dimarts, 29 de setembre del 2009

PROGRAMA DE FESTES

Ahir les Festeres de l’Assumpció, van repartir el programa de festes d’este estiu. Crec que ha sigut una bona idea concentrar totes les festes en un sol programa: Crist, Misericòrdia, Assumpció i Sant Roc. Sempre s’han caracteritzat per tindre molta propaganda i poc contingut. Açò s’ha evitat perquè va saber-se que l’ajuntament s’ha fet càrrec del cost. Últimament l’Ajuntament ha eixit en defensa de les festes pel fet que cada vegada és més difícil trobar festers/es que vullguen dedicar molt de temps a recaptar fons. És per això que l’Ajuntament posa l’economia i els festers/es es dediquen a l’organització.
Sempre solc llegir tots els programes. Des de fa anys també observe, per a bé, que a poc a poc hem anat canviant d’escriure’ls en castellà i des de fa uns pocs anys tot en valencià, fins a les propagandes ( han costat un poc més). Sens dubte açò ha sigut possible perquè tots els col·legis de la localitat ensenyen en valencià, però a més la gent major (que se’ls va privar d’inclús parlar en l’escola en valencià) s’esforça a llegir en la nostra llengua.
Demanaré un esforç més en este sentit. Tots ens considerem molt valencians i em pregunte llavors, per què molts continuem posant el nom dels nostres fills/es en castellà i alguns en idiomes estrangers?. Ja va sent hora que ens creem de veritat que és possible, que el valencià és un idioma preciós i que els noms també, com no?, sonen molt bonics. Vinga!, a animar-se els pares/mares jóvens.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

contador de visites