diumenge, 16 de març de 2014

ELS MILLORS BUNYOLS DE CARABASSA "ELS CARABASSOTS"

BUNYOLS DE CARABASSA "CARABASSOTS"
Guadassuar.org
BUNYOLERES "CARABASSOTES"
Els millors bunyols de carabassa són els carabassots
06 Març Escrit per Verònica Roselló
L’olor de primavera és també l’olor de la pólvora i l’olor de la fregida de bunyols. El motiu d’aquesta tradició gastronòmica amb base de carabassa és i era el d’aprofitar les últimes existències de la temporada. Al País Valencià, aquesta tradició va lligada a una d’altra: la festa de les Falles que se celebra cada any per Sant Josep. Diu la veu popular que la barreja de bunyols i falles és capaç de posar content el més desanimat.
La veu popular diu també que els bunyols es mengen sols. Però cal preparar-los. I ací, a Guadassuar, durant molts anys, grans mestres de l’art del bunyol treien el davantal per fer que les falles de les escoles tingueren un sabor més dolç i demostrar, així, que els millors bunyols de carabassa són carabassots. Ara, tot i que la tradició ha perdut la seua oficialitat, encara pot sentir-se l’aroma de carabassa pels carrers durant el període faller, perquè, de portes enrere, el costum encara és ben viu!
Aquestes artistes no tenen manies a l’hora de revelar el secret dels bunyols i l’han volgut compartir amb nosaltres perquè l’escampem per totes bandes. Aquí teniu, doncs, els ingredients necessaris i les instruccions perquè enguany no feu servir l’excusa de la ignorància i vos pugueu lluir en una gran bunyolada!
Ingredients:
  • 1 quilo de farina
  • 2 quilos de carabassa
  • ¼de pastilla de rent de pastisseria
  • 1 botella d’oli d’oliva
Preparació:
  • De primer, bullirem la carabassa. En acabar, ja calenta, li traurem la pell.
  • De seguida, afegirem el rent (que es desfà millor en calent que en gelat).
  • Després afegirem la farina i pastarem la barreja dels tres ingredients. Ho deixarem en repòs fins aconseguir el punt adequat. Una bona idea és repastar-ho. Tot i que requereix més temps, el bunyol esdevindrà més fi.
  • Arribats a aquest punt, posarem l’oli a calfar a una paella i ens prepararem per fregir els bunyols.
  •  Els donarem forma tot prenent porcions esfèriques de pasta, les quals foradarem, amb molta cura, amb el polze. És important preparar un bol d’aigua, ja que els bunyols s’han de formar amb la mà sempre banyada per evitar que s’apegue la pasta.
  • Paral·lelament, haurem de comptar amb una canya o utensili similar per donar-los la volta als bunyols.
  • Quan l’aspecte siga bo i daurat, serà l’hora de treure’ls.
  • Podem acompanyar-los de sucre, xocolata o mel.

No ens caldrà paper, perquè segur ens vindran ganes de xuplar-nos els dits!
Bons bunyols i bones falles a tots!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

contador de visites