dijous, 8 de gener del 2015

TOTS PERDEM?...


Las Províncias 8-1-2015 – A. Talavera
Les obres de la nova planta de Guadassuar començaran este mes després de la seua aprovació
Es preveu que estiguen finalitzades en uns cinc mesos i també s’executarà la construcció de l’abocador que substituirà a l’actual
El Consorci de Residus Ribera-Valldigna aprovarà hui el plec de condicions per a executar la remodelació integral de l’actual instal·lació de tractament i compostatge i la nova planta de voluminosos contigua.
Unes obres que començaran a executar-se este mateix mes ja que es pretén que entre en funcionament com més prompte millor i previsiblement ho farà abans de finals d’enguany ja que en un termini de cinc mesos podria estar la nova nau construïda.
«Demà (per hui) concedirem les llicències d’obra de la planta de voluminosos i de part de la planta de fem perquè en 2016 ja puga començar a utilitzar-se la nova», ha explicat el president del Consorci i alcalde de Guadassuar, José Ribera.
I és que l’entitat està pendent que la Conselleria concedisca la llicència del nou abocador per a poder executar les obres de la nova instal·lació que es construirà just al costat de l’actual. En 2016 acaba el contracte amb la Diputació i passarà a ser gestionada per l’empresa Reciclatges Ribera del Xúquer per un període de 25 anys i s’espera que comencen a utilitzar-se les noves instal·lacions.
Este canvi de gestió i les noves plantes que s’ubicaran a Guadassuar han provocat les crítiques de l’oposició que qüestionen les decisions preses pel PP, grup majoritari en el Consorci de Residus Ribera-Valldigna, sobre esta matèria.
Així, el PSPV de la Ribera Alta ha denunciat que estes obres suposaran una pujada de la taxa del fem d’un 30% en els pròxims 20 anys. L’actual taxa que ara cobra el Consorci es veurà incrementada de manera dràstica. La inversió de l’obra que es pretén aprovar, més l’amortització de la mateixa i la gestió, constarà sobre 85 milions d’euros que hauran de pagar-se pels veïns de la comarca», ha criticat el secretari general dels socialistes, Robert Martínez.
En este sentit, el president del Consorci ha desmentit que la taxa vaja a incrementar-se. «Segons els informes dels tècnics potser es rebaixe el rebut, en cap cas apujarà, ja que a pesar de les obres l’estalvi de no haver de traslladar els residus suposarà una millora econòmica durant els pròxims 25 anys», ha assegurat José Ribera.
Des del grup socialista també han qüestionat la urgència de les obres que va emprendre l’entitat comarcal. «El motiu que al·ludix el president és que la planta està obsoleta però no resulta creïble quan eixe problema s’arrossega des de fa deu anys», ha comentat Robert Martínez.
No obstant això, el president del Consorci ha apuntat que ha d’estar acabada en 2016 per a quan finalitze el contracte actual de gestió que posseïx la Diputació.
D’altra banda, Xúquer Viu ha presentat al·legacions a l’aprovació d’estes llicències que tindrà lloc hui per l’entitat que gestiona els residus en la Ribera qüestionant la seua idoneïtat. En este sentit, des del Consorci han assenyalat que «esta crítica no té fonament ja que Conselleria ja ha aprovat la llicència ambiental» per la qual cosa es procedix a concedir la llicència d’obres.
La intenció del meu comentari d’ahir era més aïna este, però he de reconéixer que em deixe portar per l’ambient i em va eixir el que va eixir, que tampoc està malament.
Volia començar amb bon peu els meus comentaris enguany 2015 i desitjar-li un feliç retir de la política i una jubilació plaent al nostre alcalde. Ho va anunciar per tots els mitjans: premsa, televisió... a mi tot això no em pareix ni bé ni mal. Cada un fa de la seua vida el que se li antulla o el que bonament pot fer o li permet la seua salut. El que em va revelar va ser llegir en un periòdic al final de la notícia, l’alcalde, després de relatar els seus èxits, deia, que li faltava rematar amb els seus dos grans projectes: La nova Planta de Residus i l’Abocador.
Jo em pregunte: Quina necessitat té esta persona de fer-nos semblant regal a tots els veïns/es, en la seua despedida?. Que s’els fique on li càpia!. No els volem!. Fins a l’últim moment ens ha de donar …(pel sac).. Tots sabem que si es realitza este projecte és només perquè ell ho vol. Ningú li obliga ni li pot obligar. O, hi ha alguns interessos ocults?

Som un poble dèbil?. Pareix que estem imbuïts d’un passotisme total. Tan sols protestem si ens toca directament e la nostra butxaca. Per tant, pot ser que, el que estiga equivocat siga jo i que l'abocador siga un èxit. Sort Guadassuar...!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

contador de visites