divendres, 27 de febrer del 2015

UN TRIBUNAL SUSPÉN EL PROCÉS DE CONTRACTACIÓ DE LA PLANTA DE GUADASSUAR


La Planta de residus de Guadassuar que es pretén remodelar amb la licitació ara suspesa.
Es tracta d’una mesura cautelar i des del Consorci asseguren que no es paralitza el termini per a presentar ofertes que es tanca el dilluns
  • LAS PROVINCIAS - A. TALAVERA- 27-2-2015
El Tribunal Administratiu Central de Recursos Contractuals ha sol·licitat la suspensió del procediment de contractació de la remodelació de la planta de fems de Guadassuar. Els motius que s’esgrimixen en esta resolució per a adoptar esta mesura cautelar és que «els perjuís que podrien derivar-se de la continuació dels tràmits del procediment de contractació són de difícil o impossible reparació».
Una decisió que es pren després del recurs presentat per l’alcalde de l'Alcúdia, Robert Martínez, contra l’aprovació per part del Consorci de Residus Ribera-Valldigna dels plecs per a la licitació d’esta construcció que servirà per a substituir a l’actual planta que es troba en funcionament.
L’edil socialista i portaveu del grup en el Consorci denúncia en el seu recurs que els tràmits per a licitar esta obra no s’han realitzat de forma correcta. D’esta manera apunten que s’ha qualificat el contracte com de gestió de servicis públics quan es tracta d’una concessió d’obra pública.
«No es pot fer pitjor i si seguia avant després s’hauria d’indemnitzar a l’empresa adjudicatària amb uns 85 milions d’euros», ha comentat Martínez.
El Consorci de Residus es va reunir en la vesprada d’ahir per a decidir que mesures prendre respecte d’això d’esta decisió judicial. En este sentit, s’han mostrat tranquils ja que «no s’ha paralitzat el termini perquè les empreses presenten ofertes, que acaba el dilluns, i el que ha fet el jutjat és sol·licitar documentació», ha declarat el president del Consorci, José Ribera.
L’entitat haurà d’esperar a la setmana que ve per a saber si el tribunal retira esta mesura provisional i els permet obrir els sobres de les ofertes per a seguir avant amb el procediment de contractació.
Estes obres Ribera assegurava que començarien a executar-se com més prompte millor després de l’aprovació de la licitació perquè la instal·lació nova entraren en funcionament previsiblement abans de finals d’enguany ja que l’alcalde de Guadassuar calculava que en un termini de cinc mesos podria estar construïda la nau. No obstant això, esta decisió judicial complica complir estos terminis que s’havien marcat ja que de moment la licitació queda en suspens.
D’altra banda, el PSPV de la Ribera Alta ha posat en dubte l’interés per accelerar l’adjudicació de la construcció de la nova planta quan la concessió venç en 2016. Sobre esta qüestió, el president del Consorci sempre ha defés que la nova instal·lació havia d’estar finalitzada abans de que acabara la concessió per a així aconseguir modernitzar el tractament de residus en la comarca.
Però les possibles «irregularitats» en la contractació d’esta obra de la planta de fems de Guadassuar no són les úniques crítiques que els socialistes han fet de la gestió de residus de l’entitat.
«El Consorci ha fracassat, no ha encertat ni una en tot este temps», ha apuntat l’alcalde de l'Alcúdia. Amb esta afirmació es referix als projectes anunciats durant els últims anys que no s’han materialitzat i s’han anat modificant.«En 2006 es va adjudicar la gestió a l’empresa Reciclatges Ribera del Xúquer que havia de construir un abocador a Tous i 20 ecoparcs. Però fins a 2011, el Consorci no va preguntar al Ministeri si es podia construir l’abocador allí i va ser quan els van dir que no», ha recordat Martínez.
Fins al moment no s’ha construït ni l’abocador, ara projectat a Guadassuar, ni els ecoparcs, i els socialistes de la comarca han assenyalat que haver de traslladar el fem cada dia suposa un cost a l’entitat de 1,4 milions anuals.
«Tot açò demostra que la llei de residus no funciona, sobretot, no és justa la representativitat ja que la Generalitat i la Diputació tenen gran part del poder», ha afegit l’alcalde de Montserrat, Josep Maria Mes, també membre del Consorci.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

contador de visites