dimarts, 18 de setembre del 2012

QUÈ HA PASSAT AMB LA PISCINA COBERTA DE GUADASSUAR?

Hui he aprofitat per fer una visita a veure com van les obres de la Piscina Coberta Municipal. Sóc un apassionat a l'esport de la natació, soc soci del club d'esports privat fa molts anys especialment per la piscina. He nadat a la piscines cobertes d'Alzira i de L'Alcúdia, bo nadar, nadar... faig el que puc a la meua edat, però la veritat és que ja fa anys que desitjava veure-la finalitzada, ha costat però sembla que ara va de bo.
A part les meues bones intencions, crec que seria convenient informar tot el poble:
1. Quin és el pressupost final de l'obra.
2. Quina és l'aportació de l'Ajuntament.
3. Quina és la subvenció dels organismes oficials.
I... el més important: S'ha fet un estudi de viabilitat o s'ha fet l'encàrrec a alguna empresa. Seria molt interessant saber el que diu, o al moment de funcionar degut a la improvisació ens trobarem amb més d'una sorpresa. Confiem que estarà tot previst?.
Este escrit està publicat en el bloc amb data 19-03-2009.
Estem en 2012, L’empresa Eulen portava la gestió de la piscina des del principi del seu funcionament. Pel que a més de cobrar de la gent que utilitzava el servici, percebia de l’ajuntament un canon de 86.000 euros anuals (més les despeses de manteniment). Començava com qui diu la nova temporada. La gent acudia al recinte a inscriure’s i pel que es comenta en el poble els preus dels cursos, activitats, abonaments... s’havien disparat, els veïns/as presenten les seues queixes a l’ajuntament. A partir d’ací, l’ajuntament envia una carta als veïns en la qual es comunica que l’ajuntament assumix la gestió de la piscina coberta municipal i que es restablixen els preus de l’any 2011.
Açò ens fa pensar que, efectivament la piscina coberta es va fer sense cap classe de previsió ni estudi de viabilitat i manteniment que és el que ens temíem.
Tots(?) sabíem que era impossible que un poble amb 6000 habitants poguera mantindre una piscina de semblants característiques i més quan els pobles d’al voltant ( Alzira, Algemesí, l’Alcúdia,) ja la tenen.
I ara què?Com se soluciona este maldecap? Amb unes instal·lacions que no es poden mantindre i amb un poble endeutat en més de 6 milions d’euros. Senyor Alcalde, responsable de la seua construcció i regidors del PP responsables dels vots que la van recolzar, hauran d’explicar alguna cosa. I segurament aplicar-se el refrany “mes val perdre, que mes perdre”. Que ho esbrinen... i ens expliquen a tota la població perquè tots els veïns/es hem de pagar als que utilitzen la piscina. Els que van tindre el capritx de fer-la que paguen ells.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

contador de visites