dissabte, 3 de març del 2012

AGROGUADASSUAR

Las Provincias- 3-03-2012-La Ribera-Costera              
Els organitzadors de l’esdeveniment comercial homenatgen Jorge Martínez 'Aspar' amb una exhibició de motos clàssiques
La maquinària agrícola serà la protagonista d’este cap de setmana a Guadassuar. La localitat acull la XIX edició de la fira de maquinària agrícola Agroguadassuar en la que participaran uns 140 expositors i que té previst «reunir entre 25.000 i 30.000 visitants»,.
Tractors, atomitzadors i remolcs seran alguns dels productes que els distints expositors mostraran fins demà en el recinte firal.
Agroguadassuar va obrir les seues portes en la vesprada d’ahir. La consellera d’Agricultura, Maritina Hernández, va ser l’encarregada un any més d’inaugurar esta fira, que s’ha convertit en un referent en la Comunitat Valenciana.
A més dels distints expositors de maquinària agrícola Agroguadassuar compta amb distintes exhibicions, tallers ecològics i inclús de reciclatge.
Així, hui a les deu i mitja del matí els visitants podran assistir a una exhibició de motoserra de poda. Els productes ecològics també tindran cabuda en esta XIX fira de maquinària agrícola. Mostra d’això és que hui a les onze del matí tindrà lloc un taller en què els participants aprendran a cultivar un hort urbà. A les sis i mitja de la vesprada, se celebrarà un taller d’agricultura ecològica i una hora i mitja abans els visitants disfrutaran d’una cercavila pel recinte firal de 'dolçainers', que estaran acompanyats de Pep el Botifarra.
El diumenge Agroguadassuar acollirà dos tallers de forn i cosmètics ecològics, este últim inclourà l’elaboració de mousse de cucs.
El motor serà el protagonista de la jornada del diumenge. Una de les novetats d’esta edició és que l’organització d’Agroguadassuar ha volgut retre homenatge el campió mundial de motos Jorge Martínez 'Aspar' amb una exhibició de motos clàssiques a les onze del matí, que comptarà amb uns 90 participants. A les deu i mitja del matí se celebrarà una matinal de cotxes d’època.
Durant el cap de setmana, els visitants d’Agroguadassuar també podran disfrutar d’una exhibició de falconeria, un mercat medieval, així com una fira d’atraccions i passejos en burro per als xiquets.
Ahir, unes hores abans de la inauguració, els nuvolots presagiaven una inauguració passada per aigua. El ruixat va descarregar unes hores abans i va tornar el bon temps, que de moment contínua hui amb una temperatura molt agradable de 22º, per la qual cosa s’espera una bona afluència de públic. Com podem llegir la fira ha canviat, (cosí la idea i finalitat de la mateixa es manté com a base agrícola – industrial), i s’ha completat amb una altra sèrie de muntatges, perquè l’agricultura i la indústria derivada de la mateixa és distinta, i l’economia d’estos sectors han deixat de ser sostenibles. La fira ha complit la majoria d'edat i camina sola, per tant, vull entendre que el canvi del recinte firal, i de dates ha sigut positiu i donar l’enhorabona a la junta per la seua organització.
 

2 comentaris:

  1. Bon dia Vicent,
    No crec que se puga valorar si ha sigut positiu o no el canvi de dates, si be et fixes, el nombre d'expositors de producte industrial i agricola este any ha sigut molt inferior a altres anys, quasi tot era mercat medieval i similars, i han vingut per que l'ajuntament ha ficat molts diners per a pagar-ho, diners que no fica , per exemple, a la Fira de Sant Vicent, mes be al contrari.

    ResponElimina
  2. GRÀCIES PER DONAR-NOS LA TEUA OPINIÓ. LA TEUA VISIÓ I COMENTARI SÓN MOLT ENCERTATS. SALUTACIONS. VICENT

    ResponElimina

contador de visites