divendres, 18 de novembre del 2011

NO ÉS EL MATEIX PP QUE PSOE

Aquest article li'l dedique a la meua amiga VICENTA BATALLER, per a que es recupere prompte, així i tot anirà a votar. Un abraç. Vicent
Ja en la precampanya electoral el PP ha volgut estigmatitzar Rubalcaba d'haver pertangut com a ministre i vicepresident del govern de Zapatero, i és passat. Volent tapar que Rajoy també va pertànyer al govern d'Aznar. Com si no tinguérem memòria, este encara és més passat i recordem algunes de les seues sonores actuacions: la xiqueta, els filets de plastilina, el seu cosí ... però en fi, com les fa com a déu mana, ho té tot perdonat. No recordem cap decisió seua que haja suposat algun avanç per a la nostra societat.
La primera part, que Rubalcaba porta molts anys en política, és veritat. Però d'ací a voler dir que per això no té idees per al futur, hi ha un abisme. Ens ha tocat patir i viure en esta segona legislatura de Zapatero el cataclisme del poder dels diners i de la banca a Europa i el món, que ens ha sumit a la vora de la recessió. Les acusacions són que Zapatero, no es va donar, o no va voler adonar-se de la que se'ns venia damunt. I qui sí?. Ara Rajoy ho basa tot en la confiança, la confiança que donarà el seu nou govern als mercats, per la seua serietat, solvència, capacitat... !Tant de bo!, si no és així ens demostrarà que és un irresponsable meninfot i que és ell qui no s'ha assabentat, que els diners volen diners. El altres són falòrnies.
Si, Zapatero va donar un gir de 360º a la seua política d'esquerra (la més progressista que s'havia desenrotllat a Espanya) "coste el que coste, coste el que em coste". I li ha costat la presidència del govern. També a molts altres presidents d'altres nacions europees. No sols a ell, també el partit ha renunciat a alguns dels seus principis fonamentals a risc i posta que el cost anava a ser molt elevat: de patir una dura i severa derrota electoral. L'elecció era molt dràstica, però s'havia de prendre i es va prendre.
No així els presidents de comunitats autònomes, alcaldes ... que han sigut coresponsables del desastre, a un nivell diferent, però responsables.
Qui no recorda:
La Llei de dependència.Amb ella s'ha creat un nou dret de ciutadania a Espanya el dret de les persones, que no es poden valdre per si mateixes, a ser ateses pels poders públics. Un dret exigible administrativament i judicialment. Les comunitats autònomes que governa el PP estan a la cua en l'aplicació de la Llei.
La modificació del Codi Civil per a permetre el matrimoni entre persones del mateix sexe i l'adopció conjunta. El PP té un recurs presentat davant del Tribunal Constitucional.
La Llei d'Igualtat efectiva entre Hòmens i Dones.
La Llei contra la Violència de Gènere
La Llei de Salut Sexual i Reproductiva i d'Interrupció Voluntària de l'Embaràs
La Llei pel Dret a la Identitat de Gènere
La Llei de la Llengua dels Signes.
La Llei de Tècniques de Reproducció Humana Assistida.
La Llei d'Investigació Biomèdica.
La Llei d'ajuda i protecció a les víctimes del terrorisme.
La Llei de Memòria Històrica.
Llei d'Educació, i introducció de l'ensenyança de l'assignatura d'Educació per a la Ciutadania.
La Llei contra la Violència, el Racisme, la Xenofòbia i la intolerància en l'esport.
Reforma el Codi Civil en matèria de regulació de separació i divorci, amb la que s'establix un divorci més ràpid i amb menys costos.
La Llei General de Comunicació Audiovisual
La Llei d'Asil.
La Llei d'Estrangeria,
Regulació dels drets i deures dels funcionaris del Cos Nacional de Policia.
La Llei de Titularitat compartida de les explotacions agràries.
La millora de les condicions laborals dels empleats de llar.
No és el mateix PSOE que  PP
No és el mateix el Partit Socialista, que és el partit dels avanços en drets socials, drets civils i llibertats individuals, que el PP que, a base de recursos en el Tribunal Constitucional (matrimoni homosexual, Llei d'Igualtat, Llei de Salut Sexual i Reproductiva i d'Interrupció Voluntària de l'Embaràs…) s'oposa a estos avanços.
No és el mateix el PSOE que, amb la Llei de Dependència, ha creat un nou dret de ciutadania, amb caràcter públic i universal i exigible administrativament i judicialment, que el PP que, per la seua desídia en l'aplicació d'esta Llei en les CCAA que governa, dificulta el gaudi d'eixe dret a la gent que necessita atenció. No és el mateix el Partit Socialista que  fa avançar en drets i garantix seguretat jurídica amb la Llei de Matrimoni Homosexual o amb la Llei de Salut Sexual i Reproductiva i d'Interrupció Voluntària de l'Embaràs que el PP que frustra estos avanços i crea inseguretat amb la seua intenció de retallar estos drets. No és el mateix legislar per a fer més lliures a les persones que usar el BOE per a imposar una determinada moral.
Un dia abans del dia de reflexió escric, i potser un poc més llarg del normal, perquè reflexionem i lliurement decidim.
No és el mateix este escrit que el pamflet repartit pel PP de Guadassuar, amb les idees i propostes més desfasades, carques i antiquades de tota la geografia nacional. Dient encara els projectes que van fer, sense la vergonya de dir que pagaran els que ja estan fets (els deuen tots).
Cap partit anomena el fi d'ETA, però jo sí. El que era el principal problema d'Espanya s'ha acabat i vull recordar-ho per als que no tenen memòria que s'ha aconseguit en li legislatura de Zapatero (la historia farà justicia, recordant-lo com un bon president) i Rubalcaca com a ministre d'Interior.
El 20N, tots i totes ens juguem molt en la defensa dels NOUS DRETS. VOTA!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

contador de visites