dijous, 29 de desembre del 2011

EL CONSORCI DE LA RIBERA, UNA MENTIDA AMB MOLTS INTERESSOS

Las Provincias. La Ribera-Costanera 29-12-2011
El Consorci Ribera-Valldigna donarà detalls de l'abocador als veïns
El president de l'ens, José Ribera, ha recordat que el PSPV va ser l'impulsor d'esta planta i que per això està on està
El Consorci Ribera-Valldigna ha demanat al PSPV de l'Alcúdia, a través del seu president i alcalde popular de Guadassuar, José Ribera, que «s'allunye per una vegada en la seua història de les posicions partidistes i entorpidores de la gestió que afecta 52 municipis i plantegen propostes en positiu o, almenys, no desinformen als veïns ni els manipulen per a la seua causa», en referència a les declaracions dels socialistes «malintencionades, desinformades i que busquen com tota la vida l'enfrontament amb Guadassuar sense plantejar cap solució al problema dels residus», segons hi ha assenyalat el president del Consorci.
En este sentit, Ribera hi ha assenyalat que des de la setmana que ve fins a la pròxima aprovació plenària del projecte, a principis d'any, els tècnics i responsables del Consorci realitzaran xarrades informatives amb vídeos «perquè la gent veja el tipus d'instal·lació de què estem parlant, que no és ni molesta ni insalubre i que per la seua classificació amb el nomenclàtor d'activitats molestes i perilloses no passa del grau tres i podria estar en qualsevol polígon industrial». A més, el Consorci ha manifestat la seua disposició per a oferir a tots els municipis que ho requerisquen tota la informació en una assemblea pública on «se'ls comptarà la veritat del projecte».
El president del Consorci ha volgut recordar que la planta de residus està on està per «obra i gràcia del PSPV de l'època en què Paco Signes era secretari autonòmic de la Conselleria de Medi Ambient» i llavors, ha afegit Ribera, «ningú prevaricava i la planta no molestava a ningú». Segons Ribera, «ara que s'estan fent bé les coses», pareix que «està tot mal perquè no ho plantegen ells». Ribera també ha insistit en el fet que Signes i Robert Martínez, actual alcalde de l'Alcúdia, «es neguen al màxim important que comporta este projecte, «minimitzar el rebuig dels nostres residus per a depositar-los ací, en una instal·lació moderna i exemplar, pionera, que crearà 60 llocs de treball i farà que tots els veïns de la Ribera i la Valldigna paguen un deu per cent menys, com a mínim, de taxa de residus i que els seus 52 municipis siguen responsables de la gestió».
Des del Consorci continuen mostrant el seu convenciment que «quan la població arribe a conéixer tots els detalls del projecte estaran a favor d'esta solució definitiva per als residus dels nostres municipis».
S'està jugant fort, molt fort, hi ha molts diners i molts interessos pel mig.
Ací l'únic que manipula I desinforma és vosté. Vosté vol que li indique on posar la planta. S'ho vaig a dir: En qualsevol lloc dels pobles del consorci que reunisquen les condicions, excepte a Guadassuar. El més fàcil és el que vosté fa. Com a president hauria de trobar la solució, però la seua incompetència fa que no la trobe, llavors com a promoció personal oferix Guadassuar. Però, potser és vosté el propietari del poble?.
Vol que els tècnics ens conten la "veritat" sobre el projecte. En este poble ja coneixem quina és la "veritat", la que ells ni els seus fills patiran. "La veritat" és la que vosté mateix declarava que la ubicació de la Planta de Residus Sanitaris no era perillosa. "La veritat" és que vosté va consentir un abocador al costat de la planta, en el que no va haver-hi cap classe de control dels abocaments. La "veritat" és que vostés van dissenyar i van aprovar eixa zona industrial amb el grau de perillositat convenient per a ubicar la planta i amb això van impedir el desenrotllament industrial de la zona i ara aprovaran augmentar el grau de perillositat. "La veritat" és la que es va explicar en assemblea sobre els país del golf... i que després vosté no ha sigut capaç de convocar una altra assemblea i explicar el seu fracàs. "La veritat" és la que vosté diu que en la Ronda s'ha equivocat l'empresa constructora..."La veritat" és que en l'antiga Planta no s'ha respectat cap norma de funcionament bàsica.. "La veritat" és que Paco Blasco va ubicar la Planta de fem en el nostre terme perquè vosté ho va consentir (perquè?), en eixe Ple només van comptar amb els seus vots favorables.
No ens vinga sempre amb els mateixos contes: que si els llocs de treball. Que resultarà més barat el rebut per als veïns. Que tot serà més modern i segur... Llavors, si tots són avantatges, perquè els altres alcaldes no lluiten per tindre esta ganga en els seus pobles?. Guadassuar ja ha demostrat ser solidari en este tema. Què esperen els altres pobles a ser-ho?.
No és tracta, ni del PP ni del PSOE, és tracta del benestar dels veïns/és del nostre poble i dels seus descendents. Tots en esta vida cometem errors i encerts però, vosté en medi ambient, quina llàstima! no encerta ni una.
Per tant, vosté en primera persona, els regidors que voten a favor i el partit que li recolza el PP, seran els únics responsables del desastre ecològic irreversible que estan promovent en el nostre poble.
Pel que els demane que solucionen el tema en un altre poble o dimitisquen per incompetents.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

contador de visites