diumenge, 10 de gener del 2010

DEUTE ACTUAL DE L'AJUNTAMENT

En un parell de dies, el nostre ajuntament ha sigut notícia en el periòdic Levante.


Ahir donava la notícia que en l'últim ple municipal, el PP en soledat votava en contra de la realització del PAI de la Garrofera. En soledat perquè els grups de l'oposició s'absentaven del ple en este punt, pel fet que en el seu moment quan es va aprovar no s'escoltà la seua veu advertint de presumptes il·legalitats.

El cost de la urbanització arribava els 17 milions d'euros, per a urbanitzar una superfície de 373.254 metres quadrats.

Han sigut unànimes les al·legacions de propietaris que discrepaven amb les quotes urbanística fixades.

L'alcalde per la seua banda diu: "el principal temor era que la urbanització començara a executar-se i les empreses no pogueren pagar per la crisi, per la qual cosa ara no és el millor moment i val la pena esperar". Però l'alcalde té la voluntat que el pla seguisca avant quan se supere la crisi.

Anem ja home!. No recorde amb exactitud l'any, entre 92-95, vaig negociar amb Clementina Ródenas, llavors presidenta de la Diputació, perquè Diputació subvencionara la realització del dit projecte. I la veritat és que als pocs dies tènia en l'Ajuntament de Guadassuar dos tècnics de Diputació per a posar mà a l'obra. Escrivim als propietaris dels camps informant-los de la possibilitat de realitzar la zona industrial amb una subvenció de la Diputació. Al poc de temps rebem una carta amb la firma de pràcticament tots els propietaris, al·legant que a pesar de totes les subvencions eren contraris al canvi dels seus camps de rústica a zona industrial. Nosaltres informem de la situació al Ple , que va decidir respectar la voluntat dels propietaris i deixar la zona com estava, és a dir, rústica.

Tot això és sabut i encara hui hi ha tècnics i algun regidor que hauria de recordar-ho, així com constància en l'arxiu.

Si fem memòria, tots els plans que s'han fet de la Garrofera han fracassat.

(Llegir RAVALET, apartat a), DATA 25-409)

Al diari LEVANTE amb data de hui, dona la situació, segons el Ministeri d'Economia amb data de 31-12-2008, del deute dels ajuntaments de la comarca de La Ribera Alta. Guadassuar està en el ranking el que fa el nombre 12, amb 2.279.000 euros que repartits als 6160 habitants, dona un deute per habitant de 370 euros. Els municipis del nostre entorn com: Algemesí 380 euros per habitant, L'Alcúdia 395, Alzira 166, Alginet 147, Carlet 275, Massalavés 13.

Si mirem les dades del 2007, el deute era 2.620.247.33 euros, amb uns interessos anuals de 420.596.12 dels quals s'amortitzaven 338.184.29 euros.

Açò vol dir que devem molt o poc?. Doncs depén de la capacitat de recaptació per poder tornar les anualitats. Com a qualsevol família si les despeses són majors que els ingressos, malament anem.

El que està clar és que l'Ajuntament, passà de no tindre gairebé res de patrimoni per ex. en edificis públics, a tindre les necessitats cobertes en ensenyament, sanitat, cultura ...
Però un ajuntament no és un pou sense fons, te unes necessitats bàsiques al servei dels ciutadans marcades per la llei i d'altres que a través del temps hi ha anant assumint. Caldrà potser, replantejar-se en aquests moments de crisi econòmica, quines són, les necessitats més importants de benestar, especialment socials. La resta podran esperar per temps millors.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

contador de visites