dissabte, 10 d’octubre del 2015

NO A L'ABOCADOR I A LA PLANTA DE RESIDUS SANITARIS A GUADASSUAR!!!

El nou govern del Consorci de residus rebutja la construcció del macroabocador
El president de l’entitat, Salvador Montañana, i tots els càrrecs han sigut triats per unanimitat com a mostra del canvi
  • LAS PROVÍNCIAS- A. TALAVERA- 30-9-2015
  • GUADASSUAR
El Consorci Ribera-Valldigna ha començat una nova etapa amb l’elecció dels nous càrrecs del govern. Com s’esperava després dels acords a què s’havia arribat amb anterioritat, l’alcalde de Guadassuar, Salvador Montañana (Compromís), ha sigut triat per unanimitat com a president d’esta entitat. Esta elecció es deu, com ell mateix ha explicat en el seu discurs després de la proclamació, que este municipi alberga totes les instal·lacions de residus.
«Un dels primers objectius és consensuar totes les decisions, no volem que siga un mandat presidencialista ja que només suposen cinc vots dels 380», ha assenyalat Montañana.
Un dels principals temes que ha d’afrontar el nou govern del Consorci és el de la construcció del macro abocador aprovat amb anterioritat. Un projecte al qual s’han oposat els partits que ara ostenten el govern i que es troba en mans de la decisió de la Generalitat que ha de decidir sobre l’autorització mediambiental. A més, cal recordar que la Generalitat i la Diputació que compten amb representació en el Consorci i tenen el 40% del poder en les votacions.
Per este motiu, en la primera assemblea de l’entitat que comptava amb la presència de representants institucionals s’ha fet al·lusió a este tema. «Esperem que informen desfavorablement sobre el macroabocador perquè està ubicat en una zona de vulnerabilitat alta amb aqüífers molt pròxims. A més, han de ser els municipis els que prenguen les seues pròpies decisions i que la Generalitat i la Diputació no utilitzen la seua majoria com ha passat en l’anterior legislatura», ha comentat el portaveu de Compromís, Paco Sanz.
Cal recordar que esta planta de més de 120.000 metres quadrats projectada en terme de Guadassuar però molt pròxima a altres municipis veïns es troba a l’espera de l’autorització ambiental ja que a pesar de ser aprovada en un primer moment s’han sol·licitat nous sondejos per a comprovar si hi ha aqüífers en alguna de les zones que es pogueren veure compromesos com denuncien associacions ecologistes i municipis.
En la mateixa línia s’ha manifestat el portaveu del PP en el Consorci, Paco Terol, que ha apuntat que «nosaltres ja vam mostrar la nostra disconformitat amb l’abocador perquè està situat als Ullals del riu Verd junt amb el nostre poble. Esperem que la nova corporació seguisca enfrontant-se a este projecte i busque una solució més idònia».
Per la seua banda, la directora general de Residus, Carmen Diago, ha apuntat que el tema del macroabocador s’està estudiant i del que es tracta és «de que la gestió de residus siga l’excel·lent i siguem pioners i la prioritat, sens dubte, és cuidar el medi ambient».
Consens i participació
Estos dos termes han sigut els més repetits després de l’elecció del nou govern del Consorci Ribera-Valldigna, ja que és una de les màximes de les noves autoritats.
Mostra d’ells és que totes les eleccions de càrrecs s’han realitzat per unanimitat ja que s’havia arribat a un acord per a atorgar representativitat segons la proporció dels partits en les últimes eleccions municipals. Així, els vicepresident són Fernando Pascual (PSPV), Hugo Font (Compromís), Felip Hernandis (EU) i Gregorio Andreu (PP).
Amb esta nova composició l’entitat encarregada de gestionar els residus s’enfronta a nous reptes com potenciar el reciclatge i canviar la percepció que tenen els ciutadans. Per a això, el president ha anunciat que es plantegen dur a terme iniciatives de conscienciació en col·legis o a través de donar a conéixer tot el procés perquè la gent entenga la importància de separar el fem.
«Hem de convéncer la gent que quant més es recicla menys es paga i la nova planta que es posarà en marxa ajudarà a separar més i aconseguir així abaixar el rebut», ha comentat Montañana.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

contador de visites