dissabte, 15 de maig del 2010

ASSEMBLEA DE COOPELEC

Ahir es va celebrar l’Assemblea general de COOPELEC (Cooperativa elèctrica de Gaudassuar). Els visitants del blog que no siguen de Guadassuar es quedaren estranyats, perquè sí, a Guadassuar tenim una cooperativa de la llum a què estem associats la majoria de veïns.
He de començar dient que l’assistència, com és costum, va ser escassíssima, encara que, "supose?" que la necessària perquè haguera quòrum, unes 25 persones comptant els membres de la junta i treballadors. Van haver-hi votacions per a cobrir 4 llocs de la junta, només es van presentar 4 persones, de les quatre tres repetien i hi havia un candidat nou que suplia un vocal difunt. Per tal motiu, va haver-hi una afluència escassa de votants, uns 70 o 80. I com és evident, van ser ratificats els quatre candidats.
El president va fer la seua primera intervenció informant de la gestió de l’any 2009. Intervenció exhaustiva i extensa intentant explicar el fracàs total que ha sigut contractar amb la comercialitzadora Nexus. Tant és així que, es rescindix el contracte amb la dita empresa i a partir del mes de juliol tornarà la cooperativa autoritzada per a exercir conjuntament l’activitat de distribució i comercialització.Fet que es produïx, segons el president per una modificació de la llei que permet a la cooperativa que sent societat mercantil inscrita en el registre corresponent puga també comercialitzar el subministrament.
Posteriorment s’aproven els comptes anuals de l’exercici 2009.

En el punt precs i preguntes jo realitze les següents:

Sr.José Vicente Sais Noguera
President d’ELÈCTRICA DE GUADASSUAR, COOP.V.

Com a soci de la Cooperativa voldria transmetre-li, a vosté i a tota l’Assemblea el següent punt per a procedir al seu debat i aprovació, segons l’art. 11-2. I art 24-k.

Primer

L’article 25 apartat 6, diu: la convocatòria de l’assemblea es farà per mitjà d’anunci destacat en el domicili social i en cada un dels centres de treball, així com per mitjà de carta enviada al domicili del soci/a…. amb una antelació mínima de quinze dies i màxima de seixanta.
Continuant en el mateix article apartat 9: La convocatòria ha d’expressar amb claredat l’Orde del dia o assumptes a tractar, el lloc, el dia i l’hora de reunió, en primera i en segona convocatòria… A més, en la convocatòria es mencionarà expressament el dret a obtindre de forma gratuïta fotocòpia dels documents a debatre en l’Assemblea General Ordinària, així com la memòria, indicant-se el règim de consultes en el domicili social, amb un mínim de dos hores de consulta diària.
En l’article 30 se’ns diu que: L’anunci per a la presentació de candidatures es realitzarà en el domicili social de la cooperativa, almenys 30 dies abans de la data prevista per a l’Assemblea General en què es vaja a efectuar la renovació dels càrrecs …

Tenint en compte estos articles es desprén que:
a) Que l’Assemblea general la convoca el Consell rector.Per tant pot determinar el dia i l’hora així com els punts de l’orde del dia.
b) Que els socis s’haurien d’assabentar de la convocatòria per un anunci en el domicili social. No obstant reben a casa la carta que s’ho notifica.

Llavors, com s’han d’assabentar els socis per a presentar candidatures per a les eleccions? Anant tots els dies al domicili social?. O com esta convocatòria en què se’ns envia la papereta ja arreglada per a votar?.No és açò una incongruència?.

És pel que demane es canvien els estatuts i s’afija que: en la mateixa carta en què es convoca l’Assemblea General Ordinària es comunicarà així mateix la convocatòria d’eleccions amb tots els procediments legals.

Resposta: La junta estudiarà la proposta i la presentarà en la pròxima assemblea.

Segon

El dia següent de l’última assemblea, vaig comentar la decisió que s’havia aprovat comprar l’energia a la companyia Nexus. Segons pareix qualsevol que sabera un poc sobre el tema, coneixia de les dificultats que tenia dita companyia, excepte la nostra junta rectora i el seu president, és pel que volguera que en esta assemblea ens informe realment que ha passat. No obstant em done per satisfet amb l’explicació que ha fet el president al principi de l’assemblea.

Adolfo Herrero pregunta:

Primer

També volem que se’ns informe de la decisió de sufragar els gastos de la de restauració les confraries de la Setmana Santa.

Resposta: del total que eren 12000 euros, la cooperativa ha subvencionat 6000 euros.

Segon

Tenint en compte que açò és una cooperativa i que tots som socis amb els mateixos deures i drets, li demanaria al Sr. president que promoguera una major pluralitat i paritat en la composició de la junta rectora.

Resposta: Si, és evident.

Tercer

M’agradaria que se’ns explicara si s’ha tingut en compte la proposada de l’anterior assemblea de: generar la nostra pròpia energia, renovable i no contaminant
Propose que es contracte un informe de viabilitat.

Resposta: Es contractarà el dit informe.

Quart

Em podria informar el president que compensacions econòmiques va percebre en l’últim any per la seua gestió?.

Resposta.-  6000 euros.

Cinquè

Em pareix molt correcte la memòria i el reconeixement que ha fet del membre de la junta mort Adolfo Gimeno, inclús m’haguera agradat que s’haguera mencionat al principi de l’assemblea.

Resposta: Tot reconeixement és poc.

Altres preguntes

- És veritat que els membres de la junta no paguen el rebut de la llum?.
  Resposta: Tots els membres paguen el seu corresponent rebut.
- Els comptadors van malament, atés que ha apujat en excés el rebut.
  Resposta: Els comptadors van bé, són comprovats per indústria. El que passa és que ha apujat el consum domiciliari d’energia. De totes maneres el soci que ho desitge pot sol·licitar que es comprove.
- També aclarix el president que tampoc és cert que el consum de la fira el paguem entre tots els socis. La fira té un comptador a banda i com és natural paguen els firers el seu consum.
- Finalment hi ha nombrosos socis que es queixen del deficient servici que està donant la companyia de la xarxa d’internet. El president respon que és cert i que ja ha advertit a la companyia que ho arreglen o es rescindirà el contracte.

I aproximadament a les 23 hores s’acaba l’assemblea.

2 comentaris:

  1. domingo, 16 de mayo de 2010, 16:30:21 | Vicent
    Hola Miguel!: És veritat el que dius. La meua opinió és que han tancat la porta amb set claus a la renovació. Crec que estem equivocats, la verdadera democràcia és obrir portes i finestres, que entre aire fresc, que hi haja discrepàncies en les opinions i buscar les opcions més sensates i progressistes vinguen d’on vinguen. Les associacions no han de ser partits polítics. Cal donar pas a la pluralitat i a la paritat. Un abraç.

    ResponElimina
  2. domingo, 16 de mayo de 2010, 10:52:41 | Miguel
    Gràcies Vicent, per mantindre’ns informats de tot el que ens afecta com a veïns. És veritat que la gent s’ha tornat cada vegada més còmoda i no participa en les associacions, ni en els actes públics que no siguen festius.Crec que és perquè als que dirigixen estes organitzacions no els interessa que la gent estiga assabentada del que es fa i així a més no es plantegen preguntes incòmodes o colps d’estat com passa en altres pobles en què encara es té fe en què les coses poden canviar i millorar

    ResponElimina

contador de visites