dijous, 18 d’agost del 2011

SANT ROC


ANY 2010
 Els 14 festers de Sant Roc, han programat molts actes que han anat desenrotllant-se durant este estiu.
1 de juliol III Macro Festival Remember.
15 de juliol Concurs de Ball
29 de juliol Xavi Castillo
30 de juliol 12 Hores de Futbol7 Femení.
8,9,10 d'agost Jocs de Taula
16 d'agost Disparada de coets "Boletes de Sant Roc"
                      Missa i a continuació processó.
                      Concert extraordinari de la Banda de Música.
19 d'agost Concurs de Paelles.
Del 22 al 27 d'agost Danses.
Este és un breu resum dels actes programats pels festers. Tot això culminarà amb la setmana de danses.
El dia 16 per motius personals, no vaig poder estar ací per a informar-vos, al dia. No obstant després d'este comentari espere que Miguel, tan amable com sempre, en els comentaris ens donarà àmplia informació del concert de la Banda. Ja ens va anticipar que seria fora de sèrie. També vaig encarregar a un altre amic que fera fotos i me les enviara per mail, si ho fa les publicaré.
I un breu comentari. Sembla que la festa de Sant Roc no perilla, hi ha suficients festers per a cada any portar-la avant. En canvi les festeres de l'Assumpció ho tenen més difícil. La seua participació en les danses compromet la faena i el temps de molta part de la seua família. Per això ixen el primer dia totes però després, el sacrifici a realitzar fa que la majoria es retire. Seria interessant que la regidoria de festes, repensara el tema i buscara una solució. (Fotos cedides per Miguel)
 

3 comentaris:

  1. Els veïns de la carrers Sant Roc tenim una gran preocupació tots els anys. Com saps tant en la despertà com en la tornada del sant a l’ermita és tradició que els festers tiren masclets pel nostre carrer.
    Tots els anys patim la crema de persianes, portes, pintura de les façanes, taulells i mabres.
    Enguany vaig escoltar com un fester li recriminava a un altre per tirar en el centre del carrer i li deia “tira-ho en les portes que aixína retrona més”

    És imprescindible que per part de la regidoria de festes es donen instruccions als festers de que els petards han de llançar-se en el centre del carrer. De no fer-se així que siguen ells els que a més de sufragar els danys i desperfectes (que fins ara prèvia reclamació han sigut pagats pel poble) hauran d'abonar la corresponent sanció administrativa per l'ús incorrecte d'explosius.

    La festa és de tots i ningú ha de sobrepassar els limites d'una adequada convivència, el fet de tenir un cert protagonisme no els dóna dret a fer el que vulgen sense respectar als altres.

    ResponElimina
  2. Seguint la invitació de Vicent, vos conte un poc com va ser la vetlada concert de la Banda de Música del dia 16 que ha resultat un èxit rotund com tots els anys.
    Ja sobre les 21h tot just passar la processó, un grup nombrós de públic es va situar en les primeres files, vam haver de marcar una línia en el sòl perquè la gent no ocupara l’espai dels músics. Tot un mèrit d’estes persones que van estar allí assentades des de les 21 h fins a mes de les 03h
    Com és habitual el repertori va ser del gust de la gent; música de pel·lícules, de Sarsuela, Pasdobles, música popular, marxes mores, de Big Bang, arreglaments del guitarrista Santana, de Queen, etc, etc, etc,
    Van destacar les actuacions solistes de trompeta, la bailaora flamenca, el Tenor (l’home gran), La Soprano (La dóna del mestre), el grup de dolçaines, el grup de castanyoles, etc, etc,
    Va haver-hi moments d’humor per part dels músics, i una vegada conclòs el programa el públic a pesar de portar mes de tres hores escoltant música no s’alçava dels seus seients i la banda tingué d’afegir almenys 8 obres fora de programa. Va arribar el moment que el Director es va despedir i com la gent no deixava de demanar més, els músics van improvisar pel seu compte una marxa mora sense presència del mestre.
    En fi, va ser un gran espectacle en què el públic va quedar encantat i amb la plaça abarrotada (un altre any l’ajuntament haurà d’organitzar que les taules del sopar del Catòlic siguen retirades abans del concert) i no quede gent sense poder accedir a la plaça.
    Van tocar un planter de músics al voltant de 150, de les generacions futures, actuals i també del passat, que són invitats tots els anys perquè disfruten, alguns amb els seus fills nous músics, de sentir-se admirats i en un ambient fraternal, sensible i festiu molt especial.

    ResponElimina
  3. Lamentable el primer comentari.
    Enhorabona i gràcies per la teua esplèndida crònica musical. Vicent

    ResponElimina

contador de visites