Ma mare mai ens va
fer llenties a casa. Crec que alguna vegada em va dir que no les feia perquè
ja havia menjat suficients per a tota la vida durant la guerra civil. Després
en el col·legi sí que les vaig menjar, però insulses. Llavors m’he dit: és el moment,
com continuem amb el fred, em vaig posar mà a l’obra i et propose una altra de
les meues receptes per a combatre'l. Em van eixir molt bones.
Nom: LLENTIES
|
Racions:
4/5 Persones
|
INGREDIENTS
|
|||
QUANTITAT
|
INGREDIENTS
|
QUANTITAT
|
INGREDIENTS
|
350 gr
|
Llenties
|
1
|
Tomaca
|
8 trossets
|
De costelleta
|
5 pessics
|
Sal
|
8 trossets
|
Cansalà magreta
|
Un poc de Pemintaroig
|
|
8 talladetes
|
xoriç
|
3
|
Boletes de pebre negre
|
Pernil a tacos xicotets
|
2 fulles
|
De llorer
|
|
2
|
Ossos de vedella
|
1 ½ litre
|
D’aigua
|
1
|
Ceba
|
Oli
|
D’oliva
|
1
|
Pebrot verd
|
||
1
|
Carlota
|
||
3
|
Alls
|
||
1
|
creïlla
|
ELABORACIÓ
|
|
1
|
La nit anterior posar les
llenties a remulla en aigua freda.
|
2
|
Posar a bullir,els ossos de
vedella amb l’aigua, el llorer i el pebre negre. Als 45 minuts traure els
ossos, el pebre i el llorer i posar les llenties.
|
3
|
Tallar la creïlla a tacos i
afegir al perol. També afegir la carlota a llesques.
|
4
|
Triturar la ceba, els alls, el
pebrot verd i la tomaca. Sofregir . Afegir la cansalada, la costelleta, el
xoric, el pernil i per últim una miqueta de pemintaroig, dos voltetes i al
perol. Al s 15 minuts d’haver posat les llenties.
|
5
|
15 minuts després. Tasta si ja
estan ben cuites les llenties i si estan bé de sal. Rectifica
|
6
|
Supose que no falta res. Les
quantitats són aproximades. Bon Profit!
|
OBSERVACIONS
|
|
1
|
Prestar atenció a l’hora de
ficar la sal, jo pose un pessic per persona, convé que ho tastes si està al
gust o has d’afegir-ne.
|
2
|
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada