diumenge, 17 de març del 2013

MANIFESTACIÓ CONTRA EL MACROABOCADOR DE GUADASSUAR

El Pais.com
Un centenar d’alcaldes i regidors de la comarca de la Ribera s’han concentrat este dissabte contra el macroabocador i la nova planta de residus de Guadassuar. En la protesta han participat representants del PSPV-PSOE, Compormís, Esquerra Unida i també del PP, així com de formacions independents, segons va informar Xúquer Viu, que va donar suport a la concentració. També van estar presents els diputats en el Congrés José Luis Ábalos (PSPV) i Joan Baldoví (Compromís), així com els diputats autonòmics Juan Ponce (Compromís) i Francesc Signes (PSPV). Han assistit els alcaldes de Benimodo, Massalavés, l’Alcúdia, Alginet, Corbera, Sumacàrcer, Rafelguaraf i Benimuslem.
La protesta s’ha produït davant de l’eixida a informació pública de l’autorització ambiental integrada de la nova planta i macroabocador, que s’ubicarà a Guadassuar. Paco Sanz, de Xúquer Viu, ha recordat que el projecte es va aprovar en el consorci de residus de la zona el passat 3 de febrer amb l’oposició de la majoria dels municipis. Un total de 22 pobles van votar en contra i 17 ho van fer a favor. Un representant de la Plataforma Contra el Macroabocador s’ha dirigit als concentrats, així com els alcaldes de Benimodo i Benimuslem, Paco Teruel i Gregorio Andreu, del PP, així com el de l’Alcúdia, Robert Martínez, del PSPV-PSOE.
Els concentrats consideren que el macroabocador planteja greus riscos ambientals al trobar-se sobre la zona d’afecció de l’aqüífer de l’AVE i del Caroig. Les instal·lacions estan a a només cinc metres de la Séquia Reial, que nodrix a l’Albufera, i a un quilòmetre dels Ullals del Riu Verd, que és lloc d’interés local i forma part del catàleg de zones humides de la Comunitat Valenciana.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

contador de visites