divendres, 24 de febrer del 2012

I VAN..... + 1

Projecten escola esportiva d’elit a Guadassuar amb 20 mill. d’inversió

València 21 feb (EFE).- Un grup d’inversors espanyols i estrangers, entre ells àrabs i indis, han mostrat el seu interés en el projecte de construcció d’un club de camp en la localitat valenciana de Guadassuar, que requerirà una inversió de 20 milions d’euros i que pretén obrir les seues portes en 2015.
Segons ha informat EFE el promotor de l’empresa Proelit València 2011 SL i impulsor d’esta iniciativa, Jorge Manuel de Fonts, el projecte encara no està aprovat però tota la seua preparació és "favorable" perquè complix "al 100 % la normativa" i només s’està a l’espera que es formalitzen els tràmits burocràtics.
Fonts de la Conselleria d’Infraestructures han confirmat a EFE l’existència d’este projecte encara que han matisat que abans de la seua aprovació, la zona ha de ser declarada com bé d’interés comunitari per a obtindre una atribució d’ús i aprofitament en sòl no urbanitzable.
"El nostre objectiu és crear una escola d’alt rendiment de distints esports i convertir este centre en un referent a nivell nacional, ja que actualment no hi ha cap centre que aglutine tots estos esports en un únic complex", ha explicat De Fonts.
En este sentit ha avançat que ja existixen "acords verbals" amb "grans esportistes i campions del món" que dirigiran estes escoles "si no hi ha cap contratemps".
El projecte preveu que el centre esportiu ocupe una superfície de 360.000 metres quadrats en els que es pretén incloure setze pistes de tenis i altres tantes de pàdel, cinc pistes d’hípica, dos pistes de polo i una pista d’esgrima. (Quasi res porta el diari)
El complex també comptarà amb una zona d’oci amb un spa, un gimnàs, un club social, restaurants, piscines i un xicotet hotel que es destinarà a albergar els esportistes que ho necessiten.
De Fonts també ha assenyalat que des de la promotora ja han començat a contactar amb la Conselleria de Turisme, Cultura i Esport per a treballar en possibles acords entre el centre i la Generalitat, perquè els cursos se subvencionen amb l’objectiu que "tots els jóvens tinguen accés a estes classes d’alt rendiment".
Encara que des de Proelit València 2011 SL no s’ha volgut especificar què inversors participaran en el projecte, sí que han avançat que inversors de països àrabs i de l’Índia ja han mostrat el seu interés en ell, i que ara s’estan mantenint reunions a Milà per a atraure nous fons d’inversió.
Per la seua banda l’alcalde de Guadassuar, José Ribera, en declaracions a EFE, s’ha mostrat entusiasmat amb esta iniciativa, que considera "molt bona" per al poble perquè "crearà molt ocupació". (Sempre el mateix)
Segons ha indicat De Fonts, previsiblement este complex crearà uns 60 llocs de treball directes i altres 60 indirectes.
El centre s’ubicaria en el polígon del terme municipal de Guadassuar, situat en la parcel·la número 26 del polígon 29, en les parcel·les 25 i 26 del polígon 27, i en la parcel·la número 2 del polígon 29, una zona "ben comunicada amb l’autovia".
Per que ens entenguem millor els veïns de Guadassuar es tracta de la finca que diem de Paco Camíno. De la mateixa manera que no vam trobar suficients alemanys i anglesos per a omplir els xalets, hotel, col·legi etc. del PAI del golf del Pi Redó, la meua pregunta és: On trobarem tants esportistes d’elit, especialment que sàpien jugar al polo, si no portem a tota les famílies reials d’europa i part de l’estranger. Açò m’ol a “conte xino”. El que si que tindrem ubicat en el nostre poble, vullguem o no, és l’abocador de fem.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

contador de visites