divendres, 13 de febrer del 2015

L’HERÈNCIA "TRIUMFOS"( i III)

Continuant amb la sèrie de l’herència ( Triomfs de l’Alcaldia), faré algunes consideracions.
No és que s’estiga en contra de tot, per estar. A mi per exemple m’agradaria, tindre un hospital en tots els pobles, o que almenys tinguem urgències, una farmàcia de guàrdia ...
Açò ara com ara és impossible. Tots els pobles d’Espanya no tenen, en principi els mateixos habitants, ni les mateixes necessitats.
Perquè, quelcom d’això succeïx a Guadassuar. S’han fet servicis desproporcionats a les seues necessitats, la seua població i als seus ingressos econòmics. No estem dient que les inversions fetes no siguen boniques o que no ens agraden.
Continuarem posant alguns exemples de realitzacions desproporcionades:
LA PISTA D’ATLETISME: La primera pregunta que se m’ocorre és quant va costar. Es va dir en un principi que es pagaria entre les tres administracions al 33% cada una: ajuntament, conselleria, diputació. Quin va ser el resultat final? I el cost?. Guadassuar té tants atletes per a tindre una pista catalogada en dimensions i tartà?. Després se’ns va dir que seria comarcal. Qui paga la llum i el manteniment? La comarca o el poble? L’alcalde va dir que: “Canviarem les peretes de la pista d’atletisme (canvi que diu que subvenciona diputació) perquè em costa més que l’enllumenat públic del poble”. A més per necessitats de catalogació es va haver d’habilitar un altre gran espai que, allí està sense utilitzar-se per a res.
PISCINA COBERTA CLIMATITZADA: A qui no li agrada nadar a l’hivern?. En reiterades ocasions se’ls va dir a l’alcalde i al grup de govern que es fera un estudi de viabilitat. Fer l’obra és costosa però, i el manteniment?. Supose que alguna cosa es va consultar i crec que els consultats no van aconsellar les obres pel manteniment posterior. Tant a Catalunya, el País Basc... No es permet la construcció d’una piscina climatitzada en pobles de menys de 20.000 habitants. A Guadassuar s’ha fet. Empreses privades han desistit de gestionar-les. Altres proven i desistixen o desistiran, no és rendible. Quin és el gasto real que està suposant a les arques de l’ajuntament anualment el mantindre este servici? Que ens diguen la veritat.
NÍNXOLS EN EL CEMENTERI: Només queden 7 nínxols per ocupar. Quina previsió ha fet l’ajuntament, quan resulta que els dos últims blocs es van fer amb el PLA ZP, és a dir sense cost, s’han cobrat venent-los, és a dir s’han cobrat dos vegades i... Han esperat fins a este últim ple per a aprovar la nova construcció.
EL RAVALET: La remodelació va ser un total fracàs. D’una plaça bonica, s’ha convertit en un “esperpent”. Un regidor es va comprometre a tornar a deixar-la com estava. De moment eixe desig no s’ha complit.
L’AIGUA POTABLE: L’Ajuntament subhasta l’aigua potable des del 2011 i per 25 anys per 600.000 euros. Però resulta que la subhasta està mal feta i el jutge condemna a què es torne a repetir. Les conseqüencies són que: l’ajuntament ha de tornar els 600.000 euros. Més els gastos del juí apuja a la quantitat de 810.104 euros. Quina necessitat hi havia? Al gestionar l’empresa l’aigua i no l’ajuntament van apujar els preus de la manera següent:
a) Quota de servici 25%
b) Tarifa de 0 a 10 m3 el 32%
c) Tarifa d’11 a 20 m3 el 28%
d) Tarifa de més de 20 m3 el 28%
Tota una ganga.
A tot açò cal afegir que la valoració en el grau de satisfacció en el treball del funcionariat és negativa per mantindre permanentment un alt grau de tensió. Així com un total abandó en places i jardins.

Per a finalitzar i donar ànims al pròxim govern de l’ajuntament diré:
-En l’actualitat l’Ajuntament deu 6,18 milions d’euros. El deute del poble ascendix al 149,7%, quan el màxim permés per la llei és de 110%.
-L’Ajuntament deu de pagar fins a l’any 2022, cada any 730.504 euros. Per a anar saldant el deute.
-El sou anual actual de l’alcalde ascendix a 39. 128 euros, a l'ajuntament li costa 52.000 euros. (al presentar-se va dir que mai cobraria i ha estat 20 anys amb sou, més uns quants anys pagant a 7 regidors)
Desitjar-li al Sr. Alcalde una saludable i feliç jubilació. 

- De moment punt final. Si esta sèrie servira perquè, l’alcalde i l’equip governant, aclariren i explicaren al poble tots els dubtes que tenim, em donaria per satisfet.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

contador de visites