dimecres, 5 de maig del 2010

PÀRQUING NOU AJUNTAMENT

Guadassuar posa la  primera pedra de l’ajuntament però no sap com ho acabarà
El col·legi Balmes acollirà el consistori quan puga ser rehabilitat, a pesar que no hi ha terminis L’alcalde reclama 2 milions a les institucions
El Consell construirà un aparcament de 93 places i l’alcalde busca diners per a rehabilitar el col·legi en desús
       
CARLOS ALÓS. ALZIRA. LEVANTE 4-05-2010
Ja hi ha primera pedra, però falta la subvenció. Guadassuar pretén traslladar el seu vetust ajuntament al col·legi Balmes, un edifici de planta baixa i de gran valor arquitectònic però que va quedar en desús com a centre educatiu.
L’alcalde, José Ribera, vol que el nou consistori el paguen les administracions, però l’obra, segons va dir ahir, se n’anirà fins als dos milions d’euros. Per a això ja ha realitzat dos visites a la diputació i assegura que existix «predisposició» en el president provincial, Alfonso Rus.
«Ja hi ha projecte, però falta la subvenció. Si el municipi posa quelcom vull que siga poc. Hem parlat dos vegades però no de diners», va admetre l’alcalde. 
         
El Consell també ha posat el seu gra d’arena. De moment una primera pedra i fons del pla Confiança per a l’aparcament de 93 places, que es construirà davall el pati posterior del col·legi i que està adjudicat dins de les obres del Pla Confiança a l’empresa Bertolín, que també conclourà la plaça per la qual s’accedirà al nou ajuntament. L’actuació donarà ocupació a 25 parats de la població durant els set mesos que durarà l’obra.
El conseller de Solidaritat i Ciutadania, Rafael Blasco, en qualitat de coordinador per al pla Confiança en els ajuntaments de menys de deu mil habitants, va acudir ahir a l’acte de la primera pedra. Blasco va assegurar que dels 1,5 milions que corresponen a Guadassuar es construirà l’aparcament de 93 places junt amb el Balmes, un parc públic i la nova seu de la Policia Local.
L’actual edifici que dóna cabuda a l’Ajuntament de Guadassuar és un recinte de tres plantes sense ascensor i es queda xicotet per a les necessitats del municipi.
Esta és una bona notícia. Per un costat s’ha començat a construir un pàrquing, una plaça i la seu de la policia local en el pati de l’antic col·legi Balmes, que costarà un milió i mig d’euros, diuen que és el que li correspon al poble pel Pla Confiança.Les preguntes que se’m presenten són: 1) Com s’efectuarà el pagament 2) Veurem qui comprova que treballaran 25 persones del poble durant set mesos i 3) Les places es vendran, es llogaran, se sortejaran…? Ah! si s’haguera fet el pàrquing del Ravalet ja tindriem dos.
La segona part és millor, es busquen dos milions d’euros per a fer el nou ajuntament, però encara no s’ha parlat amb les administracions de diners. Se m’ocorre que podrien vendre l’ajuntament vell (remodelat en dos ocasions) per a aquella persona que vullga fer-se una mansió en plena Plaça Major, si falta diners vendre el centre polivalent del Ravalet i la planta baixa de la Gran Via. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

contador de visites