diumenge, 7 de novembre del 2010

A LA PESCA DEL BANYISTA

En el periòdic LEVANTE EMV de hui diumenge 7 de novembre, en l'apartat de la Ribera, hi ha dos escrits, un de l'alcalde de Guadassuar, dirigit en contestació especialment a un altre de l'alcalde de l'Alcúdia. No pretenc entrar en qui té raó, però és un litigi que mantenen per desacords en la gestió de diversos assumptes que concernixen a ambdós municipis. No crec que la premsa siga el lloc més idoni per a irritar els desacords. Voldria creure que seria més profitós dilucidar estos assumptes en alguna reunió privada, i tractar de traure profit d'unes bones relacions de veïnat.
L'altre escrit és un estudi titulat: PISCINES. A LA PESCA DEL BANYISTA. Només transcriuré els subtítols.
Els desorbitats gastos econòmics de la piscina d'Alginet han encés l'alarma sobre les infraestructures esportives construïdes sense previ estudi de viabilitat, són promeses que han eixit molt cares i que obliguen ara els gestors a realitzar campanyes amb quantiosos descomptes per a captar nadadors i reduir els desembossaments.
Electoralisme? Inversions en plena crisi. Alguns experts consideren que és necessari un pla de viabilitat anterior a la construcció. Diuen que, en massa ocasions s'actua per electoralisme.
Control a Catalunya i País Basc. A Catalunya i el País Basc hi ha una normativa que impedix als municipis amb menys de 15000 habitants tindre piscina coberta perquè no són rendible.
Municipis. Guadassuar difícilment viable. Guadassuar compta amb un poc més de 6000 veïns però té piscina coberta. Els gestors estan realitzant una campanya per a captar banyistes d'altres municipis. En l'actualitat és possible acudir a la piscina guadassuarenca per 180 euros a l'any. Més barat és el centre de l'Acúdia ...
En este bloc i amb data 30-12-2008 hi ha una moció que va realitzar el grup socialista demanant un estudi de gestió anterior a la construcció de la futura piscina.
La construcció de la piscina ha patit a més una llarga paralització de les obres ( per fallida de l'empresa que les estava realitzant?), la qual cosa ha suposat un extraordinari increment del cost de l'obra. Es pretenia pagar amb la venda dels terrenys propietat de l'Ajuntament. El Bloc va presentar recurs al jutjat guanyant el pleit i que el el jutge ha dictat sentència en contra de l'ajuntament, encara que este diu que ha recorregut la sentència.
En el BIM, se'ns diu que es pretén arribar als 600 abonats. De moment s'han creat, segons l'empresa 10 llocs de treball.
I a mi no m'ixen els comptes. Ingressos d'abonaments + 83.000 euros anuals de l'ajuntament  No crec que cobrisquen els gastos de personal, llum, calfar aigua, manteniment, climatització ...
Si estic equivocat (tant de bo!) algú que estiga més informat que m'envie les previsions i la realitat dels comptes i no tindré cap inconvenient a publicar-les.
En un altre lloc del BIM (l'entrevista a què ens va acostumant l'alcalde) diu: Açò de la piscina ha sigut l'èxit de la història. No ens ha costat cap fer-la (segons PROPOSTES I ALTERNATIVES full informatiu del PSPV-PSOE hi ha costat fins el moment 1.870.312 euros, és a dir uns 311 milions de pessetes). I dic jo: Açò és un ganga, el nostre alcalde deu expicar al Sr. Rus (president de la Diputació i del seu partit el PP) com es construïxen piscines sense cap cost.
En fi, a nadar i a pagar. Jo m'alegraria molt que l'ajuntament pagara l'edifici i que el manteniment suposara zero pessetes per a l'ajuntament, seria un èxit, i nosaltres felicitaríem el nostre alcalde per la seua brillant gestió.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

contador de visites