divendres, 23 de maig del 2014

EL PSPV-PSOE DEMANA EL VOT



En les pròximes eleccions europees els ciutadans hem de decidir si volem continuar amb les actuals polítiques de retallades socials, devaluacions salarials i precarització laboral. O pel contrari volem canviar cap a noves polítiques econòmiques de creixement, qualitat en el treball i cohesió social.
Aquest canvi sols serà possible si des del 25 de maig hi ha una nova majoria socialdemòcrata al Parlament Europeu, cosa que per a Espanya és fonamental.
Els espanyols portem més de dos anys patint les polítiques de la dreta tant des d´Europa com des del Govern. El Govern de Mariano Rajoy seguint les directrius d´Europa ens ha imposat la seua reforma laboral, que sols ha fet que destruir i precaritzar el treball, a més d’eliminar drets laborals. Segons les previsions de la Comissió Europea, Espanya se situarà junt a Grècia al cap davant de l´atur en Europa, amb una taxa del 24%.
Aquesta política de precarització i d´escasses perspectives d´un treball digne l´estan patint especialment els joves, els aturats de llarga duració i les dones.
Ja que un del principals objectius de la llei de reforma laboral del PP és donar tot el poder a l´empresari, que pot entre altres coses fixar el salari i la jornada laboral, a més de l´acomiadament lliure.
Ens neguen drets, uns drets pels què hem lluitat al llarg de molts anys. La reforma laboral ens nega tota expectativa d´estabilitat i de futur. Han substituït els contractes mileuristes per contractes més precaris, amb salaris de misèria, que no generaran prestacions de Seguretat Socials suficients. I l´única sortida que ens ofereix el Govern és l´emigració, que en la majoria dels casos és forçada, i que està provocant una descapitalització del país, ja que estem deixant marxar a la nostra generació més ben preparada, els nostres joves els quals són els que més estan sofrint aquestes polítiques del PP. Ni Espanya ni Europa poden permetre una generació perduda, per aquesta raó els socialistes proposem elevar fins a 21.000 milions d´euros la quantia del Pla Europeu d´Ocupació Juvenil, que actualment té una dotació de 6.000 milions.Som conscients de la desafecció de la societat cap a la política, profunda en el cas de
les generacions més joves, però davant l´actual situació de crisis en la que ens trobem la solució no és quedar-se en casa, el 25 de maig hem d´acudir tots a votar a exercir el nostre dret.  Els socialistes volem oferir una alternativa, tant des d´Europa com des del Govern, per poder donar un canvi a aquesta situació, som conscients de la complicada conjuntura en què ens trobem, per les polítiques del PP, que posen en greu risc el model de l'Estat del Benestar i el pacte social.
Els socialistes proposem restablir un creixement robust i la creació sostenible d'ocupació digna al centre de les polítiques de la Unió. Com socialistes, tenim la tasca fonamental de recuperar la democràcia com a eix vertebrador de les decisions polítiques que organitzen la vida col·lectiva, que han de tornar a les mans de les institucions que representen a la gent. Sense política democràtica no hi ha capacitat per decidir entre opcions diferents atenent a la voluntat popular, sense poder per defensar la primacia dels interessos de la majoria no pot haver política progressista.
Mª Rosa Almela Ribes

Secretaria General del PSPV-PSOE de Guadassuar
(Article publicat a "la Veu de Guadassuar") (Fotos: Pura Vidal)
ALMUDENA GRANDES (La Ser 23-05-2014)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

contador de visites