dilluns, 12 d’octubre del 2015

GUADASSUAR INTENTARÀ REBAIXAR LA QUALIFICACIÓ DE PERILLOSITAT DEL POLÍGON

L’Alcúdia s’oposa a la instal·lació d’una planta de residus sanitaris
LAS PROVÍNCIAS- 1-10-2015
L’Ajuntament de l'Alcúdia ha aprovat per unanimitat una moció conjunta per a mostrar el seu rebuig de la implantació d’un centre de gestió de residus biosanitaris a mil metres del nucli urbà de Montortal.
Esta planta se situaria en el polígon de Guadassuar 'La Garrofera' i el projecte ha eixit ara a informació pública per a aconseguir l’autorització ambiental.
Des de l’Ajuntament de l'Alcúdia assenyalen que es troba a menys de cent metres de la Séquia Reial i que el transport d’estos residus es considera perillós i haurien de travessar pel nucli urbà. A més, el polígon no es troba urbanitzat, ni té clavegueram ni vials adequats, una urbanització que no està prevista en els plans del nou ajuntament de Guadassuar ja que este projecte és de l’anterior legislatura.
L’Ajuntament de l'Alcúdia ha acordat comunicar este acord per unanimitat a la Conselleria d’Agricultura perquè informe desfavorablement sobre l’autorització ambiental. A més, es comunicació a la Conselleria d’Infraestructura sobre la falta d’accessos a l’esmentada planta i el fet de que els vehicles pesats hagen de travessar Montortal per a accedir a les instal·lacions.
Finalment, els representants de l'Alcúdia es dirigiran als seus homòlegs de Guadassuar per a sol·licitar que es manifesten en contra del projecte, presenten al·legacions al mateix i demanen a la Conselleria que denegue l’autorització.
Cal recordar, que el polígon industrial de 'La Garrofera' compta amb la qualificació més alta possible per a acollir activitats molestes i també perilloses, d’ací que es puguen instal·lar este tipus de centres de gestió de residus perillosos. l’Alcúdia ha sol·licitat a Guadassuar que rebaixe esta qualificació.

Guadassuar intentarà rebaixar la qualificació de perillositat del polígon
LAS PROVINCIAS- 2-10-2015 A.T.
L’Ajuntament de Guadassuar no podrà presentar al·legacions contra la instal·lació d’un centre de gestió de residus biosanitaris en el polígon La Garrofera. I és que este projecte promogut per l’anterior corporació municipal (PP) es troba en la fase de sol·licitud d’autorització ambiental en què no pot participar Guadassuar que va acceptar en el seu moment la instal·lació d’esta planta.
«És un projecte heretat, ja en el seu moment estàvem en contra però no podem presentar al·legacions. No ens agradaria que s’instal·lara esta planta en el nostre municipi i la nostra voluntat és que no es faça», ha comentat l’alcalde de Guadassuar (Compromís), Salvador Montañana.
Els tècnics estan estudiant les opcions per a paralitzar este projecte però és possible que una negativa per part de l’Ajuntament supose una indemnització per a l’empresa.
El que sí que està intentant l’Ajuntament de Guadassuar és rebaixar la qualificació d’activitats prevista per a este polígon en construcció que es troba en terme municipal de Guadassuar però pròxim a l'Alcúdia i que pot acollir activitats de grau molt elevat tant en perillositat com molestes.


Si. No. Potser...??? Pagaran 600.000 euros a l’any a Guadassuar??? Contractaran 50 o 100 treballadors de Guadassuar??? Decisió assembleària?
Jo sóc i sempre m’he manifestat contrari a l’abocador de Guadassuar. I també a la Planta de Residus Sanitaris. I tu??? 
Els motius estan ja explicats en diversos escrits d'esta publicació. Sols unes 15 persones es manifestaren al seu moment davant l'assemblea d'aquesta entitat que es celebrà al Centre Cultural de Guadassuar. Pel que em fa la impressió que, el poble de Guadassuar presta poca atenció a este tema, per a mi tan transcendental. Creia que els ecologistes (si és que n’hi ha, ex: EQUO) farien sentir més la seua veu. De moment no és així.

2 comentaris:

  1. el que passa es que en temps de crisi a la gent li la "repamplina" el mig ambient i l'únic que vols es una feina per a poder portar-se algo a la boca, al preu que siga, i més en aquest poble on, es fera el que es fera tot pareixia bo..
    ara pagarem les conseqüències..
    pel que jo se, quan et refereixes als ecologistes, encara que no directament, Xuquer Viu ha estat prou present. I si per exemple nomenes a EQUO com a partit ecologista, no més dir que per desgracia es tan xicoteta la representació que té al estat espanyol, que és quasi impossible que aplegue fins ací.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Xuquer Viu, sempre ha estat present en aquests temes, però en Guadassuar no sé si existeixen com a grup.

      Elimina

contador de visites