divendres, 21 de novembre de 2014

EL DEUTE DE GUADASSUAR

 (Compromís - Guadassuar)
Fa uns dies va eixir al periòdic Levante una notícia sobre el deute de Guadassuar. Pareix que la informació no estava molt clara i la gent no s'aclaria amb els números. Damunt el PP deia que gràcies a la seua gestió estalviarem en tots els anys 558.461,94 euros. Home, estalviar, estalviar... El que tenim és un deute enorme que hem de pagar tot el poble. I si el PP no hagueren estirat més el braç que la mànega, això sí que seria un estalvi.Vaig a tractar d'explicar el deute en xifres clares perquè els veïns i veïnes de Guadassuar coneguen quina és la situació real. Les dades són oficials, de la Interventora de l'Ajuntament de Guadassuar. Ací no hi ha trampa ni cartó. Ni falta que fa. Les xifres parlen per elles mateixa. Per tercera vegada ha vingut el govern espanyol al rescat de l’endeutat govern municipal de Guadassuar:
  • La primera amb el Pla d’Ajust per pagar totes les factures (5,7 milions d’euros) que havia acumulat l’Ajuntament en molts anys i que no podia pagar (ni els bancs li prestaven els diners).
  • La segona quan ha permés que puga estar un any més de carència per tornar els diners, fins 2015, any d'eleccions. Casualitat.
  • I ara que li ha permés refinançar eixe deute a un interés més beneficiós.
La situació actual dels préstecs és la següent:
DEUTE
INTERÉS
S’ACABA L’ANY
1,8 milions
4,5%
2033
4,3 milions
1,03%
2022
L’endeutament és de 6.185.173,36 euros. El nivel d’endeutament és del 149,7%. El màxim permés per la llei és del 110%.
Açò significa que a partir de 2015 l’Ajuntament de Guadassuar ha de pagar 730.504 euros cada any per anar amortitzant el capital i l’interés, fins el 2022, que acaba el préstec de 4,3 milions. Sí que estalviarem, sí.
Eixa és l’herència del govern del PP. I ara què fem?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

contador de visites