dimecres, 16 de novembre del 2011

GUADASSUAR I L'ALCÚDIA, BON VEÏNAT

L'Alcúdia critica l'augment del grau de perillositat en el polígon
La Conselleria d'Infraestructures assegura que no tenen constància del canvi en el Pla General de Guadassuar
16.11.11 - A. TALAVERA laribera@lasprovincias.Es | l'ALCÚDIA.
L'Ajuntament de l'Alcúdia ha denunciat que la Generalitat no li informe sobre la tramitació de revisió del Pla General de Guadassuar, pel que fa al polígon industrial que està projectat prop del seu terme municipal.
Les modificacions que el consistori creu s'estan realitzant possibilitarien la implantació en esta zona industrial d'empreses catalogades com a grau 4 i 5 (d'una escala de 5) el que significa de «major grau de molèstia, insalubritat, caràcter nociu i perillositat», segons critiquen des de l'equip de govern de l'Alcúdia.
El principal inconvenient que s'al·lega és la proximitat de l'àrea industrial projectada amb el barri de Montortal, que es troba a uns 500 metres d'esta zona industrial, i a un quilòmetre del nucli urbà de l'Alcúdia.
«A pesar d'haver formulat nombroses al·legacions en contra del projecte i d'haver demanat reiteradament sense èxit informació respecte d'això a la Conselleria competent, l'Ajuntament alcudià hi ha hagut d'assabentar per la premsa de l'acord», assenyalen fonts municipals.
No obstant això, des de la Conselleria d'Infraestructures, Territori i Medi Ambient asseguren que esta tramitació no s'està realitzant i oficialment no es coneix que es vaja a realitzar la modificació perquè no ha entrat en el registre de l'organisme públic. De moment, ha sigut el ple de l'Ajuntament de Guadassuar el que ha aprovat alguns canvis del Pla General pel que hauria de passar pels tràmits de la Conselleria perquè fóra acceptat de forma definitiva.
Este municipi de la Ribera ha sigut molt crític amb el projecte de polígon industrial plantejat per Guadassuar en 2007, sobretot, per la dimensió de més d'un milió de metres quadrats d'esta zona que se situa en la Garrofera.

Com és costum en les relacions de bo veïnat entre els ajuntaments de l'Alcúdia i Guadassuar es fan patents en cada moment que hi ha alguna discrepància. Fa temps que en este bloc es va fer un comentari sospitant que hi havia activitat en la planta de residus sanitaris. Tots sabem que des del principi l'Alcaldia en les seues manifestacions en la premsa es mostrava favorable a la ubicació i a la dita activitat. Però en el seu moment es va paralitzar supose que la Conselleria no ho va permetre per que no tènia la qualificació adequada. Ara, segons pareix l'ajuntament ha sol·licitat l'ampliació a activitats més perilloses. I la meua pregunta seria: Si s'autoritza, amb esta nova qualificació podíem ubicar els residus nuclears en el Polígon de la Garrofera?. Així tindríem ja qualsevol classe de residus i els veïns/es de Guadassuar ens podríem beneficiar de les subvencions que comporten, o no? I més ara que estem en crisi. A això se l'anomena solidaritat!, arreplegar el que ningú vol tindre, especialment amb els pobles veïns.
            

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

contador de visites