Este matí,
com de costum, he fet el meu passeig matutí d’una hora i quart al voltant del
poble. M’he trobat amb molt vent. Açò no és impediment (com la pluja) per a
continuar recol·lectant les taronges i els caquis. A l’arribar a casa una bona
dutxa d’aigua calenta i a la tasca diària. Se m’ha ocorregut que, com de sobte
se’ns ha vingut damunt el fred per a amortitzar-ho podria fer un bon potatge
per a dinar. Com encara esteu a temps de fer-lo vos vaig a posar la recepta.
Nom:POTATGE
|
||||
Racions:4 Persones
|
||||
TEMPS: 1HORA
|
||||
INGREDIENTS
|
||||
QUANTITAT
|
INGREDIENTS
|
QUANTITAT
|
INGREDIENTS
|
|
1 got/person
|
cigrons
|
|||
½ got/perso
|
Fesols
|
|||
1 bloc
|
Bleda o espinacs cong.
Mercadona
|
|||
2
|
Creïlles a tacos
|
|||
1
|
Ceba
|
|||
200 gr
|
Tomaca
|
|||
2
|
Ous
|
|||
2
|
Alls i julivert
|
|||
1
|
Pastilla avecrem
|
|||
aigua
|
La mateixa quantitat que gots de
cigrons
|
|||
5
|
Pessics de sal
|
|||
ELABORACIÓ
|
|
1
|
Posar els cigrons i els fesols
la nit anterior a remulla en aigua freda. (observacions
2)
|
2
|
Posar en un calfaor 2 ous a
bullir.
|
3
|
Posar al foc un perol de fang i
introduïu l’aigua, els cigrons, els fesols la bleda ( o,i) espinacs,
les creïlles pelades i a tacos xicotets.
|
4
|
Fes un sofregit de ceba, tomaca
i afig una culleraeta de pemintaroig, dos voltetes i al perol.
|
5
|
Frig una rabanaeta de pa,
separa dels ous durs la clara del rovell. Fes un picaillo amb el pa
fregit,els rovells dels ous, 2 alls i julivert.
|
6
|
Tira al perol el picaillo
un quart abans de traure el potatge. A l'hora d'emplatar poça la clara dels ous durs a trocets per damunt,
|
OBSERVACIONS
|
|
1
|
Prestar atenció a l’hora de
ficar la sal, jo pose un pessic per persona, convé que ho proves si està al
gust o has d’afegir-ne.
|
2
|
Si fas el potatge
en cigrons i fesols congelats, jo ho faig, tan sols tens que abocar-los a
l'aigua tal qual.
|
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada