divendres, 22 de març del 2013

DIA MUNDIAL DE L'AIGUA

La mitat de les aigües espanyoles es troben en mal estat

Els investigadors detecten l’aparició de noves substàncies contaminants
El malbaratament i la pol·lució química són els grans esculls a superar

El Pais 22-03-2013.- El Día Mundial de l’Aigua sorprén a Espanya, un any més, amb els deures a mig fer. La qualitat de l’aigua ha augmentat a colp de directiva europea, però hi ha assignatures que es resistixen a l’aprovat com la depuració de les aigües residuals que se situa en un 85%, incomplint la normativa europea. Hi ha més. Les avaluacions realitzades per la Fundación Nova Cultura de l’Aigua, han determinat que més del 50% de les aigües espanyoles estan en mal estat, bé per deteriorament del seu estat ecològic —extraccions excessives, alteracions dels llits, represament d’aigües, entre altres— o per contaminació química, un problema que s’estén pel món i de la que encara s’estan investigant els seus efectes sobre la salut i el medi ambient.
L’aparició de substàncies contaminants emergents s’ha convertit en un verdader maldecap, de moment, de difícil solució. Són les restes dels productes usats en l’agricultura (pesticides, fertilitzants...) i, en els últims anys, medicaments, plàstics, components d’articles de cuidat personal o subproductes de la desinfecció d’aigües. “Residus que escapen al control de les depuradores convencionals i dels que es desconeix el seu impacte sobre la salut o els seus límits tolerables”
Ús de l’aigua
Major consum. El 75% de l’aigua es consumix en l’agricultura. En l’última dècada s’han modernitzat un terç dels regadius, amb un estalvi d’aigua estimat d’entre el 20% i el 40%.
Subministrament urbà. Els sistemes d’abastiment urbà subministren anualment 4.581 hectòmetres cúbics.
Ús domèstic. El 72% de l’aigua urbana consumida a Espanya és d’ús domèstic. La indústria i el comerç utilitzen el 21%, i el 7% restant es destina a altres usos.
Consum mitjà en llars (INE 2010).144 litres per habitant i dia. Ha disminuït un 3,2% respecte a 2009.
Pèrdues d’aigua en xarxes públiques d’abastiment (INE 2010). 803 hectòmetres cúbics, el 17,5% de l’aigua subministrada i 385 hectòmetres cúbics, el 8,4%, per errors de mesura, fraus i altres raons.
Origen de l’aigua captada (INE 2010). Aigües superficials, el 65,7%; aigües subterrànies, el 29,2%, i altres aigües (dessalades o salobres), 3,3%.
En les al·legacions al projecte del macroabocador de residus de guadassuar entre altres diu:” El projecte planteja riscos mediambientals evidents, al trobar-se les instal·lacions de residus sobre la zona d’afecció als aqüífers de la Plana i el Caroig. Es troba a tan sols 5 metres de la Séquia Reial les aigües de la qual nodreixen l’Albufera i a 1 km dels ullals del Riu Verd.
L’alcalde de Guadassuar diu (Levante 23-03-2013) que: “esta versió és falsa i alarmista dels alcaldes del PSPV, EU; i Compromís contraris al projecte”. I jo que vaig estar present en l’acte li puc dir que també havien alcaldes del PP. Ell s’oblida de citar-los perquè encara que del PP primer defenen al seu poble i el benestar dels veïns que al seu partit, que és el que correspon.
També defén que el preu dels residus es dispararia per la distància amb l’Abocador de Múrcia. I que altres alcaldes es van comprometre a buscar una altra ubicació.
Sr. Alcalde de Guadassuar, Tots estem d’acord que hi haja un abocador en la Ribera, el que no estem d’acord és que si no està a Guadassuar, no hi haja cap altre poble en la Ribera apte per a la seua instal·lació. El desbarat és que vosté siga l’únic alcalde que es presta que s’instal·le en el seu poble i els altres no ho vullguen. Guadassuar ja ha sigut solidari tenint la Planta de Residus Urbans, li correspondria a vosté dir-ho i fer-se valdre per a no consentir que el macroabocador s’instal·le en el seu poble. Els veïns estem farts dels seus desbarats sobre estos temes, i no ens conte que donarà 60 llocs de treball o que després s’urbanitzarà i es plantaran arbres, perquè sabem que són les mentides que sempre utilitza. Si vol exemples estic disposat a donar-se’ls.
Som de moment, l’únic poble de la Ribera amb una aigua potable excel·lent, ¡¡¡ NO ENS LA CONTAMINE!!!. i una depuradora moderna que evita que contaminem les aigües del riu.
NO AL MACROABOCADOR DE GUADASSUAR

diumenge, 17 de març del 2013

MANIFESTACIÓ CONTRA EL MACROABOCADOR DE GUADASSUAR

El Pais.com
Un centenar d’alcaldes i regidors de la comarca de la Ribera s’han concentrat este dissabte contra el macroabocador i la nova planta de residus de Guadassuar. En la protesta han participat representants del PSPV-PSOE, Compormís, Esquerra Unida i també del PP, així com de formacions independents, segons va informar Xúquer Viu, que va donar suport a la concentració. També van estar presents els diputats en el Congrés José Luis Ábalos (PSPV) i Joan Baldoví (Compromís), així com els diputats autonòmics Juan Ponce (Compromís) i Francesc Signes (PSPV). Han assistit els alcaldes de Benimodo, Massalavés, l’Alcúdia, Alginet, Corbera, Sumacàrcer, Rafelguaraf i Benimuslem.
La protesta s’ha produït davant de l’eixida a informació pública de l’autorització ambiental integrada de la nova planta i macroabocador, que s’ubicarà a Guadassuar. Paco Sanz, de Xúquer Viu, ha recordat que el projecte es va aprovar en el consorci de residus de la zona el passat 3 de febrer amb l’oposició de la majoria dels municipis. Un total de 22 pobles van votar en contra i 17 ho van fer a favor. Un representant de la Plataforma Contra el Macroabocador s’ha dirigit als concentrats, així com els alcaldes de Benimodo i Benimuslem, Paco Teruel i Gregorio Andreu, del PP, així com el de l’Alcúdia, Robert Martínez, del PSPV-PSOE.
Els concentrats consideren que el macroabocador planteja greus riscos ambientals al trobar-se sobre la zona d’afecció de l’aqüífer de l’AVE i del Caroig. Les instal·lacions estan a a només cinc metres de la Séquia Reial, que nodrix a l’Albufera, i a un quilòmetre dels Ullals del Riu Verd, que és lloc d’interés local i forma part del catàleg de zones humides de la Comunitat Valenciana.

dissabte, 16 de març del 2013

PROGRAMA D'ACTES DE LA FALLA LA BARRACA DE GUADASSUAR

DIA 8 DE MARÇ DIVENDRES
 23:00h torneig de pòquer.
 DIA 9  DE MARÇ DISSABTE
 20:00h concurs de paelles.
DIA 10 DE MARÇ DIUMENGE
16:00h torneig de parxís, cartes...  
DIA 14 DE MARÇ DIJOUS
15:00h Plantà de la falla. 
DIA 15 DE MARÇ DIVENDRES
Pel mati visita a Aguafa i per la   vesprada visita al col·legi Sant Francesc i la Residència.
DIA 16  DE MARÇ DISSABTE
 16:00h dia del xiquet.
DIA 17  DE MARÇ DIUMENGE
20:00h Passacarrer, ofrena a la Mare de Déu en l'església.
22:00h en el casal és fara un vi d’honor.
DIA 18  DE MARÇ DILLUNS
22:00h  Dia de PlayBacks.
DIA 19 DE MARÇ DIMARTS SANT JOSEP
12:00h Missa de Sant Josep
13:00h Mascletà a la Gran Via.
13:30h Convidarem a tot el poble a una picadeta en el casal.
22:00h Cremà de la falla infantil.
00:00h Cremà de la falla gran.
 

divendres, 15 de març del 2013

EL COL·LEGI SANT FRANCESC DE GUADASSUAR CREMA LA SEUA FALLA

A les 18:00h del divendres 15, els pares dels alumnes del col·legi, van encendre la flama de la cremà de la falla. Durant tota la setmana ha estat exposada en el pati i els alumnes/as han anat afegint els diferents motius que la componien. A les 15:30 van fer la cercavila per tota la població, acompanyats per la banda del col·legi. A la tornada, berenar de xocolate i fartons per a tots inclosos els visitants.

DADES DE LA DESOCUPACIÓ A GUADASSUAR FEBRER 2013


 
TOTAL
HOMES
DONES
AGRIC
INDUS
CONSTR
SERVEIS
SAA
GENER 12
438
243
195
66
86
78
188
28
FEBRER12
463
254
209
77
86
73
199
28
GENER 13
422
202
220
63
76
61
198
24
FEBRER 13
439
218
221
65
82
57
210
25

 
En el mes de febrer ha augmentat la desocupació respecte al mes de gener en un 4,03%, però respecte al mateix mes de l’any anterior és de -5,2%. Continua sent el sector servicis el que pitjor comportament està tenint.

dijous, 14 de març del 2013

PROTESTA PER L'ABOCADOR DE GUADASSUAR

LA RIBERA-COSTERA
Las Provincias 14.03.13

El PSPV de la Ribera Alta participarà en la concentració contra el macroabocador de Guadassuar que tindrà lloc el dissabte en la planta de residus d’esta localitat a partir de les 12:00h. Una protesta convocada per la Plataforma contra este abocador i que, entre altres, assistiran els regidors i alcaldes socialistes dels municipis afectats. El projecte de construcció de la planta de Guadassuar es troba en estos moments en fase d’exposició pública de l’informe sobre impacte mediambiental. L’Ajuntament de l'Alcúdia presentarà al·legacions al projecte ja que consideren que la ubicació del macroabocador no és l’adequada per diversos motius. Un dels principals és la falta de garantia que els residus no filtren en la terra. «Amb el que s’està eixint ara de filtracions en aqüífers, és fàcil de deduir que a la llarga açò també acabarà arribant a les nostres reserves», explica el secretari general del PSPV de la Ribera Alta, Robert Martínez. Una altra de les crítiques a la instal·lació de la planta de Guadassuar és la seua proximitat a paratges com el dels Ullals del riu Verd o de la Séquia Reial.
GUADASSUARENC/A ACUDEIX I MANIFESTAT EN CONTRA EL MACROABOCADOR

dimecres, 13 de març del 2013

PRIMER ENTRENAMENT DE LA GRAN FAVADA

Les protagonistes d’esta nit futbolera eren les faves. Dos dies portem vigilant l’estat de les faves del camp de José Mª i que no se’ns avançara ningú en la seua recol·lecció. Ángel de matí feia el primer repàs i ens anuncia que haver-les hi ha-les, a la vesprada es completa la quantitat adequada amb una qualitat extraordinària. Ja a la nit Pepe Mir s’encarrega de donar el seu toc culinari. Ah! I dir-vos que dels 10 comensals no va encertar ningú el resultat, però ens va ajudar a fer la digestió: Barça 4 – Milà 0.

dijous, 7 de març del 2013

NO A L'ABOCADOR DE GUADASSUAR

ABOCADOR PLE FA MOLTS ANYS. I ELS ARBRES I JARDÍ?
EL CONSELL TRAU A INFORMACIÓ PÚBLICA L’ABOCADOR DE GUADASSUAR

Levante EMV 28-02-2013

La Conselleria d’Infraestructures, Territori i Medi Ambient ha tret a informació pública la sol·licitud d’autorització ambiental integrada de la planta de tractament i de l’abocador de residus no perillosos de Guadassuar, corresponent al pla zonal de residus de la Ribera i la Valldigna.
L’expedient se seguix a instàncies de l’empresa Reciclatges Ribera del Xúquer SL i té com a objecte l’atorgament de l’autorització ambiental de l’abocador que s’ubicarà en la partida Racó de Boix.
Segons el projecte, ara en fase d’al·legacions, la capacitat de la instal·lació aconseguix 137.064 tones anuals mentres que la planta de tractament de voluminosos i recuperació de rebutjos del pla zonal està previst que puga acollir uns dos milions de metres cúbics anuals.

Ara ens volen entabanar dient que l’abocador es convertirà en un jardí amb arbres. Eixa música ja la vam sentir en l’abocador del costat de la planta del fem, podeu anar i comprovar-ho. És tot una mentida!

Es va a cometre una barbaritat que no té nom, en els temes de l’abocador i emmagatzematge de residus. No comprenc com tot el poble a una no s’alça i protesta en contra. Guadassuar es va a convertir en el femer de tota la Ribera per no dir de tota la província de València, i a més no té retorn, és per a tota la vida, és més se n’aniran ampliant les tones i els metres cúbics de rebutjos perquè ningú els vol ni els voldran en el seu poble. Este alcalde ens està portant al desastre. La seua gestió ha tingut alts i baixos, però al final del seu cicle el desastre serà espantós si el seu mateix grup no ho remeia: un endeutament el més alt de la comarca, i rematarà, ell tenint un càrrec públic i per tant convertint el seu poble en edor i contaminació. Per a qui és el guany?. Guadassuarencs/es no ho permeteu!

dimecres, 6 de març del 2013

HOMENATGE DE L'IES GUADASSUAR A LA POESIA D'’ESTELLÉS

Levante EMV 26-02-2013
“UN MÓN DE PIMENTONS”, El treball dels alumnes de primer i segon d’ESO de l’IES de Guadassuar, a partir del poema de Vicent Andrés Estellés “Res no m’agrada tant” es va presentar en un acte al que hi va asistir Rafael Armengol, que ha cedit una part de la seua obra pictórica sobre el poeta. Un esgarraet va posar la nota culinària de l’acte d’inauguració.
Enhorabona a tots en especial a Enric Ramiro pel seu caràcter inquiet, emprenedor, atrevit i innovador.

dimarts, 5 de març del 2013

CLAUSURA AGROGUADASSUAR 2013

Per fi va acompanyar el temps, un dissabte solejat i un diumenge sense fred va fer que la fira s’omplira amb 15.000 visitants. Confiem que especialment els expositors isqueren beneficiats i els acompanyaren les vendes. Fins a l’any que ve!.

contador de visites