diumenge, 17 d’octubre de 2010

MESQUINESA

El PSPV de Guadassuar  considera un escàndol  que l'ajuntament  tinguera   8   edils   a   sou
Els socialistes insten als edils del PP que deixaran de cobrar a tornar els 250.000 que han ingressat des de 2007
«Alguns regidors ni tan sols anaven a l'ajuntament i inclús a vegades no acudien ni als plens», afirma Rosell
Levante. la Ribera. La decisió dels set regidors del Partit Popular de Guadassuar de renunciar al seu sou per a rebaixar els gastos municipals va tindre ahir resposta de l'oposició. Els socialistes consideren que era un «escàndol» que set regidors del PP, a més de l'alcalde, cobraren de l'ajuntament en un municipi de poc més de sis mil habitants.
«Esta mesura era necessària molts mesos arrere, ara ja s'han embutxacat més de 250.000 euros», diu el portaveu, Vicent Rosell. «S'han adonat ara, que manquen 6 mesos per a les pròximes eleccions que les seues percepcions eren impopulars. No podien haver-ho fet temps arrere», es pregunta Rosell. Els socialistes recorden que després que el PP guanyara les eleccions de 2007, els set regidors del PP se «van adjudicar» un sou anual de 12.000 euros «sense ni tan sols aclarir les hores que dedicarien a l'ajuntament per dedicació parcial». «Es va donar el cas que alguns regidors ni tan sols han anat a complir les seues obligacions amb l'ajuntament i han deixat d'assistir a plens alguna vegada», diu.
A més, en eixe moment, el sou de l'alcalde va passar de 37.000 euros anuals a 43.000 euros anuals, amb una pujada de 6.000 euros, asseguren els socialistes. Afigen que es dóna la circumstància que en la legislatura anterior ja va haver-hi un regidor del PP que cobrava 12.000 euros anuals en concepte d'hores dedicades a l'ajuntament i altres dos que s'embutxacaven cada un 6.000 euros anuals. «Però pareix que la mayoria tan absoluta de 2007 va fer que haguera 'café per a tots'», diu.
Els socialistes, explica Rosell, porten des dels pressupostos de 2008 reclamant que eixos diners es deixara de cobrar i es destinara els 84.000 euros anuals a pal·liar la desocupació.
«Decisió mesquina»
«Després d'estar tres anys i mig cobrant els dits sous i degut a la gran difusió i denúncia que els regidors del PSPV hem realitzat i basant-se en la mesquinesa d'esta mesura protestada per tot el poble, per fi han decidit deixar de cobrar els dits sous», afig Rosell

Este comentari ve provocat per la publicació en premsa que en els pròxims pressupostos els regidors de Guadassuar renunciarien al sou que estaven cobrant. Pareixia que la notícia es donava en forma exemplificant perquè els altres ajuntament obraren en conseqüència.
En primer lloc done la benvinguda a la decisió. Diverses vegades hem comentat que era un escàndol que des del principi de la legislatura tots els components (8 del PP, alcalde i 7 regidors) tingueren assignat un sou. Potser per a ells no ho fóra, però hi ha molta gent que els seus sous no superen la dita quantitat, sense mencionar a aquells que ni tan sols el tenen. Inclús els regidors del PP d'anteriors legislatures mostraven el seu desacord amb la mesura.
El comentari és que com els socialistes no volen que els regidors cobren tindran difícil confeccionar una llista cara les pròximes eleccions. Seguint la broma el meu comentari és que els del PP ho van a tindre més difícil perquè els seus actuals regidors no deixaran el seu lloc perquè entren altres.
No és veritat que estiguem en contra sistemàticament que es perceba una remuneració. El que treballe que cobre, però no tots pel simple fet de ser regidor. A més no crec que en tota Espanya hi haja un poble de 6000 habitants com Guadassuar, i que es done el mateix cas. És cert que haguera necessitat alliberar un o dos regidors, però els altres que cobren per les hores i dietes encomanades per dedicació al seu càrrec. A més amb un sever control.
En conclusió: Ha sigut un abús, un desgavell i un descontrol. Si de veritat es vol saber, que l'alcalde autèntic responsable, mane que presenten un full amb les hores de dedicació, de seguida es veurà que sempre hi ha alguns complidors, i fins estos estan en desacord amb els seus companys, aquells que el seu full estaria en blanc.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

contador de visites