diumenge, 28 de març del 2010

SETMANA SANTA

                
Hui diumenge de Rams, dóna començament la Setmana Santa, amb la tradicional benedicció i Processó de Rams des de l’ermita fins a l’església, a l’arribada se celebra la missa. Els festers del patró S. Vicente de l’any 2011 comencen el seu camí amb este acte.
S’han repartit els programes, sis confraries: Oració en l’Hort, Jesús de Natzaré, Les Set Paraules, Preciosísima Sang de Crist, Sant Sepulcre i Mare de Déu dels Dolors, formen el patrimoni artístic i material d’incalculable valor, els quals s’han restaurat amb treballs de rehabilitació i estabilització del suport requerits per les obres. Amb este treball, es traslladen al nou centre cultural, on estarà ubicat el futur Museu d’Imaginieria de la Setmana Santa de Guadassuar.
Guadassuar té uns meravellosos Passos, però la tradicional processó del Divendres Sant, va decaient, any rere any. No s’ha sabut transmetre la devoció de pares a fills. En canvi els pobles del nostre al voltant: Alzira, Algemesí, l’Alcúdia no sols l’han mantingut sinó que l’han augmentat. Els que eren dies d’arreplegament, els nostres jóvens els aprofiten per a anar-se’n en quadrilles d’amics a passar junts unes vacances. El poble es queda en silenci, en penombra, en soledat… una soledat esgarrada pel redoblament del tambor i la tristesa de la música melancòlica… fins a Pasqua.

dimarts, 23 de març del 2010

10.000 VISITANTS!

Ahir, dia 22 de març del 2010, a les 23:10:52, vam tindre la inesperada notícia del visitant número 10.000 a guadassuaroig. Recordar-vos que vam començar a publicar practicament al Gener del 2009. No sé amb certesa quan li vam posar el comptador, perquè fa poc que em vaig adonar que el tenia. Cal comprendre que no sóc cap expert en informàtica, encara sort que el meu fill em trau dels compromisos i té paciència amb mi. Però en definitiva el bonic és que ningú em marca els temes que he d’escriure, ni els terminis, ni l’extensió. Tinc la llibertat suficient per a expressar-me del que vull i quan vull. Normalment de coses del nostre poble, per a la gent del poble i alguns que no ho són però que ens aprecien i ens seguixen. La majoria són reflexions que, crec que podrien servir per a millorar. No pretenc tindre la raó però, si dir la meua opinió, encertada o equivocada. Vosaltres teniu l’oportunitat de fer-me arribar la vostra. De moment no he esborrat cap. Sou gent respectuosa i amable. Gràcies per compartir i passar alguna estona amb mi.

dissabte, 20 de març del 2010

ATUR EN GENER

El mes de gener, ha sigut un altra renyada per a les xifres de la desocupació a Guadassuar. Encara acabant la campanya tarongera ens situem amb 150 parats més que en el mateix mes de l’any precedent.

Per sectors:
Agricultura.-                                         72
Indústria.-                                             88
Construcció.-                                       89
Servicis.-                                            168
Sense ocupació anterior.-                   18
TOTAL.-                                            435
És previsible que els següents mesos augmente, principalment el sector agrícola, pel final de la recol·lecció de la taronja en el poble. L’única variació positiva ha sigut la construcció que ha contractat 14 persones.
Amb estes xifres, el nostre ajuntament ha fet unes previsions raonables dins del 2n Pla del Govern?. del total de 665.941 euros, només ha dedicat 77.871 euros a contractar personal de la desocupació. Hi ha alguna cosa més urgent en les actuals circumstàncies, que donar jornal a la gent que està aturada?.

dissabte, 13 de març del 2010

FALLES

Començarem la setmana fallera. Premsa, revistes etc. de la Comunitat Valenciana es bolquen amb les nostres festes de les falles.
                
En el poble tots coneixem la seua història. Van començar dos comissions falleres i la competència probablement va fer que se n’anaren les dos al trast. Fa pocs anys es va animar un grup de gent que van aglutinar a tots els que van voler i són amants d’esta festa i van crear l’actual comissió fallera, són l’única falla local.
                            
De moment pareix que gaudixen de bona salut i tots els anys munten el seu monument, esperem que s’ho passen bé i els altres veïns del poble fruïm al visitar la falla, i que l’ajuntament subvencione, com a totes les festes locals amb la música. Este cap de setmana s’aprofita per a fer la plantà, nosaltres com de costum farem el nostre reportatge fotogràfic perquè aquells guadassuarencs que estiguen fora ho disfruten. 
            
Hui diumenge ja tenim el reportatge a les 16:45h, la falla "La Barraca" ja està plantada, al col·legi Sant Francesc encara "estan peleant". 
              

diumenge, 7 de març del 2010

FIRA AGROGUADASSUAR

               
 Quina llàstima!. Agroguadassuar la fira agrícola – industrial, quan es va crear es va pensar a aprofitar l’estirada de la fira tradicional perquè servira de promoció d’esta, per la qual cosa s’iniciava el cap de setmana que acabava la fira de Sant Vicent, és a dir l’última setmana de gener. I així va ser durant anys.
               
Els últims anys ha anat baixant en expositors. Especialment açò es va atribuir perquè, al ser una fira a l’aire lliure i a causa del mal oratge feia que disminuïra el nombre de visitants i en definitiva de negoci. Com a solució l’any passat es demana l’opinió als expositors i la majoria aproven canviar de data per a veure si millorava amb un clima més agradable. Enguany per primera vegada se celebra els dies 5, 6 i 7 de març, i ha fallat el motiu pel qual es va realitzar el canvi: Ha tornat a ploure, han abaixat les temperatures i el públic s’ha retret.
              
Pocs han sigut els visitants, encara que l’oferta d’activitats era molt atractiva i també la varietat d’expositors.
              
En fi, esperem que l’any que ve ens faça un clima més propici i que de nou ressorgisca agroguadassuar. Només ens queda que animar a la junta que ha posat tot el seu interés a millorar, però no manen sobre la climatologia.

divendres, 5 de març del 2010

REINA SOFIA - GULLIVER - NINOTS INDULTATS

Ahir vam fer una excursió amb tots els alumnes de primària.
    
Primer assistim al concert – cine de l’obra "Pere i el llop" en el Reina Sofia.
       
Entre els músics hi havia algun de Guadassuar. I a l’eixida va vindre a saludar-nos l’arpista de l’orquestra i exalumna del col·legi Luisa Domingo.
    
Ens va agradar molt i l’edifici és impressionant. Després vam estar un estona divertint-nos d’allò més en el Gulliver
    
per a finalment visitar l’exposició del ninot de les falles i decidir a quin d’ells votàvem perquè siga indultat.
                            
En fi un dia amb un sol esplèndid i molt agradable.

dimarts, 2 de març del 2010

PREVISIONS METEOROLÒGIQUES

Com guadassuaroig té moltes seccions per a consultar: llibres, música, receptes de cuina, biografia i… enllaços. En esta secció, l’oratge a Guadassuar, podeu consultar la previsió del temps amb 14 dies d’antelació en el nostre poble.
Per exemple, els alumnes que aniran d’excursió el dijous tindran una temperatura màxima de 20º i mínima de 10º. El vent bufarà a 25 km/h. I la major part del dia serà solejat.
El divendres, dia d’inauguració d’Agroguadassuar. La temperatura màxima serà de 16º i la mínima 8º. El vent serà suau 14 km/h, estarà tot el dia ennuvolat i a partir de les 13h. pot ploure.
El dissabte i diumenge, roïnes notícies per a la fira agrícola, abaixen les temperatures i pluja intermitent.
En resum, aprofita’t de les seccions de guadassuaroig, si t’agrada guisar tens en la carpeta receptes de cuina, cuina valenciana que són una meravella jo he provat alguna i estan de repipó. Anima’t a guisar, és fàcil.

contador de visites