divendres, 22 de maig del 2015

GUADASSUAR: UN AJUNTAMENT RESCATAT- FINAL D’UN CICLE

Una vegada publicada la decisió de la jutge de la junta electoral, de retirar el BIM(?), PROPAGANDA ELECTORAL DEL PP, passe a comentar algunes de les informacions(?), segons el meu punt de vista, a “groso modo” i sense acritud.
Esta gent tan amant de la nostra terra, costums tradicions... se’ls oblida que, nosaltres els veïns de Guadassuar parlem el valencià i publiquen tota la propaganda en castellà, serà perquè els veïns ho entenguen millor.
L’ajuntament deixa de publicar el BIM en paper, pel seu elevat cost, fent-ho digital. Mira per on els dos últims nombres torna a imprimir-los a tot color, nombre més gran de pàgines i un sense nombre de fotografies i taules estadístiques. Tot com realitzat pels regidors. Ja!.
La despedida, com és la segona, l’experiència ens diu que deixa l’ajuntament espletat per als seus successors i poble. Què haurà fet coses bones?, sens dubte, jo les he comentat en este blog (guadassuaroig 5,6,13,28 de febrer de 2015). Però sens dubte els millors projectes (...?) són els que no han arribat a executar-se: l’AEROPORT i els PAIs del golf. Però encara no ens vol abandonar i ens fa un regal de despedida L’ABOCADOR DE FEM!. Cap ajuntament pot garantir ni obligar a cap empresa que s’instal·le en el seu terme municipal haja de contractar els treballadors del seu poble. Si el PP diu que la planta de voluminosos té previst contractar 50 treballadors i el circuit de Karts de la finca de Paco Camíno 40, segur que eixos llocs el PP de Guadassuar ja sabran quins veïns són els agraciats. (ex. Hospital, Residència, Planta de Fem, Aigua potable...). Que ens ho diga.
Són vostés els que han d’explicar la veritat: per què cap poble vol l’Abocador i la Planta de R.U, i l’ajuntament de Guadassuar, sí? Que l’alcalde i president del Consorci de Residus de la zona Ribera-Valldigna és el més llest?. Si tot fóra pels llocs de treball i els diners podríem també contractar el magatzem de residus nuclears o no?. Què no recorden el que va passar amb la Planta de Residus Sanitaris?
Respecte de la cuba no mentisquen més. Porta des de la creació de la Planta de Fem carregant aigua de Guadassuar amb la cuba i el seu conductor, sense pagar-la. O això créiem, on estan eixos diners?. A propòsit de qui és i a on va a parar l’aigua que constantment carrega un camió cuba del final de l’Avinguda de la Diputació sense cap control?
No es tracta de tancar instal·lacions de les quals no s’ha parlat, si no d’obrir-les encara sabent que era impossible mantindre-les. I ací a Guadassuar hi ha unes quantes. Eixa és la responsabilitat i el trellat dels governants.
Frases altisonants amb obres faraòniques: aparcament sense cotxes, nou ajuntament, pista d’atletisme, piscina coberta i … una ronda que contínua sent torçuda la qual està costant més que l’avinguda dels “Campos Eliseos de Paris”... “Aquestos anys Guadassuar ha sigut un referent a la Ribera i al sud de València”. “Me’n vaig amb la conciència tranquil·la, les butxaques iguals que entrí i la ment plena de rècords i agraïments”. Però home que curt ho has fet, som un referent del món mundial. I respecte la consciència, he de dir que no hauria de ser una cosa excepcional eixir amb les butxaques iguals que va entrar, però recorde que com és de “família rica” i no ho necessitava, que estaria en el càrrec per amor al servici i les seues frases: “Mai cobraré per ser alcalde i serà per diners...” res menys ha estat 20 anys cobrant sou i en la legislatura del desastre va posar sou als 8 regidors del PP 11.500 euros a l’any, i es va augmentar un 43% el seu sou. Els gastos de representació van ser en 2008 de 92.000 euros, en 2009 de 113.379 euros i en 2010 de 100.354 euros. En tres anys 305.733 euros res menys!!!. No es tracta de fer moltes coses, és fer les necessàries i en trellat. El gasto i el balafiament va ser de tal magnitud que encara ho estem digerint. És recorden de les gambes,rojos i cigales famoses en els convits?.
Segons la meua opinió, esta última legislatura ha sigut sens dubte la més trista en tots els conceptes, des que va començar la democràcia. I es preguntaran per què?, perquè l’anterior va ser la més divertida. Pareixia que el PP en esta legislatura havia encertat. Ens va sorprendre que la triada, se suposava, per al relleu era una persona formada, culta, educada i especialment dialogant i respectuosa. Eixa és la meua opinió perquè, conec prou a la 1a tinent d’Alcalde. Resulta que per eixes qualitats, les insídies internes no deixant-la gestionar com ella creia, va haver de presentar la dimissió.
El grup que queda, fa una gestió amb un perfil molt baix, i presenten uns resultats de la legislatura a tot bombo, però molt carrinclons. Presenten un programa per a estes eleccions molt fluixet. Els veïns estan descontents i per a animar les eleccions (?) no se’ls ocorre més que el que saben fer: publicar un pamflet replet de mentides per a distraure l’atenció.
I no ho dic jo, miren les estadístiques que publiquen en les pàgines 10 i 11. És com si els anys del 2012- 11... no haguera governat el PP amb distints regidors però amb el mateix alcalde!. O volen fer-nos veure que abans que vostés ho van fer fatal.
Els estalvis que han pogut fer en personal especialment per no substituir les jubilacions han portat per falta de personal l’abandó de places, jardins i edificis municipals. I la Garrofera… què pena!!! “jo la faré (la zona recreativa) més gran i millor” (guadassuaroig 29 i 30 de juny, 2 i 3 de juliol de 2014, 18 de març 2015)
Les pàgines 4 i 5 podien haver sigut el resum d’una etapa de 24 anys si hagueren posat xifres. En la realització de cada projecte quina ha sigut la subvenció i quin el cost que hi ha suposat a l’ajuntament.I una cosa tan simple com sempre se’ls ha oblidat, preferixen substituir-ho amb fotografies que no tenen res a veure de les pàgines 6 i 7. Justifiquen en què s’han gastat més de 7 milions d’euros!.
Respecte el titular d’este article correspon al rescat que va fer el govern al final de 2013 del deute que tènia l’ajuntament de 7,3 milions d’euros. 1.228 euros per habitant. Després del refinançament que han fet vostés cal pagar 6.185. 173 euros fins a l’any 2033. Enhorabona!!!
Hem acabat un cicle, el de les obres i edificis. Passem a un altre que també és molt interessant: el de la gestió. Gestionar amb molt pocs recursos. Eixe és el repte.
No vull estendre’m mes. Pareix que bufen aires nous. Tot depén de vosaltres els veïns/es. Feu-los realitat!!!. Vos anime a votar al PSPV-PSOE amb Rosa Almela. És la millor opció.
AH!!I I COM HA DECIDIT LA JUTGE: “PASSEU EL PP A ARREPLEGAR EL BIM(?) !!!”


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

contador de visites