dijous, 22 de gener del 2015

GUADASSUAR EN FESTES: LA REPARTICIÓ DE LA CARN

BASTONETS, CABUTS, MUIXERANGA I....BOLERO!!!
Amb il·lusió, alegria, sol i fred, va transcórrer la cavalcada de la REPARTICIÓ DE LA CARN. No puc quantificar la gent que va participar en el recorregut. Els AMICS DE LA REPARTICIÓ van estar com cada any ací, augmentant de nombre i ja amb participació femenina i amb l’escut del poble en la solapa. Particularment vaig veure prou afluència de públic. El desenrotllament de la cavalcada, carrosses, grups de danses, músics, dolçainers, festers... repartint mistela i dolços típics, veig només la comitiva des de la part de darrere, per la qual cosa supose que va desenrotllar bé com a sol succeir tots els anys.
I així, arribem a la plaça Major. Pugen les autoritats al balcó de l'Ajuntament amb el pregoner de la festa l’alcalde d’Algemesí Vicent Ramón García Mont. Comença una demostració dels distints grups folkloricos de la festa d’Algemesí declarada per la UNESCO Patrimoni de la Humanitat, un agermanament perfecte amb la veïna població: Muixeranga, Bastonets. Així com Cabuts(Senyera?) i... El Bolero de Guadassuar ballat per un grup folklòric de L' l’Alcúdia?.
Una vesprada perfecta però, no tant. Les peces del puzle s’han mogut i este s’ha descompost. Ha quedat faena per fer i, esta s’ha de fer sí o sí. 






3 comentaris:

  1. A Vicent Roig Llobell, responsable i titular de la pàgina bloc “guadassuaroig”:

    Des de BERCA Grup de Danses d’Algemesí volem manifestar que ens incomoda que el nom propi de la nostra associació aparega a la redacció de l’article titulat “Guadassuar en festes: la repartició de la carn”, publicat a la seua pàgina bloc amb data 22 de gener passat, més concretament quan diu: “Muixeranga, Cabuts, Bastonets i... El Bolero de Guadassuar ballat pel grup folklòric Berca de L' l’Alcúdia(?) (sic)”.

    Tant siga en perjudici com en benefici ens resulta incòmode, en primer lloc, per la falsedat que intrínsecament comporta i, en segon, perquè ni la nostra associació, ni cap membre, ni els Cabuts d’Algemesí, ha participat en aquesta “Cavalcada de la Repatició de la Carn” de la veïna i estimada població de Guadassuar, ni a l’edició d’enguany ni en cap d’altra anterior des de la fundació de la nostra entitat. És, per tant, i així ens sembla, incomprensible com pot haver arribat a aparèixer el nom de BERCA a la notícia articulada al voltant d’aquesta cercavila, més encara lligant el nostre nom propi amb el de la localitat de l’Alcúdia.

    Sent així, li demanem la modificació de la redacció del seu article prescindint del nom de la nostra entitat per quant, com acabem de manifestar-li BERCA Grup de Danses d’Algemesí no ha participat, així com tampoc, òbviament, ho han fet els Cabuts de la Festa d’Algemesí, de que li estaríem agraïts.

    La Junta Directiva de BERCA Grup de Danses d’Algemesí

    ResponElimina
  2. En primer lloc vull agrair-los que visiten mon blog.
    2.- És un blog personal, sense cap tipus de pretensió i menys posar falsedats.
    3.- No em diu el seu nom. Parla en nom de Berca. Vull suposar que és així.
    4.- Lamente que els incomode el que els cite.
    5.- L’error prové de que en el dit acte es pretenia a manera d’un agermanament entre els pobles d’Algemesí i Guadassuar. Motiu pel qual feia el pregó l’alcalde d’Algemesí i participaven grups folklòrics … d’eixa localitat (se suposava). La informació que tenia era que actuava el Grup de Danses Berca. D’altra banda el grup que va ballar el bolero era de l’Alcúdia, per la qual cosa ho vaig posar en parèntesi i amb interrogant. Com mesclar la qüestió quan jo només vaig presenciar un grup?.
    6.- Vostés em demanen que rectifique, i ho vaig a fer, doncs bé sàpien que jo em vaig informar del diari Levante del dia 22 p. 24 “Bastonets, Tornejants, Muixeranga i el Grup de Danses Berca”.
    7.- També del Blog Tot Alzira i Algemesí web.és “ l’ALCALDE d’ALGEMESÍ PREGONER DE LA FIRA DE GUADASSUAR” i cita … Bastonets, Tornejants, Muixeranga, i el Grup de Danses Berca.
    Pel que supose que deuen vostés estar molt incòmodes, quan fins a un blog de la seua localitat els cita i un diari de tirada a nivell de la Comunitat.
    8.- Solc visitar les seues festes tant d’hivern com d’estiu, acompanyat de persones forasteres perquè les coneguen, perquè és un orgull tant per a mi com per als guadassuarencs/es visitar Algemesí i sentir-nos ben acollits per les seues gents. Però això no comporta que siga un expert, simple assistent.
    9.- M’agradaria saludar-lo i conéixer-lo personalment. Fins que arribe eixa ocasió: salutacions cordials.

    ResponElimina
  3. Al Facebook de Berca Grup de Danses d'Algemesí, la informació al respecte acaba d'aquesta manera: «Sabedors com som de les discordances i acaraments entre l’organització de la “Repartició de la Carn” i els habituals participants en la mateixa, ja procurarà la nostra associació d’evitar ficar el nas on no demanen, i molt menys suplantar cap agrupació a la qual per ple dret li correspon la participació. Qui tinga orelles que escolte!»

    Per a alguns, una simple errada humana és com un afront al seu honor. No és suficient demanar una (per suposat legítima) rectificació, sino que amés cal pisar per marcar el territori. A Vicent Roig li dic que cal informar-se be abans de publicar un article i és d'agraïr reconéixer l'haver errat. A Berca Grup de Danses d'Algemesí dir-los que no cal agafar-se les coses tan a pit, perquè de vegades malgrat creure's u que vola molt alt, cal mirar si en realitat arriba a un pam de terra.

    ResponElimina

contador de visites