dijous, 29 de gener del 2015

AT. MADRID - BARCELONA


 Anit ens reunim la quadrilla de “Futboleros”, com de costum en el bar Mir de Benimodo, per a presenciar un gran encontre entre l’Àt. Madrid - Barcelona. No va ser un gran partit, només la primera mitja part va respondre a les expectatives. Ningú va encertar el resultat però, era això de menys. El que sí que encertem va ser amb el sopar, que era el realment important.

dissabte, 24 de gener del 2015

GUADASSUAR FI DE FESTES



 Els dies 22 Sant Vicent i 23 La Divina Aurora van transcórrer amb els actes religiosos de la Missa i Processó respectivament, les disparaes i els castells de focs artificials. Això si, el dia 22 tots els bars ocupats per a esmorzar totes les quadrilles d’amics.
Enhorabona i gràcies a tots els que han mantingut la flama de la festa, especialment als festers i festeres que ja han passat la torxa als de 2016.


Algun dia ens dedicarem a parlar del tema de la fira. Espere les vostres opinions i aportacions.






dijous, 22 de gener del 2015

GUADASSUAR EN FESTES: LA REPARTICIÓ DE LA CARN

BASTONETS, CABUTS, MUIXERANGA I....BOLERO!!!
Amb il·lusió, alegria, sol i fred, va transcórrer la cavalcada de la REPARTICIÓ DE LA CARN. No puc quantificar la gent que va participar en el recorregut. Els AMICS DE LA REPARTICIÓ van estar com cada any ací, augmentant de nombre i ja amb participació femenina i amb l’escut del poble en la solapa. Particularment vaig veure prou afluència de públic. El desenrotllament de la cavalcada, carrosses, grups de danses, músics, dolçainers, festers... repartint mistela i dolços típics, veig només la comitiva des de la part de darrere, per la qual cosa supose que va desenrotllar bé com a sol succeir tots els anys.
I així, arribem a la plaça Major. Pugen les autoritats al balcó de l'Ajuntament amb el pregoner de la festa l’alcalde d’Algemesí Vicent Ramón García Mont. Comença una demostració dels distints grups folkloricos de la festa d’Algemesí declarada per la UNESCO Patrimoni de la Humanitat, un agermanament perfecte amb la veïna població: Muixeranga, Bastonets. Així com Cabuts(Senyera?) i... El Bolero de Guadassuar ballat per un grup folklòric de L' l’Alcúdia?.
Una vesprada perfecta però, no tant. Les peces del puzle s’han mogut i este s’ha descompost. Ha quedat faena per fer i, esta s’ha de fer sí o sí. 






dimecres, 21 de gener del 2015

GUADASSUAR EN FESTES (per JOSEP MARTÍNEZ)

Un any més sortirem al carrer, tastarem la il·lusió de la xicalla que voleteja pel carrer. Ens enardirem d’allò nostre al vol de les aparents decimetes, tristament ja no són les de J.Maria Cléries o les de Rafael P. Súria. Les que sonaven a cau d’orella, i les abraçaven uns versos elegants. Les que cridaven a la festa, i anunciaven un seguici de carrosses que ens encisaven al seu pas.
Rescatarem a arraps fotografies de Nacher. Uns negatius que ens despertaran un esguard tendre i innocent. D’ençà i d’enllà. Del calaix brollaran cartes, rúbriques esveltes que convidaven a festa major, àdhuc un record perenne que clama pujar de nou als cavallets.
La festa continua, i els versos d’en Cléries i Súria sempre seran el seu preludi:
"Des que encén Guadassuar
el foc de festa major
s'encenen els cors d'amor
en un gloriós bategar;
uns batecs de llar en llar
mantinguts per tradició,
des de la repartició
fins la joia del porrat
fent-se'n ambdós un esclat de
fervorosa il·lusió."

dimarts, 20 de gener del 2015

"CRIDA" DE LA REPARTICIÓ DE LA CARN

ENRIQUE VILLALBA PÉREZ, president del’associació AMICS DE LA REPARTICIÓ DE LA CARN, estant immersos en les festes patronals, em dirigisc al poble de Guadassuar i faig la següent

CRIDA

Veïns!, veïnes!, poble de Guadassuar!, vos cride a participar en l’acte cívic més important de l’any LA REPARTICIÓ DE LA CARN. Tots a una, un any més demostrarem a la societat que Guadassuar és un poble solidari i just.
Rememorarem els nostres avantpassats i compartirem la nostra amistat, salutacions i simpatia pels carrers del poble a veïns i forasters.
 Així que, a les 15:15, tots/es que vulgueu, mudats i abrigats per a no constipar-nos, a participar amb alegria de la nostra història, el nostre present, un futur esperançador i de la festa.
VISCA LA REPARTICIÓ DE LA CARN! VISCA LA FESTA DE SANT VICENT I LA DIVINA AURORA! VISCA GUADASSUAR!

Vicent Roig Llobell
secretari







dilluns, 19 de gener del 2015

IV CONCURS NACIONAL DE PINTURA RÀPIDA “VILA DE GUADASSUAR”


 1er Premi
Autor: Pablo Rubén López Sanz
2n Premi
Autor: Joaquín Artés Domingo
3r Premi
Autor: Alberto Márquez Ruíz
3r Premi
Autor: Antonio Agulló García
4t Premi
Autor: David Escarbajal Agüado
5é Premi
Autor: Juan Manuel Campos Guisado
5é Premi
Autor: Miguel Soro García
5é Premi
Autor: Emilio Cárdenas Gómez
6é Premi
AutorJavier Martín Aranda
6é Premi
AutorMª Teresa Durá Sepulcre
6é Premi
AutorFrancisco Segobia Aguado
6é Premi
AutorFrancisco Antón Escolano
6é Premi
Autor: Jose Luis Angulo Crossa
ORGANITZADOR I FORA CONCURS
Salvador Ribes Villalba

Premis  Pintura Rápida ``Villa de Guadassuar´´ 2014
1º - 1500€
2º - 1200€
3º - 2 de 1000€
4º - 700€
5º - 2 de 600€
6º - 5 de 500€














diumenge, 18 de gener del 2015

BENEDICCIÓ DELS ANIMALS EN GUADASSUAR

Amb un parell de dies de retard de la festivitat de Sant Antoni, se celebra en la parròquia la benedicció dels animals. Hi ha molts, molts animals a Guadassuar i no ho pareix





contador de visites