diumenge, 28 de març del 2010

SETMANA SANTA

                
Hui diumenge de Rams, dóna començament la Setmana Santa, amb la tradicional benedicció i Processó de Rams des de l’ermita fins a l’església, a l’arribada se celebra la missa. Els festers del patró S. Vicente de l’any 2011 comencen el seu camí amb este acte.
S’han repartit els programes, sis confraries: Oració en l’Hort, Jesús de Natzaré, Les Set Paraules, Preciosísima Sang de Crist, Sant Sepulcre i Mare de Déu dels Dolors, formen el patrimoni artístic i material d’incalculable valor, els quals s’han restaurat amb treballs de rehabilitació i estabilització del suport requerits per les obres. Amb este treball, es traslladen al nou centre cultural, on estarà ubicat el futur Museu d’Imaginieria de la Setmana Santa de Guadassuar.
Guadassuar té uns meravellosos Passos, però la tradicional processó del Divendres Sant, va decaient, any rere any. No s’ha sabut transmetre la devoció de pares a fills. En canvi els pobles del nostre al voltant: Alzira, Algemesí, l’Alcúdia no sols l’han mantingut sinó que l’han augmentat. Els que eren dies d’arreplegament, els nostres jóvens els aprofiten per a anar-se’n en quadrilles d’amics a passar junts unes vacances. El poble es queda en silenci, en penombra, en soledat… una soledat esgarrada pel redoblament del tambor i la tristesa de la música melancòlica… fins a Pasqua.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

contador de visites