dilluns, 19 de juliol del 2010

L'ESCOLA DE MÚSICA

LES BANDES DE MÚSICA PRETENEN MOBILITZAR A 20.000 PERSONES CONTRA ELS RETALLS DEL CONSELL

La federació convoca per al 17 d'octubre a València una concentració després de confirmar-se un descens del 55% en les ajudes

J. L. GARCÍA LLAGÜES VALÈNCIA La Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) planeja convocar per al pròxim 17 d'octubre una manifestació a València en contra dels retalls a les subvencions aprovades pel Consell per a l'exercici 2010.

La concentració va ser una de les opcions utilitzades en la Junta General que l'entitat va celebrar ahir al matí. Josep Francesc Almeria, president de la FSMCV, va explicar que "dur a terme la protesta dependrà del compromís que mostre el col·lectiu". El portaveu va apuntar que la federació aspira a comptar amb prop de 20.000 participants en la cita, "el que equivaldria a mobilitzar al 60% del col·lectiu musical".

Resolució del 13 de juliol

Els pitjors temors de les bandes es van fer realitat el passat 13 de juliol, amb la resolució publicada en el Diari Oficial de la Comunitat València (DOCV) per la Conselleria d'Educació sobre les ajudes aprovades per al present any, en la que es desgranen una per una les quantitats econòmiques que percebran totes les entitats que formen el múscul musical valencià.

Almeria va declarar que "el document ve a oficialitzar el que ja coneixíem a primers de juny. L'única cosa que s'ha fet ha sigut posar noms a les grans xifres que ja eren públiques. No han fet cas de cap de les nostres reivindicacions. Ha sigut un procés unilateral i ara ja està tot resolt".

El president va apuntar que "moltes entitats estan destinades a tirar el seu propi personal i, a vegades, no poden pagar les indemnitzacions. El retall condemna a gran part del sector".

EL CONSELL INSTA ALS PARES A COSTEJAR ELS GASTOS DE LES ESCOLES DE MÚSICA DESPRÉS DELS RETALLS

La directora de l'Institut Valencià de la Música demana a les famílies que "acosten el muscle" i participen més en el finançament dels centres Inmaculada Tomás afirma que les solucions a l'actual model passen "per la readaptació cap a un altre més sostenible, d'acord amb la realitat"

Les bandes rebutgen la reducció d'ajudes a les escoles i anuncien una manifestació per al 17 d'octubre.
Marga ferrer. Comunitat Valenciana
J. L. García Nafres, València
La directora de l'Institut Valencià de la Música (IVM), Inmaculada Tomás, va animar ahir als pares dels alumnes que cursen estudis en les escoles musicals de la Comunitat a liderar el finançament dels gastos derivats de la reducció -prop d'un 55%- en les ajudes del Consell aprovada per a l'actual exercici.

Tomás va explicar que "en una situació de crisi com la que vivim, tots hem d'acostar el muscle" i va apuntar que "la baixada de les partides és una conseqüència de la recessió, açò no és un pou sense fons".

La directora va valorar les intencions de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) d'eixir al carrer el pròxim 17 d'octubre, "crec que busquen reclamar una major aportació econòmica i realitzar una crida d'atenció als socis". Això sí, va matisar que "els retalls responen a la llei de pressupostos aprovada, totes les conselleries han aplicat una baixada del 35%".

Al seu torn, Inmaculada Tomás va mostrar la seua preocupació per la situació que patix el sector, "sé que en les societats musicals hi ha molta fortalesa, els socis han de prendre ara major consciència de les agrupacions en què formen part".

Per a la portaveu, les solucions passen per la readaptació del model actual, "no tots els problemes s'arreglen a colp de talonari. S'ha d'apostar per un sistema sostenible i veure el que passa amb els ulls de la realitat".

Un altre dels punts avaluats per la representant de l'IVM va ser la gran presència del teixit musical en la Comunitat, "comptem amb 540 municipis i 525 bandes, els números il·lustren per si sols la importància d'este tipus d'entitats". De fet, va argumentar que "el problema no ho tindran les societats en si, sinó les escoles. Parlem d'agrupacions que disfruten d'espais coneguts, que ocupen en alguns casos edificis de gran valor".

Finalment, Tomás va recordar que "en el seu moment molts ajuntaments van deixar les seues escoles i van apostar per les de les bandes... ara s'ha de calcular fins on poden arribar els pares".


Cada estament oficial té les seues prioritats, i decideixen què partides realitzarà els seus retalls pressupostaris. La generalitat Valenciana tan procliu en fastos i gastos sumptuosos té molts, però que molts llocs on ficar les tisores.

En fi, està la banda Santa Cecília de Guadassuar com perquè li vagen tocant els nassos en este i altres temes recents. El que està clar és que alguna vegada ens hem de mullar. Potser serà esta l'ocasió?

1 comentari:

  1. Dubte que la junta de la societat musical faça cap tipus de reclamació per açò a la Generalitat o a l'Ajuntament, la seua ideologia els ho impedeix.

    ResponElimina

contador de visites