dissabte, 23 de novembre del 2013

ELS MALNOMS – LA SÉQUIA REIAL EMIGRA?

El dijous a les 19:30, en la Casa de la Cultura i amb la sala de conferències a límit, el cronista de Guadassuar Enric Mut Ruiz va fer una conferència sobre “Els malnoms”. Com ens té acostumats Enric va fer una conferència amena i molt documentada sobre l’origen i evolució a través del temps dels malnoms en general i en concret a Guadassuar. En el seu treball d’investigació ha arreplegat més de 600 “Malnoms”, molts dels quals han desaparegut mentres que altres han sigut heretats i romanen vigents i recordats entre somriures pels assistents. Finalitzada la conferència, va passar a visionar-se alguna de les pel·lícules antigues realitzades per José Peris i Agustín Roig restaurades per la filmoteca valenciana(?). Donant per finalitzada la conferència amb aplaudiments i els comentaris entre el públic. Com sempre és d’agrair a Enric la seua labor desinteressada d’estendre les arrels i cultura del poble, amb la seua experiència com a professor de forma tan didàctica i amena.
A l’acabar la conferència, me’n vaig anar a casa i amb sorpresa vaig veure passar la Gegant “la Séquia Reial” que era transportada a coll d’unes quantes persones des de la casa de la cultura a un lloc indeterminat. Què està passant?, estan emigrant els nostres gegants i capgrossos?, No hi ha lloc per a ells en una dependència municipal?

Notícia d’última hora: Hui s’ha acabat d’editar el cançoner popular de Guadassuar del recordat i volgut Agustín Roig. Enhorabona als promotors i segur que serà el regal perfecte per a este Nadal i Reis. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

contador de visites