dilluns, 28 de març del 2011

RECORDANT A NÉSTOR

Dissabte passat ens reunim els amics d'infància i joventut de la província de València per a rendir un homenatge a la memòria de Néstor, que va morir fa poc. Va vindre el seu germà Javier des de Madrid. Vam fer un acte molt senzill, depositem unes flors en el nínxol, alguns li van dedicar unes sentides paraules i recordem algunes anècdotes. Posteriorment ens traslladem a Rocafort, vam dinar una paella i parlem, parlem molt... els nostres records afloren en cada reunió. Som bons amics.


APROVACIÓ LLISTA ELECTORAL PSPV-PSOE

El dijous dia 24, es va constituir l'assemblea de l'Agrupació del PSPV-PSOE de Guadassuar. En ella es va aprovar la llista que es presentarà en les pròximes eleccions locals. Com recordareu està encapçalada per Vicente Rossell. Voldria desitjar-los que porten el canvi al nostre poble, després d'una gestió de molts anys nefasta del PP. És possible posar un poc de seny i portar una gestió de d'acord amb uns pressupostos reals a les necessitats dels nostres veïns/es.

dissabte, 19 de març del 2011

FALLES A GUADASSUAR

Hui 19 de març celebrem S. Josep, dia del pare i la major festa de la Comunitat Valenciana amb les falles. Molts pobles tenen la seua falla. Guadassuar té una falla: "La Barraca". A més  els col·legis també celebren la festa i planten les seues falles, les quals quan estic escrivint ja han sigut cremades. En els bars a l'hora del café tenen el detall de posar-te de degustació algun bunyol. I en les cases encara alguna iaia els fa riquíssims amb abundant carabassa. Una sort!.


dimarts, 15 de març del 2011

REPARACIÓ DE L'ESGLÉSIA

Com el meu amic Enric es troba a Vietnam i allí no crec que trobe el periòdic Levante per a assabentar-se de les notícies del poble, espere que Llija este bloc i així s'assabenta d'esta notícia que sé que li va a alegrar.
Guadassuar repara la teulada de l'església renaixentista per a eliminar filtracions i reforçar la volta. L'estructura de bigues de fusta se substituirà per un carcassa metàl·lica que alleugeriria el pes de la volta. L'obra costarà 364.000 euros.
Ahir la directora general de Patrimoni Cultural, Paz Olmos va assistir a Guadassuar a la presentació del projecte de restauració de la coberta  de la nau principal i de la sagristia i reparació de la volta de l'església, un treball que costejarà íntegrament la Conselleria de Cultura i que compta amb el pressupost de 634000 euros (o 364.000).
El 21 de març conclou el termini per a presentar ofertes per part de les empreses i el rector confia que l'obra podria adjudicar-se a l'estiu.

dilluns, 14 de març del 2011

TERRATRÉMOL A JAPÓ

Cada vegada són més preocupants les notícies que ens van arribant en premsa, televisió etc. sobre el terratrémol al Japó i les conseqüències que encara es podrien derivar. Totes les setmanes este bloc rep la visita d'algunes persones de Japó, per descomptat no sé qui són, però si necessiten la nostra ajuda o ens volen comunicar alguna cosa, em tenen personalment i el bloc a la seua disposició. Un abraç i el nostre afecte des de Guadassuar-València (Espanya).

diumenge, 13 de març del 2011

EL TRIBUNAL DE COMPTES OBRI DILIGÈNCIES PRELIMINARS

Levante EMV. CARLOS ALÓS ALZIRA 10-03-2011
La secció d'Enjudiciament del Tribunal De Comptes ha obert diligències preliminars per a estudiar la legalitat del procés de contractació de les obres del nou ajuntament de Guadassuar, que es construïx en l'edifici Balmes d'esta localitat. A més, l'organisme ha donat trasllat de tota la documentació relativa al procés de contractació al Ministeri Fiscal i també a l'Advocat de l'Estat perquè estudien si hi ha algun tipus d'irregularitat.
El mecanisme de control s'ha posat en marxa a penes mes i mig després que el regidor del PSPV a Guadassuar Vicent Rossell posara en el seu coneixement que l'alcalde, el popular José Ribera, havia contractat les obres del Balmes sense que existira crèdit disponible per a això en el pressupost municipal, la qual cosa contravé la legislació.La denúncia presentada per Rossell es recolza en un certificat del secretari general de l'Ajuntament de Guadassuar en el que s'arreplega la contractació per procediment negociat sense publicitat -és a dir a dit- per part de l'alcalde el 5 de juliol del 2010.
En un altre orde de coses el Ministeri de Treball repartix 1,9 milions d'euros entre 34 municipis per a pal·liar la desocupació agrària. La Ribera percebrà el 40% de les inversions previstes en la província, que sumen 2,5 milions d'euros. Les ajudes hauran de destinar-se a l'execució de projectes de millora del medi rural, com a obres en camins o séquies, marges... s'estima que enguany es col·locarà a unes 4500 persones, unes 500 més que l'any anterior degut que la dotació s'ha incrementat enguany un 2,79%.
No conec la part corresponent a Guadassuar, però espere que es contracte de forma coherent, especialment a aquelles persones que hagen treballat menys en la campanya tarongera i estiguen més necessitades. Ens agradaria conéixer quins són els criteris de contractació que es van a seguir i demanem als sindicats que estiguen pendents i exigisquen rigor en el seu compliment.
Estes són les xifres de la desocupació corresponent a Guadassuar el mes de febrer segons el SERVEF:

homes
dones
agricultura
indústria
construcció
Servicis
s.activ.
TOTAL
250
173
76
79
83
170
15
423

El dissabte vam visitar el nou magatzem de caqui de Guadacoop, amb una maquinara molt moderna que sens dubte redundarà en benefici de l'agricultura del nostre poble.

dilluns, 7 de març del 2011

FINALITZA AGROGUADASSUAR

Amb un castell de focs artificials es va tancar un any més Agroguadassuar. El temps, excepte el divendres, va acompanyar la Fira Agrícola de Guadassuar. La nova ubicació, en la Gran Via, crec que ha sigut tot un encert, hi ha més ambient i els visitants han acudit en gran quantitat. No podem parlar de nivell de negoci, perquè el desconeixem. Volem suposar que dins de les circumstàncies bo. En fi només ens queda felicitar la junta organitzadora.

  

 

divendres, 4 de març del 2011

PROMESES INCOMPLIDES

En el periòdic LEVANTE EMV. del diumenge 27 de febrer del 2011 p.22, en un article titulat, " PROMESES INCOMPLIDES" es pot llegir:
ELS CASTELLS EN L'AIRE DELS AJUNTAMENTS. Les promeses electorals que es van vendre en la passada campanya electoral local, han deixat en evidència a més d'un ajuntament valencià. No sols és falta de paraula, la crisi també ha tombat projectes faraònics que s'han quedat en l'aire.
En LA RIBERA tres exemples: Alzira, Cullera, Guadassuar.
En Guadassuar s'anaven a construir huit mil cases, dos camps de golf, dos hotels de luxe, dos camps de futbol, una piscina coberta, un palau de congressos, un col·legi anglés, un parc tecnològic i una gran àrea comercial i d'oci. I fins a un heliport. En 2008, amb la crisi ja instal·lada, l'alcalde José Ribera, encara mantenia la promesa. Hui només es divisen camps de tarongers. ( Esta descripció correspon a un sol PAI, havien dos o tres més)
Encara sort, efectivament només es divisen camps de tarongers, alguns abandonats, i no es va arribar a temps de construir, perquè el panorama haguera sigut desolador, esquelets d'edificis enmig de camps de tarongers. Hui recordem la reunió que es va fer amb els propietaris dels camps, amb un Auditori Municipal ple a sobreeixir i amb la presència de l'alcalde, regidor d'Urbanisme i l'empresa constructora. Ningú ha convocat cap reunió, per a explicar què ha passat. Mentrestant es van omplir de tinta moltes pàgines de periòdics i publicacions amb declaracions, especialment de l'alcalde, a qui ningú (o quasi ningú) ha donat una resposta contundent. LA CULPA DE ZAPATERO.
Té la culpa Zapatero i el seu govern dels excessos i de ser uns dilapidadors els presidents de les comunitats autònomes, alcaldes... per haver malgastat els diners que no tenien, especialment en competències que no els correspon, supèrflues, ostentoses?. Sense entrar en els bancs i particulars. Tot açò serà matèria per a un altre escrit.

dijous, 3 de març del 2011

GUADACOOP - 100 ANYS

GUADACOOP, Cooperativa Agrícola de Guadassuar que aglutina les dos cooperatives després de la fusió que es va realitzar fa dos anys de les cooperatives del Crist de la Penya i Sant Isidre, celebra els 100 anys de la fundació de què procedixen: "Cooperativa Agrícola Guadassuarense" fundada el 28 de febrer de 1911.
Guadacoop compta en l'actualitat amb 830 socis, propietaris de 800 hectàrees, les quals produïxen 20000 tones de cítrics i 5000 tones de caquis, amb una expectativa de creixement de doblar la producció.
La xifra de negoci anual és de 13 milions d'euros, liquidant uns 4 milions d'euros.
Durant la campanya col·loca unes 450 persones, entre els magatzems i el camp.
Diumenge passat van arrancar els actes commemoratius del centenari amb una missa solemne.
Altres actes previstos són:
Dia 4 de març, inauguració de l'estand en Agroguadassuar.
    11 de març, inauguració del magatzem del caqui per la consellera d'agricultura.
    12 de març, quedarà obert el magatzem al públic per a poder visitar-ho els veïns.
    25 de març, conferència del director general d'Anecoop, Joan Mir.
         a l'abril, concert grup de cambra Palma Chambers Players.
         al maig, exposició "100 anys unint esforços".
        D'octubre a desembre, concursos de dibuix, pintura, fotografia, literari i certamen local de cuina per a professionals i amateurs.
La nostra més cordial felicitació al president Vicente Marqués, junta directiva I socis, així com els nostres fervents desitjos que l'agricultura torne a ressorgir i servisca per a guanyar cotes de major benestar a tots els veïns/es de Guadassuar.

dimarts, 1 de març del 2011

AGROGUADASSUAR


Divendres que ve obri les seues portes AGROGUADASSUAR. Fira agrícola industrial que en els seus orígens fa 16 anys, segons el seu ideòleg i fundador Enrique Montalvà,  estava dedicada integrament a l'agricultura i a la indústria derivada d'esta, encara que feia una excepció, incloent una exposició de cotxes. Es va aprofitar l'estirada de públic que té en la comarca la fira tradicional de Sant Vicent com a llançadora, per això la data es va fer coincidir amb la conclusió d'esta. I durant anys ha funcionat molt bé, amb èxit de visitants i expositors. Probablement alguns anys de mal temps, i la coincidència amb altres fires, ha fet que decaiga el seu atractiu. Fa dos anys la junta organitzadora  va consultar el tema amb els expositors i es va decidir traslladar la data per a este cap de setmana, amb tal mala sort que l'any passat va fer mal temps i va ploure. Enguany es torna a intentar donant-li nous al·licients, mantenint l'essència de la seua creació i afegint més diversitat als expositors. També es va a canviar el lloc de la seua ubicació.
Desitge a tota la junta que el seu esforç i treball es veja recompensat amb èxit.
No vull ser endeví, però segons m'indica en este bloc, la previsió del temps és el següent:
DATA
TEMPERATURA
VENT
PLUJA

4 MARÇ
8º-12º
18 KM/H
Tot el dia 5,5 mm

5 MARÇ
8º-13º
18 KM/H
A partir de la vesprada 2,5mm

6 MARÇ
6º-15
11 KM/H
SOL

contador de visites